Iklan

27 Mooiste Bezienswaardigheden van Bali

Bali Gids Tours
Thursday, June 2, 2022 Last Updated 2022-10-04T02:55:03Z

Wat zijn nu de meest populaire en de mooiste bezienswaardigheden van Bali? Volgens Bali Gids Tours uit eigen ervaring kan ik dit samenvatten in een mooie bezienswaardigheden 27. Als je deze plekken hebt gezien dan heb je een goed beeld van het eiland. Uiteraard zijn er nog veel meer mooie plekken die je kunt bezoeken

De 27 mooiste bezienswaardigheden van Bali

1.Besakih Tempel

Bezienswaardigheden Bali

Een van de populere bezienswaardigheden van Bali is Besakih Tempel. Besakih Tempel wordt ook wel de moeder tempel genoemd. Deze tempel is de oudste en de grootste indrukwekkende tempel complex op Bali. De tempel ligt circa 60 km ten noordoosten van Denpasar en De tempel ligt op bijna 1000 m hooghte tegen de zuidelijke heilige Agung vulkaan in de karangasem regio. De Gunung Agung met 3142 m de hoogste berg van Bali, is volgens de Balinezen woonplaats van de goden en daarmee het centrum van universum. De Besakih tempel bestaat uit achtien openbare tempelcomplexen en zestien clantempels of afstammingstempelcomplexen. De achtien openbare tempelcomplex bestaat uit Pura Penataran Agung. Het symbolische centrum van De tempel met het belangrijkste heiligdom is de lotustroon , of padmasana , die daarom de rituele focus van het hele complex is. Het centrum van de tempel, penataran agung wordt door 17 andere tempels omringd.

2. Lempuyang Tempel

Vanaf de top van de tempel een spectaculair uitzicht op de actieve Agung vulkaan. De tempel heet Lempuyang, is deze spectaculair gelegen tempel op de hellingen van berg lempuyang waar de ingang uitkijkt op de Agung vulkaan die als de ingang naar de hemel is.

3. Ulundanu Beratan Tempel

Dit is hele mooie tempel aan het oever van Beratan meer. De schilderachtige tempel is gewijd aan de godin van het meer, tevens vruchtbaarheidsgodin. Veel pelgrims komen er heilig water halen voor ceremonies thuis of in het dorp. Twee van de fijve tempel bouwen liggen in een keurig onderhouden en bloemrijk tuinen complex, de twee andere boven bevinden zicht in het water. Een meru met elf daken priemst heer zeer fotogeniek naar de hemel, met op de achtergrond de weelderig begroeide kraterrand. Opvallend is dat de tempel naast hindoeistische schrijnen ook een boeddhistische stupa heeft met boeddhabeeld.

4. Tanah Lot Tempel

Tanah lot tempel is een van de mooiste en bekendste tempels van Bali . Bij toeristen populair vanwege de mystieke uitstraling en voor de Balinezen een heilige plek De tempel behoort tot een hele serie prachtige zee tempel aan de zuidkust van Bali. De tempel is ter ere van de zee god. Tanah betekent land of aarde, lot betekend zuiden of zee, de god van de zee wordt vereerd. Bekijk de indrukwekkende zonsondergang vanuit het prachtige park tegenover de tempel. Tanah lot is wel echt mooie tempel.

5. Uluwatu Tempel


Uluwatu tempel staat op seventig meter hoge klif. Vanaf een klif kijk u uit over de indische ocean die ver onder u tegen de rotsen klotst. Naast andere reizigers wordt u ook vergezeld door brutale aapjes. Pass op met uw spullen, geen zonebrill of sieraden draagt. Tijdens de zonsondergang wordt de spectaculairste kecak dans voorstelling uitgevoerd. Een koor van tientallen,slechts in zwart-witte lendendoek geklede mannen schaart zich rond een grote olielamp en heft ritmische gezangen aan. kendmerkend is het scherpe en opzwepende cak-cak-cak-geluid. geen gamelan begeleiding, alleen de talloze,perfect eenstemmige stemmen.

6. Het Sacred monkey Forest Sanctuary

Het Sacred Monkey Forest Sanctuary Ubud is een beschermd natuurgebied van ongeveer 12,5 hectare heuvelachtige oerwoud. In het bos kunt je verschillende boomsoorten en nog eens talloze soorten planten en bloemen zien. Het bos is huis voor de apen maar je kunt ook vaak andere wilde dieren zien bijvoorbeeld civetten, reptielen,eekhoorn en veel soorten vogels. Als je het park binnenkomt krijg je het gevoel dat je midden in een grote jungle bent terechtgekomen. Je vergeet even dat deze apen bos door de stad en dorpen wordt omringd. De belangrijkste tempel uit apen bos in ubud is de Pura Dalem padang tegal. De tempel  heeft prachtige beelden en ornamenten.

