Iklan

Goa Raja Waterfall Bali

Bali Gids Tours
Tuesday, October 18, 2022 Last Updated 2023-11-13T12:46:32Z

Goa raja Waterfall of in het nederlands koningsgrot waterval is een prachtige waterval. Deze waterval ligt in Bangli Regio, in het midden van het eiland Bali , Bangli regio is het enige regio op Bali die geen strand heeft. maar in plaats daarvan heeft deze regio een natuurlijke schoonheid die zo mooi met groene omgeving is. De Goa raja waterval is een van de natuurlijke schoonheid in de Bangli regio. De schoonheid van deze waterval zal de aantrekkingskracht van buitenlandse toeristen zijn om deze waterval te bezoeken.

Op weg naar de waterval vind je ook oude stenen monument.  De oorspronkelijke locatie van het monument was uitgehouwen op een klif. Maar door de enorme aardverschuiving die in 1991 plaatsvond, viel het monument op de bodem van het ravijn Niet lang daarna verplaatste De Historical and Archaeological Heritage Sanctuary Departement deze monument niet ver van zijn oorspronkelijke locatie. Op de nieuwe lokatie werd een paviljoen voor deze monument gebouwd.  Dus kunt deze plaats veel makelijker bereiken voor toeristen of pelgrims die hier willen komen.  De stroom van de waterval die uitmondt in de Melangit-rivier aan de achterkant van de stenen monument, maakt deze omgevinng comfortabeler en mooier. Als je goed oplet, heeft de top van de monument reliëf de vorm van een stoepa. De deur van de monument wordt geflankeerd door versleten standbeeldreliëfs.  Het is niet bekend wie het personage is dat door het beeld wordt afgebeeld, maar op het eerste gezicht lijkt het op een boeddhistische priester die een doek draagt.

Toegangsprijs Goa Raja waterval

Om deze waterval te bezoeken, moeten toeristen Entrance Ticket Rp 25.000 betalen. De waterval personeel zijn allemaal plaatselijke bevolking die je heel vriendelijk zullen verwelkomen wanneer je deze waterval bezoekt

Openingstijden van de Goa Raja waterval

De Goa Raja waterval is geopend van 's morgens tot' s avonds. Toeristen worden afgeraden om hier 's nachts te zijn vanwege onvoldoende verlichting. De waterval personels wachten tot 18.00 uur lokale tijd, als er een tourist is die nog niet terugkomt

Een bezoek aan de schoonheid van de Goa Raja waterval

Om bij Goa raja waterval te komen, moeten toeristen een paar meter lopen voordat ze bij de waterval aankomen. Maar tijdens de reis zult u genieten van de schoonheid en koelte van de natuur die klaar staat om u te vergezellen. Met de weelderige bomen zal elke stap altijd schaduw geven. voordat je bij de waterval aankomt moet je eerst verschillende treden afdalen en moeten nog door bamboe brug lopen. Rechts en links ook bamboe handvatten zodat ze veilig zijn. Uitendelijk komt je hele mooie waterval tegen.

De frisheid van de Goa Raja waterval

Als je bij de waterval aankomt zul je niet tevreden zijn als je niet meteen de frisheid van het water voelt. Naast de waterval is er een vijver die de overloop van water rond de waterval opvangt. In het droge seizoen ziet het water er zo helder en blauw uit. Natuurlijk is het leuk om hier in het water te spelen. Terwijl je kijkt naar de schoonheid van de unieke waterval. Niet alleen zwemmen en spelen in het water, foto's maken van het watervalgebied is ook erg mooi.  In dit watervalgebied kun je vrijuit foto's maken. Het watervalgebied is ook uniek, er is een grot voor de waterval.  Niet zelden brengen toeristen verschillende eigendommen mee om de foto's in dit gebied te ondersteunen. Overstappend van de waterval kunnen toeristen ook foto's maken in het bruggebied.  Deze bamboebrug is sterk genoeg en kunt je mooie foto's maken. Bovendien is de achtergrond verkregen van deze brug ook een groene uitgestrektheid.  Natuurlijk is het uitzicht niet minder mooi dan de hoofdwaterval.

Er staan verschillende tuinhuisjes in het watervalgebied.  Toeristen kunnen er gratis gebruik van maken.  Meestal gebruiken degenen die kinderen brengen het tuinhuisje om uit te rusten.  Of een groep die een korte pauze neemt alvorens de reis voort te zetten. In dit tuinhuisjes kunnen toeristen achterover leunen terwijl ze genieten van de koelte en het landschap rondom.

Het bestaan van deze waterval kan niet los worden gezien van de mythe die door de gemeenschap wordt geloofd. Er wordt gezegd dat de grot voor deze waterval een heilige grot is die in de oudheid werd gebruikt als een plaats van meditatie. De grot is donker en krijgt een beetje kippenvel als je hem nadert.

Faciliteiten bij de goa raja waterval

Deze toeristische trekpleister heeft al voldoende voorzieningen zoals parkeerplaatsen, toiletten en tuinhuisjes om uit te rusten.

Goa Raja waterval adres:

Jehem kec. Tembuku, kabupaten Bangli, Bali 80672

Reviews
reviews
  • Goa Raja Waterfall Bali

Trending Now

Iklan