Iklan

Dag Trips van Gunung Kawi sebatu tempel

Bali Gids Tours
Sunday, August 25, 2024 Last Updated 2024-08-24T22:48:08Z

Gunung Kawi Sebatu Temple is een prachtige watertempel gebouwd langs een natuurlijke bron, verscholen in het midden van groene heuvels in Tegallalang, niet te verwarren met Gunung Kawi tempel in Tampaksiring(koningsgraven tempel). Weg van de drukte kunnen reizigers die op verkenning gaan, ronddwalen op het rustige tempelterrein en de bezienswaardigheden in hun eigen tempo bewonderen.

Gebouwd als een heiligdom voor de watergod Vishnu, waarbij de Balinezen geloven dat water een van de belangrijkste krachten van het leven is. Een natuurlijke bron voedt de waterpartijen, kristalheldere poelen en vijvers omgeven door prachtige weelderige tuinen. 

Voor het betreden van het tempelcomplex geldt een toegangsprijs van IDR 30.000/15.000 voor volwassenen/kinderen, en toeristen kunnen een sjerp en sarong lenen bij de kassa zonder extra kosten.

De tempel herbergt verschillende kenmerken, zoals het Taman Suci heilige waterheiligdom dat zich in het midden van een ingewikkeld versierde vijver bevindt, waar heilig water op natuurlijke wijze ontspringt en scholen karpers verblijven.  Twee rituele badgedeeltes, waar fotografie verboden is, zijn beschikbaar voor toegewijden om zichzelf te reinigen en te zuiveren van licham en geest. Vanaf de ingang van de tempel kunnen reizigers een openluchtpaviljoen zien naast een vijver, waar een standbeeld van Sarasvati uitkijkt over drijvende lotus en zwemmende vissen. 

Ga naar de tempel op Purnama Sasih Kasa, elke eerste volle maan van de Balinese kalender, wanneer ze hun piodalan-jubileum vieren, en er veel pelgrims en kleurrijke rituelen zijn.

HOE ER TE KOMEN

Het dorp Sebatu ligt op slechts 12 km afstand van Ubud en het hele Gunung Kawi Sebatu-tempelcomplex is te zien vanaf de kronkelende Jl Raya Tegallalang Road die naar de watertuinen van het complex leidt. Rijd voorzichtig met uw huurauto of motor, want de wegen zijn ruw en kunnen steil zijn.  Als u vanuit Ubud komt, rijdt u over Jl Raya Andong, voorbij de rijstterrassen van Tegallalang, naar Jl Raya Pujung totdat u borden naar de tempel ziet.

Reviews
reviews
  • Dag Trips van Gunung Kawi sebatu tempel

Trending Now

Iklan