7. Ubud Paleis en ubud Markt

Ubud paleis werd gebouwd tijdens regeerde van Ida Tjokorda Putu Kandel (1800-1823). Het paleis heet Puri Saren. Het paleis bevind zich in het hart van het centrum van ubud. Architectuur van het paleis is prachtig. U kunt het grootste gedeelte van het paleis gratis bezichtigen. Elk avond wordt in het paleis de taraditionele Balinese dans uitgevoerd. Tegenover het paleis ligt kunst markt, pasar seni ubud. Je kunt hier uren rondwandelen op de overdekte markt met allerlei leuke winkeltjes

8. Pura Taman Saraswati

Pura Taman Saraswati bevind zich vlakbij ubud paleis, ten oosten van ubud paleis. De tempel wordt ook wel de ‘Lotus Tempel’ genoemd. De tempel ligt aan een grote lotusvijver. De tempel is gewijd aan Dewi Saraswati, de godin van de wijsheid en de kunst. De Saraswati-tempel is ontworpen door I Gusti Nyoman Lempad. dat was de opdracht van de prins van Ubud Cokorda Gede Agung Sukawati. De bouw van deze tempel begon in 1951 en werd voltooid in 1952

9. Goa Gajah ( olifant Grot tempel)

Goa gajah bevind zicht in het dorpje bedulu ten zuiden van ubud centrum. Vanaf ubud centrum is ongeveer 10 minuten rijden naar olifante grot tempel. Olifant grot tempel is een van mooie tempel. mysterieuze complex is waarshijnlijk het oudste uitgehouwen aandenken aan de oude Balinese kunst. De ingang van de grot is met uitbundig beeldhouwerk versierd. In deze grot vind je uiteindelijk een oude ganesha beeld . Ganesha is de god van kennis en wijsheid. De grot werd lang geleden als meditatie plaats gebruikt. Tot 1923 kende alleen de plaatselijke bevolking deze plek en pas in 1954 werd in de buurt een uitgebreide badplaats ontdekt

10. Tegenungan/blangsinga waterval

In de vallei van de petanu rivier ten zuiden van Ubud, stort de rivier in een aardige waterval naar beneden. Deze waterval heeft twee ingangen, westelijke ingang is blangsinga dorp en oostelijke ingang is tegenungan dorp. De naam van deze waterval hangt af van bij welk dorp je de ingang neemt. Blangsinga waterval en tegenungan waterval is de zelfde waterval. Van ubud centrum is ongeveer 15 minuten rijden naar de waterval.

11. Bron Water Tempel Tirta Empul

Pura Tirta Empul is een van de broemde tempel die ook in het boek Eat, Pray en Love van Elizabeth gilbert wordt genoemd. De tempel werd gebouwd in het jaar 962 ten tijde van de Warmadewa dynastie. De tempel bevind zich ten noorden van Ubud bij het dorp Tampak Siring. De tempel staat bekend om het heilige water, je vind hier dan ook vele Balinese families die reinigingsrituelen uitvoeren in het water bij de tempel. Het complex bestaat uit een park met vijvers, paviljoenen en een zeer heilige tempel. Deze is gebouwd bij de bronnen van de pakerisan rivier. In de bassins bij de bronnen komen gelovigen reinigende badan nemen en de balinezen halen heilig water voor de ceremonie.

12. Gunung Kawi Tempel

Het is het monumenten complex van gunung kawi iets ten zuiden van tirta empul tempel. Afstand is ongeveer 1 km van tirta empul naar Gunung kawi tempel. Om naar de tempel te bereiken moet je viw een afdaling van 371 treden lopen maar langs de weg is prachtige natuur. Deze tempel bestaat uit tien altaren die zijn uitgehouwen in een massieve rotswand. De inkepingen waar de altaren in staan zijn wel 7 meter hoog. Een lange tijd werd gedacht dat het grafmonumenten waren maar de laatste jaren is duidelijk geworden dat de monumenten ter ere van udayana koning en zijn familie werden gebouwd.

