Koffie plantage Bali , ook wel bekend onder de populaire naam Bali Agrotourism , is een plek waar u verschillende tropische plantages kunt zien, zoals koffie robusta, ananas, Balinese slangvrucht (salak), gewone Balinese aardappelen, fruitsterren, cacao, jackfruit, doerianbomen en nog veel meer. Ervaar hoe u op traditionele wijze Balinese koffie maakt en proef de verse Balinese koffie of gemberthee met uitzicht op de groene riviervallei. Ze verkopen ook een verscheidenheid aan originele Balinese koffieproducten, kruidenolie, etc. en bekijk de civetkat, het duurste koffiezetapparaat, beter bekend als Luwak, die " Koffie Luwak " produceert. Deze koffieluwak is uitgegroeid tot de beroemde koffie met een heerlijke smaak.
Naast het feit dat het eiland Bali beroemd is om zijn prachtige bezienswaardigheden, is het ook beroemd om zijn Bali Agrotourisme . Wat wordt bedoeld met agrotoerisme is een bedrijf dat zich bezighoudt met de plantagesector, terwijl het hier meestal wordt aangeduid als een plaats voor het produceren van chocolade, verschillende soorten koffie en beroemde civetkoffie of het meest bekend als Luwak-koffie. Vroeger was er maar één plaats die civetkoffie produceerde en verkocht, maar nu is deze agrotoeristische onderneming gegroeid en zijn er veel plaatsen die civetkoffie verkopen en produceren, waarvan de meeste zich langs de toeristische route bevinden. De smaak van Bali Coffee Luwak is erg zacht, er is geen bittere smaak en er is een licht verfrissend fruitzuur. De nasmaak van koffie is erg schoon, laat geen bittere smaak achter. Vanwege deze unieke en complete smaak is civetkoffie steeds meer in trek bij toeristen.
Geschiedenis van luwak koffie
Luwak Koffie heeft een unieke geschiedenis achter de legende. In het begin van de 18e eeuw vestigden de Nederlanders koffieplantages op de vulkanische eilanden van Nederlands-Indië. Deze Luwak Arabica koffie is afkomstig van het mystieke eiland Bali. In de beginjaren verboden Nederlandse koffieplantage-eigenaren de lokale bevolking om de koffiebonen te oogsten en te zetten voor eigen consumptie. De inheemse bevolking, die vindingrijk was, ontdekte al snel dat de Aziatische palmcivetkat graag koffiebonen at. Deze Luwak-bonen werden verzameld, gewassen, in de zon gedroogd en vervolgens geroosterd om een koffie te produceren met een diepe rijkdom, minus de zuurgraad. Het proces waarbij de boon door het spijsverteringskanaal van de civetkat gaat, verandert de eiwitten in de Coffee Luwak-boon chemisch om complexere en zachtere smaken op te leveren, die niet in conventionele koffies voorkomen. Sindsdien is civetkoffie niet zo booming als nu, het begin van de civetkoffieboom rond 2011-2012 waar er maar één plek is, en sindsdien zijn er veel gasten geweest en door mond-tot-mondreclame en sociale media is deze koffieplantage erg beroemd geworden, en ondernemers grijpen deze kans aan en starten veel koffieplantages langs de strategische route die door toeristen wordt afgelegd.
Proces om luwak koffie te maken
Wat betreft het proces om de beroemde Luwak-koffie op Bali te maken, wordt het grootste deel ervan nog steeds op traditionele wijze gedaan. Eerst wordt het koffie-erts geoogst van de koffieplant en vervolgens wordt het nieuw geoogste koffie-erts geserveerd aan de civetdieren. Waar de civetdieren koffie-erts krijgen, wordt koffie-erts uit de uitwerpselen van de civetdieren gehaald en vervolgens schoongemaakt en gedroogd door het te drogen in de hete zon. Na het drogen wordt het erts geroerbakt tot het gaar is in de voorbereide koekenpan, totdat dit proces een kenmerkende geur heeft van de beroemde Luwak-koffie op het eiland Bali. Daarna worden de geroosterde koffiebonen gemalen tot een fijn poeder zoals koffiepoeder. En daarna wordt het civetkoffiepoeder verpakt en klaar om te worden verkocht aan kopers. Als u een liefhebber bent van koffie, zou het leuk zijn als u de koffie luwak probeert die op de eilanden van Bali te vinden is.
