Iklan

Hoe reis je van Nusa Penida naar Nusa Lembongan

Bali Gids Tours
Tuesday, July 9, 2024 Last Updated 2024-07-10T03:38:09Z

Trip van Nusa Penida naar Nusa Lembongan en vice versa is vrij eenvoudig en rechttoe rechtaan, aangezien de afstand tussen de twee eilanden 11 km is, wat in ongeveer 20-30 minuten kan worden afgelegd.Of u nu een geweldige surfervaring in Lembongan wilt uitproberen of Penida wilt bezoeken voor de prachtige landschappen; wij zullen precies vertellen wat u moet weten.

Van Nusa Penida naar Nusa Lembongan

De goedkoopste manier om tussen de eilanden te reizen is de boot of veerboot, terwijl de snelste manier om tussen Nusa Penida en Nusa Lembongan te reizen de boot of veerboot is. Ja, want eigenlijk is de enige manier om tussen Lembongan en Penida te reizen de boot/veerboot, aangezien ze gescheiden worden door slechts een zeer smalle waterweg.

Als u op Nusa Penida bent; er is een pendelveerboot die vaart van Toya Pakeh Harbor naar Lembongan Of u kunt de veiligste veerboten van Penida naar Lembongan boeken waar u zich ook bevindt en uw e-ticket binnen een paar minuten per e-mail ontvangen hier

Wij bieden twee dagelijkse trip aan tussen Nusa Penida en Nusa Lembongan:

  • De eerste vertrekt om 10:00 uur vanuit Banjar Nyuh, Toya Pakeh en komt om 10:30 uur aan in Jungut Batu Bay (Lembongan).
  • De tweede reis is korter en vertrekt om 13:45 uur vanuit Buyuk Harbor en bereikt Jungut Batu Bay om 14:05 uur. Totale duur: 20 minuten.

Van Nusa Lembongan naar Nusa Penida

Als u van Lembongan naar Nusa Penida reist, ga dan naar de gele brug waar een onofficieel uitziend gebouw staat om uw tickets te kopen en wacht op de boot.

Een kanttekening: overweeg om uw bagage achter te laten in uw hotel op Lembongan, aangezien er zeer beperkte accommodaties zijn op Nusa Penida en een dagtocht daar absoluut zou volstaan.

In Baliferry bieden we ook dagelijkse tochten aan van Nusa Lembongan naar Nusa Penida die u direct kunt boeken:

  • De eerste boot vertrekt om 10:30 uur vanuit Jungut Batu Bay (Lembongan) en bereikt Banjar Nyuh (Nusa Penida) om 11:00 uur.
  • De tweede en laatste vertrekt om 11:10 uur vanuit Jungut Batu Bay (Lembongan) en bereikt Buyuk Harbor (Nusa Penida) om 11:30 uur.

Waarom is Baliferry de juiste keuze?

  • U kunt uw veerboot in slechts een paar minuten boeken, waar u zich ook bevindt, zonder dat u tijd hoeft te verspillen aan lange wachtrijen. Wij bieden de veiligste en hoogste kwaliteit veerboten en snelle boten.
  • Wij hebben de beste online prijzen.
  • Ons toegewijde klantenserviceteam staat altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen in welke situatie u zich ook bevindt.
  • Wij hebben een veilig betalingssysteem en verschillende opties om uit te kiezen.
  • Wij hanteren een geld-terug-garantie voor annuleringen tot 14 dagen voor vertrek van de veerboot.
  • Wij worden sinds 2011 vertrouwd door meer dan 1 miljoen tevreden klanten.

Algemeen Info over Nusa Penida

Nusa Penida ligt net buiten het vasteland van Bali en is het grootste van alle Nusa-eilanden, waartoe ook Nusa Lembongan en Nusa Ceningan behoren . Dit eiland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, prachtige stranden en diverse attracties. En hier zijn de beste:

Teletubbies-heuvel, Nusa Penida

Teletubbies Hill wordt beschouwd als een van de beste plekken om foto's te maken op Bali. Het lijkt op Groenland uit sprookjes. U kunt een vroege ochtend of een late middag vrijmaken om dit aangename natuurlandschap te ontdekken. Uw ogen zullen overweldigd worden door een geweldig divers groen landschap vol heuvels en hellingen overal om u heen.

