Iklan

Gitgit Waterval op Bali

Bali Gids Tours
Thursday, July 7, 2022 Last Updated 2022-08-01T13:33:52Z

Gitgit waterval is een van de beroemde en prachtige bezienzwaardigheden in het noorden van Bali. De Gitgit-waterval bevindt zich in het plateaugebied met een hoogte van ongeveer 35 meter en is omgeven door tropische bomen en stroomt het hele jaar door constant water. Het geluid van de waterval rond de charmante natuur is geweldig en is een bijzondere plek waar elke bezoeker van kan genieten. Er zijn verschillende plantages die het regenwoud rond de waterval beschermen.

Bezienswaardigheden in het noorden van Bali

Gitgit waterval is populaire waterval op Bali, gelegen op het platteland van Gitgit, in het subdistrict Sukasada en op ongeveer 10 km van de stad Singaraja of ongeveer 70 km van Denpasar.Het ligt op een hoogte van ongeveer 300 meter boven de zeespiegel.

Naast Gitgit is er nog een ander belangrijk punt, zoals het monument voor de heldenstrijd van de inwoner van Singaraja die in de strijd tegen de Nederlandse kolonialist sneuvelde. Dit monument heet Bhuwana Pangkung Bangka. Dit monument bevindt zich op het platteland van Gitgit en het subdistrict Sukasada en op ongeveer 17 km van de stad Singaraja.

Gitgit dorp heeft een paar mooie watervallen en de afstand tussen de waterval en andere watervallen is niet zo ver

5 Waterval in Gitgit Dorp

In het dorp Gitgit zijn er 5 watervallen die niet te ver van elkaar liggen, de watervallen omvatten de Gitgit waterval die op deze pagina wordt besproken, de Colek Pamor waterval, de Mekalangan waterval, de Campuhan Twin waterval en de meerlaagse waterval. Al deze watervallen bieden onvergelijkbaar mooie uitzichten en zullen altijd indruk maken op de toeristen die hier komen. Met een koele hooglandsfeer met frisse lucht en veel bomen maakt je avontuur echt geweldig.

Faciliteiten in Gitgit-waterval

De faciliteiten zijn beschikbaar bij de Gitgit-waterval, de parkeerplaats is vrij groot, er zijn kleine kraampjes en winkels die snacks en mineraalwater verkopen, en langs de route naar de waterval zijn er veel kunstwinkels die souvenirs en handwerk verkopen, en je kunt stoppen even hier als je souvenirs wilt kopen. Het is niet ver van de waterval, er is een plek om uit te rusten terwijl u geniet van het prachtige panorama van de groene omgeving en het Buleleng-strand. Om de Gitgit-waterval te bezoeken, volgen alle bezoekers de loopbrug naar beneden tot het punt van de plek. Deze weg is een van de weglatingen in de Nederlandse tijd waar de lokale bewoner het gebruikt om toegang te krijgen tot andere regio's. In 1975 wordt deze waterval geopend als toeristische bestemming in het noorden van Bali. Omdat het is aangewezen als toeristische bestemming op Bali, bezoeken veel toeristen uit binnen- en buitenland deze waterval en het is een van de beroemde tours op Bali die deze plek bezoeken.

Beroemde Gitgit-waterval

Gitgit waterval die beroemd is op het eiland Bali, dit komt omdat de Gitgit waterval relatief gemakkelijk toegankelijk is , dus veel reisorganisaties hebben reispakketten naar deze waterval gemaakt, Als je watervallen zegt, denk je als eerste aan de Gitgit-waterval, dus als je op vakantie op het eiland Bali bent, zou het leuk zijn om deze toeristische attractie te bezoeken, want het zal je nieuwsgierigheid naar de schoonheid van deze waterval compleet maken.

Trekking naar de Gitgit-waterval

De locatie van de waterval is een beetje ver van de parkeerplaats, je loopt ongeveer 30 minuten over het pad om bij de locatie te komen, onderweg verandert het tafereel en aan beide kanten zie je koffie- en kruidnagelbomen. Het is een verfrissende ervaring om in dit rustige gebied te wandelen waar de vogels om de beurt zingen.De lucht is koel en wordt geleidelijk kouder als je de waterval nadert. Op korte afstand van de waterval verkoelt de fijne waterstraal je lichaam. Soms wordt de atmosfeer mistig. Wij van Bali Gids Tours bieden vervoersfaciliteiten voor degenen onder u die de schoonheid van de Gitgit-waterval willen bezoeken, terwijl de prijzen die we aanbieden relatief goedkoop zijn met een privéauto samen met een vriendelijke chauffeur en ook nog met Nederlands sprekende gids die deze natuurlijke waterval-tour zeer plezierig is.

Reviews
reviews
  • Gitgit Waterval op Bali

Trending Now

Iklan