Iklan

Taman Festival Bali - Een Verloren Themapark op het Strand van Sanur

Bali Gids Tours
Tuesday, June 18, 2024 Last Updated 2024-06-19T22:20:02Z

Taman Festival is een verlaten themapark op het strand van Padang Galak Sanur. De plek wordt vaak de griezelige spookstad Sanur genoemd, want de lokale bevolking gelooft dat lang verlaten plekken de thuisbasis van verloren geesten zijn. Zelfs als je geen voorstander van paranormale wezens bent, kan de desolate omgeving van het park nogal verontrustend zijn

Het themapark is enorm groot en vol vergeten geheimen en een aantal van de beste graffiti en straatkunst op Bali, gemaakt door wereldberoemde kunstenaars. Bovendien zorgen de stadslegendes en spookverhalen rondom het park ervoor dat je het misschien zelf wilt zien.

WAAROM IS HET THEMAPARK VERLATEN?

Helaas is er niet slechts één verhaal over waarom het Taman Festival werd verlaten. Er zijn verschillende versies, maar de meest voorkomende versie is dat het themapark nooit officieel is geopend. Blijkbaar was er in 1997 sprake van een zachte opening, maar door een gebrek aan bezoekers werd het park nooit een succes.

Het is moeilijk te zeggen waarom dit het geval was. De attracties van het Taman Festival waren destijds indrukwekkend voor themaparken. De overheid investeerde 1 biljoen IDR (≈ 64 miljoen euro) om het grootste zwembad van Bali te bouwen, een 3D-bioscoop (wat in 1997 nog vrij nieuw was), een dierentuin, een werkende kunstmatige vulkaan, een waanzinnig dure lasershow (≈4,5 miljoen euro). Million €) en wat 's werelds eerste volledig omgekeerde achtbaan had moeten zijn.

Volgens de lokale bevolking trof de bliksem de machines die nodig waren voor de lasershow in 1998, waardoor onherstelbare schade werd aangericht. Het park, dat al financieel in de problemen zat, werd tijdelijk gesloten nadat het in 1999 failliet was verklaard. Na de terroristische aanslagen op Bali in 2002 werd duidelijk dat het niet meer zou kunnen heropenen.

Het eigendom van het land is geveild en het is onduidelijk wie vandaag de dag juridisch eigenaar is van het park. Het is in ieder geval open voor het publiek, zij het slechts semi-officieel.

TOEGANGSPRIJS

Wanneer je aankomt op Taman Festival, word je begroet door een aantal lokale bewoners die je vragen om een toegangsprijs IDR 20.000 te betalen om het park te betreden.

WANNEER GA JE NAAR TAMAN FESTIVAL IN BALI

Taman Festival op Bali heeft geen echte openingstijden. Je kunt het vrijwel op elk moment van de dag bezoeken. Overdag deel je het park met andere toeristen, al zul je hier nooit grote mensenmassa’s tegenkomen. Zelfs rond de middag zullen er misschien 20-30 andere mensen zijn, wat nog steeds prima is omdat het park zo groot is.

WAT TE DRAGEN

Het themapark werd jaren geleden verlaten. Dat betekent dat er na iedereen weggegaan niemand is komen opruimen en dat er geen enkel onderhoud aan het terrein plaatsvindt. Gebroken glas is overal, evenals blootliggende leidingen en onstabiele constructies. Om nog maar te zwijgen van de vele dieren zoals slangen en spinnen die nu de gebouwen bewonen.

Als je echt van plan bent om de omgeving te verkennen, kun je beter de juiste schoenen dragen. Slippers zijn prima als je alleen naar het hoofdgebouw wilt gaan om wat foto's te maken. Maar als je de jungle in wilt trekken om de meer afgelegen gebouwen te verkennen, moet je kiezen voor sneakers om je voeten te beschermen.

Neem insectenwerende middelen mee als u Taman Festival bezoekt. De jungle is vol met stilstaande wateren, een paradijs voor muggen.

HET PARK

Het bekendste deel van het park is de gigantische metalen constructie direct aan het strand. Het is erg begroeid, maar dit is de locatie van enkele van de beste graffiti. Kunstenaars als ROA, Seth Globepainter en Sofles hebben hier geschilderd, dus neem je camera mee en probeer de beste kunstwerken te vinden die verborgen zijn in de vele kamers.

Als u links van de ingang loopt, vindt u enkele voormalige bijgebouwen met nog meer graffiti. Er zijn enkele kamers die bewoond lijken te worden door daklozen. Wees respectvol voor hun privacy.

Als u na binnenkomst in het park rechtdoor gaat, bevindt u zich in de jungle. Hier zijn tientallen kleine paadjes die leiden naar een doolhof van bomen en gebouwen die weer onderdeel zijn geworden van de natuur.

Hier vind je de beroemde krokodillenkuil, waar volgens een stadslegende de krokodillen van het park aan hun lot werden overgelaten.

Als je ver genoeg loopt, kom je bij de rivier die de grens van het park markeert.

Helaas werden de meeste attracties op het Taman Festival op Bali afgebroken toen het werd verlaten. Verwacht hier niet een achtbaan aan te treffen. De gebouwen die nog steeds intact zijn, verkeren echter in een redelijk goede staat, gezien het feit dat ze meer dan twintig jaar onbeheerd hebben gestaan.

Reviews
reviews
  • Taman Festival Bali - Een Verloren Themapark op het Strand van Sanur

Trending Now

Iklan