Iklan

De beste reistijd voor Bali

Bali Gids Tours
Wednesday, November 15, 2023 Last Updated 2024-06-05T07:41:16Z

wanneer is de beste reistijd voor Bali

Wanneer je op vakantie gaat naar Bali, wil je wel graag weten wat voor weer het is. Het eiland heeft een tropisch klimaat dat twee seizoenen bevat: een regenseizoen en een droog seizoen. Omdat Bali dicht bij de evenaar ligt, is het er het gehele jaar door bijna even warm. Sterker nog, tussen de koudste en warmste maand verschilt de gemiddelde temperatuur maar zo’n 2 graden.

Het goede nieuws is: de beste reistijd voor Bali is eigenlijk het hele jaar door. Dat maakt dit Indonesische eiland altijd een feest om te bezoeken. Bali ligt dichtbij de evenaar, wat wil zeggen dat het er altijd lekker warm is. Om precies te zijn tussen de 30 en de 32 graden.

Regenseizoen Bali

Wel is er een groot verschil qua luchtvochtigheid. In het regenseizoen – dat loopt van november tot en met maart – kan het wat betreft neerslag flink tekeergaan, waardoor de luchtvochtigheid hoog is en het daardoor nóg wat warmer kan aanvoelen.

Ben je niet wars van wat extra vocht op z’n tijd? Dan kun je in deze periode gerust die kant op reizen. Het regent nooit de hele dag en de zon laat zich voor of na een regenbui eigenlijk altijd wel weer zien. Oftewel: hartstikke goed vertoeven. Vooral in vergelijking met ons – in deze periode – koude kikkerlandje.

Droog- én hoogseizoen op Bali

En dan is er vanzelfsprekend ook het droogteseizoen, dat loopt van april tot en met oktober. In deze maanden krijg je veel zonuren en weinig regen voor je geld. De maanden juli en augustus zijn hoogseizoen, en dus drukker dan de andere maanden van het jaar. Wellicht handig om te weten als je liever voor je rust dan voor de zon die kant opgaat. Bepaal daarom voor jezelf wat jouw beste reistijd naar Bali is.

Gemiddelde Temperatuur op Bali

Temperatuur op Bali MAX TEMP. MIN TEMP.
Temperatuur Bali Januari 29 23
Temperatuur Bali Februari 30 22
Temperatuur Bali maart 30 23
Temperatuur Bali April 32 22
Temperatuur Bali mei 33 23
Temperatuur Bali Juni 31 22
Temperatuur Bali juli 31 22
Temperatuur Bali Augustus 31 22
Temperatuur Bali september 31 22
Temperatuur Bali Oktober 31 23
Temperatuur Bali November 31 23
Temperatuur Bali December 30 23
Reviews
reviews
  • De beste reistijd voor Bali

Trending Now

Iklan