Peguyangan-waterval, Nusa Penida

"Peguyangan waterval", "De plek om de godin van de zee te eren", of "Nusa Penida Blue Stairs" mensen noemen deze magische plek, vele namen. Veel toeristen komen naar deze spirituele plek om zuiverende badrituelen uit te voeren in de heilige tempel. Anderen bezoeken deze plek om te genieten van het prachtige uitzicht op de waterval die overgaat in de zijkliffen. Echter, om dit vermakelijke moment te beleven; je hebt veel werk te doen. Je moet ongeveer 20 minuten over die steile blauwe trappen lopen; er zijn ongeveer 750 treden van deze blauwe trappen om precies te zijn die je uiteindelijk naar de watervallen leiden die het zuiverste water bevatten, je kunt je frisse dosis nemen of zelfs een koele douche nemen van alleen het verbluffende watervalelixer.Jazeker! Het is de moeite waard.

Kelingking Beach, Nusa Penida

Kelingking Beach is de beroemdste plek in Nusa Penida. Deze plek ligt op slechts een uur rijden van Toyapakeh. Pak een scooter en rijd over het eiland totdat je het onverharde pad bereikt dat je naar de rand leidt. Zodra je daar aankomt, sta je aan de rand van een hoge klif, waar andere klifformaties te zien zijn die een T-Rex-dinosaurus vormen die zich in een epische combinatie om de kust vouwt.

Wauw! Dat is het! Natuurlijk niet. Je moet nog steeds een soort spectaculaire workout doen; een grappig maar zwaar avontuur van steiler klimmen naar beneden naar het strand totdat je uitkomt bij het glimmende witte zand dat de wellustige golven van de kust omarmt. Het is niet gemakkelijk! Maar je zult er geen spijt van krijgen.

Atuh Beach, Nusa Penida

Als u in Nusa Penida bent, verlangt u misschien naar wat natuurlijke schoonheid. U kunt naar de zuidoostkust gaan naar een afgelegen strand, over een slechte weg rijden met een aantal prachtige dorpjes en onderweg honden, vogels en kippen ontwijken.

Vanaf het moment dat u Atuh Beach bereikt, zult u genieten van een helder uitzicht op schiereilandformaties, met een mix van zonneschijn, charmant wit zandstrand en fenomenale kliffen rondom het strand. U zult uzelf onderdompelen in dat denkbeeldige panorama.

boomhut, Nusa Penida

Een geweldige plek om te verblijven als je dit eiland bezoekt. Het kijkt uit over een artistieke baai die bekend staat als "Thousand Island". Je kunt wakker worden met dat perfecte uitzichtpunt. Het lijkt gek, maar het is een geweldig huis dat je kunt huren en waar je kunt verblijven om het meeste uit het avontuur te halen. Eigenlijk kun je parkeren en binnenkomen met slechts 10.000 rupiah, wat je minder dan $ 1 USD kost! Wat een koopje!

Manta-bay, Nusa Penida

10 meter onder je voeten vind je reuzenmanta's die door het water zwerven. Je kunt duiken, snorkelen of zwemmen met de intimiderende manta's en een ontmoeting hebben met deze speelse majestueuze wezens die gelukkig rifsoorten zijn. Maar pas op! Zeestromingen kunnen daar lastig zijn.

Wandel daar naar de hoge kliffen die het eiland vormen bij de zuidelijke duikplek; er is een fantastisch uitkijkpunt waar je ook vanaf het land van deze gigantische wezens kunt genieten.

