Iklan

Pasar Agung Tempel Sebudi, Karangasem, Bali

Bali Gids Tours
Sunday, January 7, 2024 Last Updated 2024-06-05T07:40:12Z

De Pasar Agung-tempel ligt op de achterkant van de berg Agung , de hoogste berg van Bali. Geclassificeerd als een vulkaan die nog steeds actief is. De Balinese Hindoe gelofft dat vulkaan als woonplaats van de god is en daarom zijn de hoogste toppen zoals de berg Agung gezuiverd en heilig.Bij elke Balinese Hindoe ceremonie op het hoogste niveau zullen bewoners vanaf de top van de berg Agung om wijwater vragen.

De plaats waar de Pasar Agung-tempel staat, ligt in het dorp Sebudi, Selat District, Karangasem. Gelegen op het oosten, dus de zonsopgangpositie ziet er vanaf hier perfect uit. Mount Agung, als de hoogste top van Bali, zal zeker toeristen aantrekken die van wandelen en klimmen naar de top houden. Naast de Besakih-tempel is de Pasar Agung-tempel een van de startpunten om met de klim te beginnen.

De top van de berg Agung is de meest verbazingwekkende toeristische attractie op Bali . Vanaf de hoogte van piek 1 kun je een 360 graden uitzicht hebben, waarbij je perfect getuige bent van de schoonheid van het eiland Bali, vooral wanneer de zon aan de oostelijke horizon begint te verschijnen. het zal een toerervaring op Bali zijn en avontuurlijk toerisme de meest sensationele, en de snelste route om te beginnen met klimmen is vanaf de Pasar Agung-tempel.

De volledige naam is Pura Pasar Agung Giri Tolangkir, het bestaan ervan is nauw verwant aan Pura Besakih . Als de bovenloop van het eiland Bali ligt de Besakih-tempel, die zich in het noordoosten bevindt, in lijn met de richting van de rijzende zon, die voor licht zal zorgen door het hele universum en vervolgens op de markt wordt gebracht en gedistribueerd via de Pasar Agung-tempel, zodat deze Er wordt gehoopt dat iedereen bescherming, zegeningen en veiligheid zal ontvangen.

Zoals bekend heeft elke berg zijn tempel, en de Gunung Agung-tempel zelf is de Pasar Agung-tempel, waarvan wordt aangenomen dat deze ook de markttempel is voor alle goden van de hemel. De Kahyangan Jagat-tempel heeft 2 binnenplaatsen, naast de Pasar Agung-tempel is er ook de Melanting-tempel, de eerste gebedsplaats. Er zijn verschillende heiligdommen zoals Sanggar Agung, Meru, Gedong, Bale Pelik, Pewedaan en Bale Gong.

Gelegen in Punggug of je zou kunnen zeggen midden op de berg Agung op een hoogte van 1.600 meter boven zeeniveau. Maakt dit gebied koud. Als je wilt bidden, laat staan een mekemit (overnachten) wilt plannen, moet je een jas of andere dikke kleding dragen, omdat het erg koud zal aanvoelen.

Bali is een toeristische wereldbestemming, dus elke dag komen tientallen buitenlandse en lokale toeristen naar de Pasar Agung-tempel om hun touragenda te voltooien en hun reis naar de beklimming van de berg Agung te beginnen . Als toeristen deelnemen aan een trekking en vervolgens een auto huren op Bali en jij bent de chauffeur die ze meeneemt, maak de uitrusting dan compleet met een jas, want om de schoonheid van de zonsopgang vanaf de top van de berg te kunnen zien Toeristen moeten minimaal om 01.00 uur om 01.00 uur naar de top beginnen, om 02.00 uur voor piek 2 en chauffeurs moeten ongeveer 9-10 uur wachten op de parkeerplaats.

Toegang tot de Pasar Agung-tempel, als u vanuit Denpasar reist, ga dan naar Klungkung, via de toeristische attractie Bukit Jambul , het dorp Rendang, Selat en vervolgens Pasar Agung. Het duurt ongeveer 2,5 uur om te rijden. Als je wilt klimmen, vermijd dan de volgende heilige dagen, namelijk tijdens Pujawali of de yadnya-ceremonie bij deze tempel die meerdere keren wordt gehouden, zoals; op de vijfde volle maan sasih (eenmaal per jaar) wordt het gedurende 11 dagen uitgevoerd, op de Kedasa volle maan sasih (eenmaal per jaar) gedurende 11 dagen, Buda Wage Carving (eenmaal per 6 maanden) gedurende 3 dagen en op de Kesanga Tilem (eenmaal per jaar) en slechts één dag.

De toegang tot de locatie is steil en bochtig, een goed auto-uithoudingsvermogen is vereist om de locatie te bereiken. Er wordt gezegd dat de schoonheid van de Pasar Agung-tempel zeer spectaculair is, het is niet verwonderlijk dat toeristen nog nieuwsgieriger zijn naar de top. Als je wilt klimmen, moet je op een aantal dingen letten, zodat je niet klimt tijdens de hierboven genoemde Pujawali-ceremonie en ook op andere heilige dagen zoals Tumpek, Buda Wage en Fencing of Love.

De lokale gids die je naar de top brengt, is een lokale bewoner, die al op de hoogte is van etiquette, toegestane dagen, procedures, evenals verschillende beperkingen op het klimmen, zoals het niet mogen meenemen van rundvlees, varkensvlees, gouden sieraden en ook iemand wie is cuntaka (familie sterft volgens de dresta-regels en tijdens de menstruatie). Dus als je van plan bent de berg Agung te beklimmen, volg dan alle bestaande regels zodat de trekkingtocht soepel verloopt.

Reviews
reviews
  • Pasar Agung Tempel Sebudi, Karangasem, Bali

Trending Now

Iklan