13. Rijstterassen van Tegalalang

Tegalalang ligt dicht bij Ubud centrum , het ligt ten noorden van ubud centrum, ongeveer 20 minuten rijden met auto.  Dus als je in ubud bent, dan moet je echt Tegalalang bezoeken. Dat is echt schitterende rijstterassen. Het gebied is erg fotogeniek! De Tegalalang rijstterrassen zijn één van de populairste rijstterrassen van Bali. Je kunt mooie wandeling door rijstvelden maken. Deze rijstterassen zijn ook beroemd om zijn schommel. Een van de bekende Bali Swings is te vinden bij de Tegalalang rijstterrassen. Voor ongeveer € 10 kunt je een paar minuten over de meest mooie rijstterrassen van Bali schommelen.

14. Campuhan Ridge Walk

Campuhan Ridge Walk is een wandel pad rond de heuvels van Campuhan. Deze plaats ligt op Jalan Raya Campuhan, Sayan , ten westen van ubud paleis. De lengte van de wandel pad is ongeveer 2 km. Als je een ontspannen wandeling houdt, zullen wij deze plek aanbevellen. Rechts en links van de wandel pad zie je prachtige uitzicht op de bergen en heuvels.  Veel mensen willen ook deze plek graag bezoeken om de zonsopgang en zonsondergang op Bali te zien. De omgeving zijn een giga groen landsshap die aan de rand van dit pad liggen, zorgen voor een mooi en bijzonder gezicht. Je zult niet moe worden van het zien van deze oogstrelende aanblik.

15. White Water Rafting Ubud

Je geniet van het prachtige mooie natuur tijdens de raftingavontuur over de Ayung rivier. Ayung rivier is de langste rivier van het eiland Bali. De rivier heeft een lengte van ongeveer 75 kilometer. Een Engels sprekende instructeur geeft u een uitgebreide informatie over veiligheid en het besturen van de raftingboot.  Het water stroomt via talrijke haarspeldbochten naar beneden. De natuur is echt nog puur, vol wilde tropische bomen met overhangende bomen. De rafting duurt circa 12 km via een diep uitgesneden vallei met torenhoge watervallen.

16.Tibumana Waterval

De esthetische Tibumana-waterval is een bijzondere waterval op Bali die zich in het dorp Apuan, Susut, Bangli bevindt, het ligt ongeveer 15 km van de ubud centrum. Deze waterval ligt op ongeveer drie kwartier van Ubud en is nog niet zo bekend als andere watervallen in de buurt. De Tibumana-waterval is slechts ongeveer 20 meter hoog. Om deze waterval te kunnen bewonderen moet je eerst een wandeling maken waarbij je verschillende treden moet trotseren. Het pad gaat door de jungle en je passeert ook een kleinere waterval voor je aankomt bij de grote Tibumana-waterval. De wandeling duurt ongeveer een kwartier. De aangeboden prachtige charme is echter een attractie voor bezoekers. De natuurlijke sfeer is er kalm, vredig en prachtig, de lucht is verfrissend koel, de natte rotswanden zijn prachtig rond en versierd met verschillende groene planten.

17.Tirta Gangga

Tirtagangga is een van de mooiste plaatsen in het oosten van Bali. Deze water tuin is een vijver met prachtige natuur en fonteinen omringd door een weelderige tuin en stenen beelden en staanbeelden.De naam Tirtagangga is letterlijk betekent water van Ganges. Dat is een verwijzing naar de heilige hindoerivier in India. Deze water tuin werd in 1947 door de koning karangasem Anak Agung Anglurah Ketut karangasen aangelegd. Tirtagangga is een heerlijke plek om bij te komen. water tuin is gebouwd op de plek van een heilige bron water die vanonder een banyan te voorshijn komt, de plaats van een kleine watertempel. 

18.Taman Soekasada

Water paleis ujung ligt in Banjar ujung karangasem regio in het oostelijke deel van het eiland Bali.Het is gelegen in het district Karangasem, ongeveer 85 km van de luchthaven en op 5 km ten zuiden van Amlapura. Het distict karangasem wordt het landschap door de machtige gunung agung gedomineerd en behoort tot de meest spectaculaire op het eiland. karangasem is het meest tradtionele district van Bali met rustieke dorpjes, gastvrije mensen en unieke festivals. Ujung wat letterlik aan het eind betekent is een toepasselijke naam voor dit afgelegen vissersdorp. Water paleis ujung wordt ook Taman Soekasada genoemd.