Goa Giri Putri Tempel, Nusa Penida

Ben je klaar voor een ander soort avontuur voordat je Nusa Penida verlaat? Als het antwoord ja is, dan zul je een compleet nieuwe ervaring hebben die anders is dan alles wat je op dit prachtige eiland hebt gedaan. Je krijgt een kijkje in de coole lokale cultuur van Nusa Penida. Je zult een paar traptreden moeten beklimmen (opnieuw!) en dan kom je binnen via de grottempelopening. Je krijgt misschien een zegen van het heilige stromende koude water op je gezicht, waardoor je je meteen opgelucht zult voelen. Wanneer je naar binnen stapt, zul je lokale mensen in witte kleding tegenkomen die zingen en hun ceremonies en rituelen laten begeleiden door vliegende vleermuizen door de hele tempel.

Nusa Penida Tips

  • Als u op Bali bent en naar Nusa Penida wilt, kunt u uw reis beginnen in de haven van Sanur. Het is de meest comfortabele en zuinige manier om er te komen. De boot kost u ongeveer IDR 100.000!
  • U moet uw reisroute al klaar hebben voordat u erheen gaat om tijd, geld en moeite te besparen. U hebt minimaal drie dagen nodig om Nusa Penida te verkennen.
  • In juni naar Nusa Penida komen is geen goed idee, omdat de golven in deze maand niet zo vrij zijn.
  • Wees voorbereid op veel wandelen, bergopwaarts en bergafwaarts wandelen bij warm weer op de meeste bezienswaardigheden; gebruik uw energie dus slim en kies uw reisplanning verstandig.
  • Zorg dat u voldoende contant geld bij de hand hebt, want in Nusa Penida heeft u niet veel opties om contant geld te krijgen of te wisselen of zelfs geldautomaten te gebruiken
  • Vraag de lokale bevolking of gidsen om u door het eiland te leiden; dit zal uw reis veel gemakkelijker en efficiënter maken. Vertrouwen op uw GPS is helemaal geen goed idee!
  • Een waterdichte rugzak meenemen kan een slimme keuze zijn, vanwege de sluwheid van de zeegolven. Doe uw waardevolle spullen erin en pak uw set slippers, shorts, een jas, zonnebrandcrème en UV-bril in.

Nusa Lembongan in het Algemeen

Nusa Lembongan ligt op 30 minuten afstand van Bali. Het is een van de favoriete bestemmingen voor koppels vanwege de serene stranden en verschillende verborgen baaien en mangrovebossen. Dat maakt het een heerlijk eiland om te voet te verkennen. U kunt een glimp opvangen van Nusa Ceningan, het naburige eiland, via de gele brug van de liefde die zich op slechts een paar meter afstand bevindt. Nusa Lembongan staat niet bekend om het waanzinnige klifspringen zoals Nusa Penida, maar er zijn tal van interessante dingen die op u wachten.

Zwemmen met manta's, Nusa Lembongan

Net als in Nusa Penida, kun je Manta Rays vinden die rondzwemmen in de oceaan bij Nusa Lembongan onder je voeten met ongeveer 20 voet. Deze interessante Manta's zeilen altijd rond de drie naburige eilanden. Mensen houden ervan om hun reis te benadrukken door te snorkelen en zwemmen met de Manta's en hun soepele duiken te bekijken. Je kunt de lokale bevolking om tips vragen en deze Manta's volgen naar hun schoonmaakstations waar de Manta's rusten en de kleine vissen het water boven hun huizen schoonmaken.

Beach clubs, Nusa Lembongan

Dat het een van de geliefde bestemmingen voor koppels is, is niet zomaar toeval. Lembongan heeft de meest aangename en lichtjes strandclubs, waar je de zon op je huid voelt, de fijne koele bries van de frisse lucht ruikt die zich vermengt met een vleugje oceaangeur, luistert naar het gefluister van de getijden aan de oceaan en de dansende bomen die in je oren spelen, naast het proeven van de heerlijke biologische salades en fruit met de verse, maar toch hete zeevruchten die net uit de oceaan komen. Sandy Bay Beach, The Deck en Ohana's zijn de meest vermakelijke clubstranden die er zijn vanwege hun uitstekende plekken, heerlijke eten en bungelende stemming.