Proef luwak koffie
De resulterende Bali Coffee Luwak zou als geen ander ter wereld zijn (letterlijk). Het heeft een rijke, zware smaak met hints van karamel en/of chocolade. Andere termen die worden gebruikt om het te beschrijven zijn aards, muf en exotisch. Het lichaam kan stroperig zijn en het is de zachtste koffie die je ooit zult drinken. De smaak van civetkoffie is erg compleet en zal je lichaam zeker voeden, op het eiland Bali zijn er al veel plaatsen beschikbaar voor civetkoffie, en er zijn ook veel lokale bedrijven die civetkoffie produceren met een zeer goede kwaliteit. Dus als je op tour bent en in de loop van de tijd kun je even stoppen bij lokale koffiehuizen in toeristische gebieden om deze civetkoffie te proberen en te proeven. De smaak van Luwak-koffie is inderdaad erg moeilijk uit te drukken, voor degenen onder jullie die geen koffieliefhebbers zijn, kun je een klein verschil voelen, namelijk dat de smaak erg zacht is en niet bijtend, maar voor koffieliefhebbers kunnen ze meer voelen, waar veel smaken in één worden gemengd en ook de smaak erg zacht is en niet zoals de gebruikelijke koffie. Voor koffieliefhebbers is dit smaakverschil erg uitgesproken. Als je echt van koffie houdt, zou het leuk zijn om deze luwakkoffie te proberen en het verschil met gewone koffie te voelen
Luwak Koffie bedrijf
Samen met de ontwikkeling van agrotoerisme op het eiland Bali, hebben veel ondernemers deze civet- of luwakkoffie-onderneming geopend, waarvan de meeste zich bevinden op de toeristische route die vaak wordt bezocht. Omdat het proces van het maken van koffie vrij ingewikkeld is en niet veel koffie oplevert in één productie, is de prijs van civetkoffie vrij duur in vergelijking met gewone koffie. Bali Civetkoffie doorloopt een langere processtroom voordat het uw kopje bereikt. Omdat het proces anders is, zullen de smaak en inhoud van deze civetkoffie zeker niet hetzelfde zijn als gewone koffie. Op het eerste gezicht is er niets anders aan deze drank, de geproduceerde kleur is hetzelfde als gewone koffie, bruinzwart. Echter, als het gaat om aroma en smaak, is het zeker niet hetzelfde.
Probeer Luwak koffie bij plantage
Als je op vakantie bent op het eiland Bali en je bent een koffieliefhebber, dan zou het leuk zijn om een kopje van deze Bali Luwak koffie te proberen. En ook veel Bali Luwak-cafés bieden plekken met een geweldig uitzicht om van een kopje koffie te genieten. Voor de prijs van een pak Luwak koffie kan het erg duur zijn, maar je kunt slechts één kopje koffie luwak proberen dat is gebrouwen voor een relatief betaalbare prijs. Wij van Bali Tours staan klaar om je mee te nemen door privévervoer met een ervaren chauffeur naar de beroemde civetkoffieplaats te bieden, terwijl je het proces van het maken van Bali Coffee Luwak rechtstreeks bekijkt en geniet van een kopje civetkoffie met een geweldig uitzicht op de natuur. Genieten van Bali Coffee Luwak op het eiland Bali is een zeer gedenkwaardige sensatie om je vakantiedagen mee te vullen.
Additional Information
- Indonesische koffie is in het Westen relatief onbekend, maar het land behoort tot de beste koffieproducerende landen. Bovendien komt een aantal van de zachtste koffiesoorten ter wereld van de plantages hier in Indonesië en Bali. Balinese koffie bestaat niet uit één soort. Het is dan ook geweldig om een koffieplantage op Bali te bezoeken en te leren hoe de verschillende soorten worden verbouwd. Ook kun je de koffiebonen en de koffie die ze produceren proeven. Koffieliefhebbers kunnen uiteraard veel leren van een bezoek aan een koffieplantage, maar zelfs mensen die geen koffie drinken, zullen het hele proces interessant vinden.
