Iklan

Gili eilanden of Nusa Penida ?

Bali Gids Tours
Friday, February 4, 2022 Last Updated 2022-11-01T00:48:38Z

Gili-eilanden of Nusa Penida?

Gili eilanden zijn onderdelen van Lombok, Lombok ligt ten oosten van het eiland Bali en is met name bekend vanwege haar Gili eilanden: Er zijn drie de beroemde kleine eilanden ten noordwesten van Lombok, tegenover de Rinjani-vulkaan: Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. Een van de meest onbekende Gili eilanden is Gili Nanggu. Deze ligt in het zuiden van Lombok en hoort dus niet bij de drie bekendere Gili’s: Gili Meno, Gili Air en Gili Trawangan. Bent u de reis naar Indonesië en Bali aan het plannen en heeft u een vraag? hoe u moet kiezen tussen de Gili-eilanden of Nusa Penida? Het hangt allemaal af van wat u zoekt!

Welke Gili-eilanden moet bezoeken: Trawangan, Meno of Air?

kortom, Gili Trawangan trekt meestal jonge mensen aan die willen feesten. Meno verleidt een jong stel tot een fantasie op een onbewoond eiland voor hun huwelijksreis. En Gili Air is een compromis tussen de twee. Misschien had ik in het verleden moeten schrijven, want dit was allemaal vóór de twee grote gebeurtenissen die het toerisme op de Gili-eilanden troffen: de uitbarsting van de Rinjani vulkaan in 2018 en de coronaviruscrisis in 2020.

Gili Trawangan

Bali excursies
Gili Trawangan

Gili-eilanden na de uitbarsting van de Rinjani-vulkaan

Ik ben niet teruggekeerd naar de Gilis na de uitbarsting, maar ik heb veel getuigenissen verzameld van toeristen die er waren tijdens of na de uitbarsting. De feestactiviteiten stopten in 2018 nadat een aardbeving 70% van Gili Trawangan verwoestte.  Maar daarna is het gebouw weer opgebouwd.

Sterke impact op toerisme

De uitbarsting had twee gevolgen voor het toerisme op de Gili-eilanden.  Eerst veel gebouwen, hotels, restaurants, etc.  Is geheel of gedeeltelijk vernield.  Ten tweede praten veel toeristen over hun lijden na de aardbeving en de slechte nachten die ze buiten het hotel hadden, uit angst voor mogelijke naschokken.  Maar de meesten waren bang voor de tsunami-waarschuwing die 20 minuten na de aardbeving werd afgegeven. Het hoogste punt van de Gili-eilanden is enkele meters, waardoor er weinig overlevingskansen zijn bij een tsunami.

Er waren ongeveer 100 doden, voornamelijk in het noorden van Lombok, waaronder 7 Indonesische toeristen op Gili Trawangan. In die tijd werden de tweeduizend buitenlanders geëvacueerd.

 Als u de Gilis als doelwit hebt om te feesten, moet u misschien een beetje wachten. Als u op zoek bent naar rust, is dit misschien wel de beste tijd, vooral na de corona.

Toeristische infrastructuur

Het toerisme begon zich ongeveer 30 jaar geleden op de Gili-eilanden te ontwikkelen. Voorheen waren er geen bewoners op een van de drie eilanden. Trawangan, de grootste, is slechts 2 km2 groot … Het toerisme is sindsdien enorm gegroeid en nu is bijna elke vierkante meter van de 3 eilanden gebouwd. Het aanbod is behoorlijk divers, van kleine bungalows vlak bij het strand (niet ver van het strand!) tot luxe hotels.

Er zijn ook veel restaurants, bars en duikcentra. De strandbar op het westen biedt een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

Behalve dat het een feesteiland is, zit het belangrijkste verschil tussen de Gili-eilanden en Nusa Penida niet in de hotelinfrastructuur. Maar vooral het gebrek aan verharde wegen op de Gili-eilanden. Door zijn grootte is het mogelijk om elk eiland langs de kust te wandelen. Motorvoertuigen zijn daar inderdaad verboden, met zeldzame uitzonderingen voor omwonenden. U kunt wandelen, fietsen of een paardenkoets nemen om de bagage van de boot naar uw hotel te vervoeren. Heerlijk om in een uurtje het eiland rond te lopen. Maar één keer per dag is genoeg!

Duiken en snorkelen

De duikplekken van Nusa Penida zijn ongetwijfeld veel mooier en diverser dan die op de Gili-eilanden. In Nusa Penida ziet u van juli tot oktober mantaroggen, Mola Mola-vissen, evenals verschillende soorten vissen en koraal.

Op Gili eilanden Er zijn echter nog steeds veel schildpadden die je kunt zien tijdens het snorkelen vanaf de kust van de Gili-eilanden. Terwijl de meeste van de mooiste snorkellocaties per boot te bereiken zijn in Nusa Penida en Nusa Lembongan.

strand

Het strand van de Gili eilanden zijn natuurlijk erg mooi en past bij het idee dat je kunt krijgen van een zandstrand op een onbewoond eiland. De zonsondergangen zijn prachtig en de meeste bars hebben bijpassende loungemuziek. De stranden van Nusa Penida zijn gevarieerder, weelderiger, spectaculairder, maar minder toegankelijk, vooral voor kinderen. Vanuit dit oogpunt lijkt Nusa Lembongan meer op dat van de Gili-eilanden. U kunt ook surfen op Nusa Lembongan.

Landschap

Het panorama in Nusa Penida is echt prachtig met zijn geweldige plaatsen zoals Kelingking Beach, Broken Beach of Angel Billabong.  De zeer hoge kliffen aan de westkust van Penida bieden ook een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Het strand is erg mooi op de Gilis maar er is geen uitzicht!

Cultuur

Het culturele aspect is op Nusa Penida veel meer aanwezig dan op de Gili-eilanden. In Penida vind je de beroemde Pura Ped. En het allerbelangrijkste, voor toeristen, de Goa Giri Putri-tempel in een zeer indrukwekkende grot om te bezoeken. Balinese festivals en ceremonies worden ook gehouden in de meeste dorpen in Penida als je het geluk hebt om deze evenementen bij te wonen.

De Gili-eilanden zijn, net als Lombok, moslim. Maar alcoholgebruik is daar welkom.

Hoe komt u op Gili of nusa penida?

Er zijn veel snelle boten waarmee u naar Nusa Penida of Gili kunt gaan.Van Bali naar Nusa Penida is het ongeveer 30 tot 45 minuten oversteken, vanuit Sanur of vanuit Kusamba, in de buurt van Padang Bai.

Bali excursies
Nusa penida


Een dagtocht naar Penida behoort zelfs tot de mogelijkheden. Maar ik raad het niet aan omdat er veel te zien is.

Het bereiken van de Gili-eilanden duurt langer. Mijn aanbeveling, ga naar de haven van Padang Bai en neem een boot rechtstreeks naar de Gilis. De snelle boottocht duurt meestal ongeveer 2 en een half uur als de golven niet hoog zijn.

Tips

kies Gili-eilanden als:

1. Als je een paar dagen op een rustige plek wilt doorbrengen zonder auto of motor

2. om een levendige en ontspannen omgeving te vinden aan het strand waar alles op loopafstand is.

Kies Nusa penida als:

1. Als u van 30 jaar geleden Bali wilt herontdekken, genieten van adembenemende uitzichten, bijzondere en afwisselende momenten beleven op het land, en onder water.

2. Als U echt een keuze moet maken: kiest u voor Nusa Penida!

Reviews
reviews
  • Gili eilanden of Nusa Penida ?

Trending Now

Iklan