Dream Beach, Nusa Lembongan

U kunt een mooie tocht maken over het eiland met een scooter. Totdat u een van de mooiste zonsondergangsplekken bereikt, versierd met prachtig zand en prachtige kalme getijden van het blauwe water. U vindt er gezellige hutten naast een ontspannend infinity pool in een adembenemend hotel, dat de prachtige verborgen baai eronder onthult.

Devil's, Tears Nusa Lembongan

Een van de interessante natuurwonderen die u moet verkennen. Woeste oceaangetijden die overgaan in rommelige kliffen die het water wegblazen en deze huilende tranen creëren, soms kunt u op deze specifieke plek regenbogen zien gloeien. Deze plek is beroemd om het klifspringen, omdat het ongeveer 4 meter hoog is. Als u langs deze rand gaat, vindt u opvallende poelen met een magisch uitzicht op zonsondergangen en waanzinnige reflecties.

Yoga Shack, Nusa Lembongan

Ver weg van wateractiviteiten en geweldige landschappen, na veel zwemmen, hiken, avonturen en adrenaline pompen, is het tijd voor wat stille meditatie en ontspanning. Mensen genieten van stretchende vinyasa yogasessies op deze plek terwijl ze kijken naar de schoonheid van de natuur daar en de frisse lucht inademen van het tropische leven van dit dromerige eiland.

Mangrovebos, Nusa Lembongan

Een absoluut juweeltje in het hart van het eiland Nusa Lembongan. Het lijkt wel de hemel als je erheen vliegt. Je kunt een spannende kajaktocht maken of een boottocht maken door de waterpassage die door het bos stroomt, waarbij je je mengt met de geweldige wilde dieren en geniet van de vermakelijke serene geluiden en uitzichten van de mangroves. Het verkennen van een aantal interessante snorkelplekken door het weelderige groene bos is een waardevol avontuur. Het is het soort plek waar je kunt ontspannen, vrede kunt vinden en je ziel kunt vinden.

Nusa Lembongan Tips

  • Als u gemakkelijk naar Nusa Lembongan wilt gaan, kunt u beter Sanur Harbor of Nusa Penida als startpunt nemen. Het duurt ongeveer 30 minuten om het eiland te bereiken, maar wees voorzichtig, u kunt nat worden tijdens de reis.
  • Scooters zijn de meest avontuurlijke, praktische en gemakkelijkste manier om u over het eiland te verplaatsen. Huur een scooter, spring en geniet van de adembenemende natuur en wandel over de randen.
  • In tegenstelling tot Nusa Penida kunt u gemakkelijk geld wisselen of geldautomaten gebruiken in Nusa Lembongan, hetzij in Mushroom Bay of in Jungut Batu Harbor.
  • De meeste woonplaatsen op dat eiland hebben zoute douches. Slechts een paar plaatsen staan u toe hun zuivere water te gebruiken als u uw eigen fles heeft om bij te vullen.
  • Probeer het hoogseizoen te vermijden, dat meestal van juli tot oktober is, u zult het veel leuker vinden als het niet te druk is. Probeer ook de piekuren te vermijden, die voornamelijk van 9:00 tot 16:00 uur zijn.
  • Als u wat extra tijd hebt; blijf niet bij de bekende trekpleisters van het eiland, vertrouw gewoon op je intuïtie, ga je eigen weg en ontdek zoveel je kunt. Je vindt in elke hoek een verborgen parel.
  • Mis de kans niet om het naburige zustereiland Nusa Ceningan te bezoeken. Het is slechts één brug van je verwijderd. Gebruik de gele brug om het water over te steken en breng er een dagtocht door. Het staat vol met epische landschappen. Als je maar één kans hebt; misschien kun je dan naar de Blue Lagoon gaan. Het is absoluut prachtig. Je zult het geweldig vinden!

We hopen dat we alles hebben behandeld wat u moet weten. Geniet van een heerlijke vakantie  

 

Reviews
reviews
  • Hoe reis je van Nusa Penida naar Nusa Lembongan

Trending Now

Iklan