19. Virgin Beach.

Het strand ligt in het noord oostelijke deel van het eiland Bali, in de regio Karangasem. Het strand staat bekend als Virgin Beach of White Sand Beach, en door de lokale bevolking vaak Perasi Beach wordt genoemd. Het water is heel helder, met een turkoois blauwe kleur degradatie, dit strand ziet er erg mooi uit. Het is zonde als je dit Virgin Beach nog nooit hebt bezocht.

20. GWK

Het cultureel park Garuda Wisnu Kencana, afgekort GWK, bevindt zich op een kalksteenplateau in het zuidelijke deel van het eiland Bali. Ongeveer 14 kilometer ten zuiden van kuta. GWK, grote staanbeeld 120 meter hoog die van brons werd gemaakt. Ontwerpen van deze staanbeeld door de balinese beeldhouwer I Nyoman Nuarta. De staanbeeld is hoger dan het vrijheidsbeeld in newyork.

21. Jatiluwih

De rijstterassen zijn namelijk werkelijk prachtig. Jati betekent echt en luwih betekent mooi. Dus zegt de naam het dus eigenlijk al ' jatiluwih is erg mooi'. De rijstvelden van jatiluwih is ook officieel beschermd door UNESCO als Werelderfgoed

22.Penglipuran

Penglipuran is een tradioneel authentiek historisch dorp met een aparte bamboo bouwstijl waarbij u een kijkje binnenin typisch balinese woningen kunt nemen. U kunt er ook wandelen in een bamboobos.

23. Goa Raja waterval

Bezienswaardigheden Bali

De Goa Raja-waterval is een verborgen juweeltje in jehem dorp. Het is gelegen in Bangli Regio, ten noord oosten van Bali, op korte afstand van de beroemde Tukad Cepung-waterval. Deze plek is vrij gemakkelijk te bereiken vanuit Ubud. De waterval heeft een grote grot, zoals de naam al aangeeft (Goa Raja is Indonesisch voor 'koningsgrot'). Dit is ook een leuke waterval om te bezoeken. Hier kunt  je mooie wandeling door het bos en rivier ongeveer 15 minuten maken, verder komt je wederom aan bij een prachtige waterval. Niet veel mensen bezoeken deze waterval, waardoor je er nooit te veel mensen zullen zien. Dit is echt top waterval.

24. Tukad cepung waterval

Bezienswaardigheden Bali

Tukad Cepung waterval ligt verstopt in een canyon in de jungle. Deze waterval verschilt van veel andere watervallen. Omdat de rotswanden zo gebogen zijn, lijkt het alsof je je in een grot bevindt en het water uit de hemel valt. Een indrukwekkend uitzicht dat je zeker niet mag missen! Om de waterval te bereiken, moet je een stukje door de canyon lopen. De wandeling door het groene regenwoud duurt ongeveer een kwartiertje en is op zich ook al prachtig.

25. Nusa Penida

De stranden van Nusa Penida zijn gevarieerder, weelderiger, spectaculairder, maar minder toegankelijk, vooral voor kinderen. De duikplekken van Nusa Penida zijn ongetwijfeld veel mooier en diverser dan die op de Gili-eilanden. In Nusa Penida ziet u van juli tot oktober mantaroggen, Mola Mola-vissen, evenals verschillende soorten vissen en koraal.

26.Banyumala waterval

verder komt U wederom aan bij een prachtige waterval. Het zijn feitelijk twee watervallen die naast elkaar liggen, maar op het oog lijken het er veel meer. Het water stroomt hier rustig tussen de tropische planten naar beneden dus je kun er ook heerlijk onder zwemmen. Het natuurlijke zwembad is slechts 2 meter diep en op zonnige dagen heeft het water een fraaie blauwe kleur. Ga er vroeg in de ochtend naartoe als U dit stukje paradijs helemaal voor uwzelf wilt hebben. Niet veel mensen bezoeken deze waterval, waardoor je er nooit te veel mensen zullen zien. Je kan er trouwens ook goed zwemmen.

27. Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is het leukste buureilandje van Bali! Ga je binnenkort op vakantie naar Bali of denk je erover na om die kant op te gaan? Dan ga ik je nu overtuigen dat je ook naar dit prachtige eilandje wil. Het ligt voor de oostkust van Bali en met de boot ben je er binnen 30 minuten met de boot vanuit Sanur. Wat je te wachten staat op dit paradijselijke eiland zijn witte zandstranden, azuurblauw water, een relaxte sfeer en ook heel mooi omte snorkelen. 

Reviews
reviews
  • 27 Mooiste Bezienswaardigheden van Bali

Trending Now

Iklan