Iklan

5 Tempels voor Reinigingsceremonie op Bali

Bali Gids Tours
Monday, August 29, 2022 Last Updated 2022-10-03T02:48:12Z

Als je op Bali bent is het bijzonder om het badritueel, de Melukat ceremonie, te ondergaan. reinigingsceremonie wordt op Bali Melukat genoemd. De reinigingsceremonie (melukat) is een innerlijke en uiterlijke zuivering. Deze zelfreiniging maakt gebruik van watermedia die  van heillig water bronnen afkomstig zijn. Reinigingsceremonie wordt meestal door Balinezen op bepaalde gunstige dagen uitgevoerd, bijvoorbeeld op de volle maan, nieuwe maan, Onderwijs dag(Saraswati), pagerwesi, galungan, kuningan etc. Er is echter ook reinigingsceremonie buiten die dag, afhankelijk van de wens van het hart om te reinigen. Naast filosofisch om jezelf fysiek en mentaal te reinigen, zal reinigingsceremonie (melukat) een persoon meer verfrist en kalm laten voelen. Er zijn meer dan 20 melukat-plaatsen op Bali. Hier zijn er 5 Populaire tempels voor reinigingsceremonies op Bali

5 Populaire Tempels Voor Reinigingsceremonie op Bali

1. Tirta Empul-tempel

De Tirta Empul-tempel ligt in het dorp Manukaya, in het district Tampaksiring, in het regentschap Gianyar. Deze tempel is een van de meest populaire tempel die reinigingsceremonie wordt uitgevoerd. De Tirta Empul-tempel is ook een van mooie bezienswaardigheden van Bali. Dus naast de reinigingsceremonie zijn er rond de Tirta Empul-tempel ook kraampjes met souvenirs, kunstwinkels, en mooi uitzicht van Tampak siring paleis. De bron water bij tirta empul tempel wordt als heilige bron water beschouwd. Dit water wordt gebruikt voor zelfreiniging door mensen die willen reinigen. Voor reinigingsceremonie worden meer dan 10 waterfonteinen gebruikt. Mensen wassen achtereenvolgens hun gezicht en hele lichaam in de waterfontein. De reinigingsceremonie zijn niet alleen Balinese hindoes. De toeristen voelen ook de sensatie van de reinigingsceremoni in het Tirta Empul-zwembad. Na reinigingsceremonie Voor degenen die hindoes zijn, komt ook nog naar binnen hoofdtempel omte bidden.

2. Beji Dalem Pingit Sebatu Tempel

De Beji Dalem Pingit-tempel ligt in het dorp Sebatu, in het district Tegalalang, in het regentschap Gianyar. Deze plaats wordt veel door lokale bevolking bezocht om de reinigingsveremonie te doen. Om de tempel te bereiken, moeten bezoekers via tientallen trappen afdalen. Er wordt gezegd dat reinigingsceremonie (melukat) bij deze tempel niet alleen zichzelf reinigt, maar ook goed is omte genezen als niet-medische behandelingen. Er wordt gezegd dat, uit het verhaal van de gemeenschap, wanneer reinigingsceremonie wordt uitgevoerd, kan het water van kleur veranderen. Er zijn ook mensen die bij reinigingsceremonie (Melukat) plotseling huilen en hysterisch zijn. Er wordt aangenomen dat het water in deze tempel iets slechts in het lichaam doet smelten. Daarnaast zijn er ook mensen die geloven dat Melukat hier is om te smeken om nakomelingen voor getrouwde stellen, maar die nog geen kinderen hebben gekregen.

3. Mengening-tempel

De Mengening-tempel bevindt zich in het traditionele dorp Saraseda, in het district Tampaksiring, in het regentschap Gianyar. Deze tempel is niet ver van de Tirta Empul tempel. De sfeer van deze tempel is erg cool en mooie groene omgeving, en nog steeds omvat een rustig bezoek. Deze tempel is echter vrij populair om te zoeken voor reinigingsceremonie(Melukat) vanwege de sfeer. Geschikt voor degenen onder u die tevreden willen zijn met knuffelen zonder drukte en van vermoeidheid willen afkomen.Bij de Mengening-tempel, Tampaksiring, zijn er 10 bronnen, die elk uitmonden in een douche in het zwembad. Deze fontein zal door de gemeenschap worden gebruikt voor reinigingsceremonie. Net als reinigingsceremonie in het algemeen, heeft reinigingsceremonie in de Mengening-tempel ook tot doel zichzelf te reinigen met water als medium. Er zijn echter ook getuigenissen die zeggen dat melukat in de Mengening-tempel slapeloosheid kan behandelen. Na verschillende reinigingsrituelen in de Mengening tempel, werd zijn slaap rustiger.

4. Pura Tamba Waras

Pura Tamba Waras ligt in het dorp Sangketan, in het district Penebel, in het regentschap Tabanan. Tamba betekent medicijn en Waras betekent genezen. Uit de betekenis van de naam blijkt dat de Tamba Waras-tempel inderdaad door lokale bevolking wordt bezocht om genezing te vragen, Velen geloven dat de Tamba Waras-tempel een medicinaal centrum is. Voordat de gemeenschap om genezing vraagt in de Tamba Waras-tempel, voert de gemeenschap eerst een reinigingsceremonie-processie uit in zeven waterfonteinen genaamd Pancoran Sapta Gangga. Na reinigingsceremonie bidden de mensen in de Tamba Waras-tempel. In de tempel krijgen de mensen een kleine kokosnoot. De kleine kokosnoot wordt gevuld met olie uit de tempel. Als de pijn hevig is, is het meestal raadzaam om meer dan één behandeling te ondergaan.

5. Pancoran solas Taman Mumbul

Pancoran Solas ligt in Banjar Brahmana Sangeh, Badung Regency. Pancoran Solas bevindt zich in de tempelcomplex van tirta Taman Beji Mumbul, Deze tempel wordt als plaats voor reinigingsceremonie gebrukit. De naam is Pancoran Solas omdat er in de tempel elf douches met elf beelden zijn. In totaal 11 douches zijn uitgerust met beelden van goden in elke douche als een symbool van de kracht van God. Er is een standbeeld van Dewata Nawasanga die de negen richtingen van het kompas bewaakt, beginnend bij de uiterst linkse douche die een symbool is van Lord Shiva, Sambu, Sangkara, Rudra, Maheswara, Vishnu, Mahadewa, Brahma en Iswara en voegde vervolgens twee douches toe, namelijk een douche als symbool van de kracht van Godin Saraswati en Godin Gangga

Reviews
reviews
  • 5 Tempels voor Reinigingsceremonie op Bali

Trending Now

Iklan