- Vele jaren geleden werd koffie naar Indonesië gebracht door een Nederlandse gouverneur en sindsdien hebben de mensen van Indonesië de kunst van het verbouwen van koffie liefgehad en geleerd en beheersen ze deze kunst. Acht soorten koffie zijn inheems in Indonesië en zijn bekend en geliefd bij mensen over de hele wereld. Het zijn Arabische Gayo-koffie op Sumatra, Kintamani Arabische koffie op Bali, Arabische Toraja-koffie op Sulawesi, Ijen Arabische koffie, Liberika Rangsang Meranti-koffie op Riau, Flores Bajawa Arabische koffie, Kopi Luwak-koffie op Bali en Temanggung Robust-koffie.
1.Alas Harum
is een beroemd agritoerisme dat civetkoffie serveert op Bali. Bezoekers kunnen direct de verwerking van 's werelds duurste koffie zien, die nog steeds op traditionele wijze wordt verwerkt. Civetkoffie, of Kopi Luwak, komt van verteerde koffiekersen die door de Aziatische palm civet worden gegeten en uitgepoept. Naast het bekijken van een panoramische Arabica-plantage en het doen van een koffieproeverij, biedt deze plek u ook andere leuke activiteiten zoals zipline, schommelen, etc.
2. Bali Pulina
Voor degenen die op zoek zijn naar de beste koffieplantage om te bezoeken in Bali, is deze plek een geweldig alternatief. Door deze plantage te bezoeken, kunt u zien hoe lokale koffieplanten groeien en hoe ze worden gemaakt. Luwak Coffee is ook de bestverkopende koffie in Bali Pulina. Het zou ongetwijfeld een fantastische ervaring zijn om een kopje koffie te drinken midden in een serene groene natuur.
3. Uma Pakel Agrotoerisme en Swing
“Geweldige service, prijzen en een breed aanbod aan koffie- en theedranken.” Toeristen krijgen de kans om 7 soorten koffiedranken gratis te proeven. Luwak-koffie is hier ook verkrijgbaar en is een vlaggenschipproduct van dit agrotoerisme geworden. Belangrijker nog, de koffie wordt geoogst van Uma Pakel's eigen plantage. Ze hebben een grote Arabica-plantage van 40 x 40 meter.
4. OKA Landbouw Bali
“Geweldige plek, geweldige proeverij van verschillende soorten koffie en thee, en de cadeauwinkel biedt redelijke prijzen.” OKA Agriculture Bali biedt haar gasten de kans om hun beroemde Arabica-plantage te verkennen. Gelegen op de hellingen van Mount Batur, kunt u leren hoe Luwak-koffie wordt geoogst, in de zon wordt gedroogd en zelfs wordt verwerkt tot vers gezette koffie.
5. Koffieplantage Segara Windhu
“Uitstekende rondleiding door de koffietuin en veel kennis over de lokale koffie.” Een geweldige plek om het Luwak-koffiezetproces te zien. U kunt ook genieten van Arabica- en Robusta-koffieproducten van deze plantage. Verder heeft het een kleine winkel die verschillende koffiedrankjes en heerlijke chocolaatjes verkoopt om cadeau te doen.
6. Cantik Agriculture Luwak-koffie
“Ik kreeg een gratis proeverij en een geweldige uitleg over de groei van koffie en het productieproces. Ook kreeg ik veel kennis over Luwak-koffiebonen.” Drie soorten koffiebonen worden geplant in Cantik Agriculture : Arabica, Robusta en Balinese specialty coffee. Belangrijker nog, de lokale boeren die deze plantage beheren, oogsten hun koffievruchten nog steeds via het traditionele proces. Daarom kunt u hier het productieproces van Luwak-koffie bekijken en wat koffie proeven.
7. Abian Kusuma Sari Luwak-koffie
“Geweldige plek om een grote verscheidenheid aan koffie te proeven.” Abian Kusuma Sari is een geweldige plek om hoogwaardige Bali Kintamani koffie te proeven . Deze lokale koffie wordt geproduceerd van Arabica koffieplanten. De Luwak koffie is ook het bestverkopende product geworden dat door veel toeristen wordt gezocht. Daarnaast serveert deze prachtige plantage gratis thee- en koffieproeverijen.