Iklan

Vakantie Bali - Rambut Siwi Tempel in Het Westen Van Bali

Bali Gids Tours
Sunday, January 2, 2022 Last Updated 2022-04-01T04:50:51Z

Rambut Siwi tempel ligt inderdaad vrij ver van de luchthaven Denpasar en toeristische centra van Zuid-Bali, zoals Kuta, sanur en Nusa Dua, maar met een huurauto plus een chauffeur en nederlands sprekende gids voor de informate en begeleiding kunt u gemakkelijker mooie en interessante excursie of rondreis maken. Dit zullen allemaal een nieuwe vakantie-ervaring zijn. Rambut siwi tempel is gelegen in het regentschap Jembrana, ten oosten van het dorp Yeh Embang, in het district Mendoyo. Het ligt op ongeveer 77 km van Denpasar. Lokale mensen geloven dat ze deze tempel moeten aanbidden om een God zegen te krijgen tijdens de Reis. De hoofdtempel, gelegen op een klif en gezegend met het adembenemende uitzicht op de Indische oceaan. De naam van Rambut Siwi betekent aanbidding van het haar en refereert naar een 16e eeuwse hindoepriester, Danghyang Nirartha genaamd. Deze priester heeft ook de spectaculaire Tanah Lot tempel gebouwd.

De priester hield in 1546 even halt in het dorp Embang en liet zijn haar achter als symbolisch geschenk in een gebaar van achting voor de vrome dorpelingen. Geniet van het uitzicht over de rijstvelden vanaf het paviljoen ten noorden van het complex, loop door de tempel en daal af naar het lange, smalle, zwart zand strand eronder.

Vakantie Bali


Geschiedenis van de Rambut Siwi-tempel zelf, het gaat over toen Danghyang Niratha arriveerde uit Java van een reis naar het westen, op weg om zich te presenteren aan de koning van Gelgel, hij hoorde een vreselijke epidemie in het dorp Gading Wani, Danghyang Nirata ging daarheen om de ziekte te genezen. De dankbare dorpelingen smeekten hem om te blijven en zich daar te vestigen, maar Danghyang Niratha herinnert zich dat hij zich bij Gelgel moet melden en liet een haarlok achter als een beschermend teken. En sinds die Danghyang Niratha de erenaam kreeg "Pedanda sakti Wawu Rawuh" betekent "De nieuw aangekomen machtige hogepriester"

De Rambut Siwi-tempel is een van de grootste van alle hindoetempels op Bali en bevindt zich in het regentschap Negara in het westen van Bali. Gelegen op ongeveer twee en half uur rijden van Denpasar in het westelijke deel va Bali waar de sfeer klassiek Balinees is met ongerepte tropische bossen en kleine dorpjes verspreid langs de kust met een paar grotere gebieden landinwaarts. Het grootste deel van dit gebied is het natuurreservaat van Bali, waar veel van de endemische soorten van het eiland leven die nu worden beschermd in de hoop het hele eiland in stand te houden. De Rambut Siwi-tempel, die direct aan het strand ligt, is erg fotogeniek en is buitengewoon mooi met het belangrijkste heiligdom in de klif. Zoals met veel van de Balinese tempels, is de opgetekende geschiedenis van de Rambut Siwi-tempel onzeker en schaars, hoewel de lokale bevolking beweert dat de tempel een van de watertempels is die werd gebouwd om de machtige krachten van de zee weg te houden van het land en het dorp. 

De lokale bevolking gelooft ook dat de Rambut Siwi-tempel een geheime tempel is, tegenwoordig is het moeilijk te herkennen en er wordt gezegd dat er een tijd was dat de tempel geheim was en veel geheime voorwerpen bevatte en tot op de dag van vandaag gehuld is in mysterie en onzekerheid. dit draagt zeker bij aan de charme van de Rambut Siwi-tempel en is een van de redenen dat het weggestopt is en toch het grote standbeeld zo indrukwekkend en toch bescheiden is. Een ander gebruik van deze tempel is voor de zegen van de reis die wordt gemaakt wanneer je in deze delen reist, aangezien het passeren van de Rambut Siwi-tempel vaak een lange reis is. Er zijn andere tempels die op vergelijkbare manieren worden gebruikt, maar veel lokale bewoners kunnen voor een korte tijd stoppen bij de Rambut Siwi-tempel om ervoor te zorgen dat hun reis veilig zal zijn, hetzij verder naar het noorden of terug naar het zuiden van Bali. De uitzichten hierin zijn sensationeel, kijkend naar de zee en naar beneden over de tempel of vanaf het strand kijkend naar de tempel en over het tropische bos eromheen.


De tuinen bevatten tropische bloemen en bomen, gepresenteerd in klassieke traditionele Balinese stijlen en met veel zorg onderhouden. Een bezoek aan de Rambut Siwi-tempel is goedkoop en een erg mooie manier om een deel van je dag in dit gebied door te brengen, vooral bij zonsondergang wanneer het op zijn mooist is. De Rambut Siwi-tempel is een veel minder druk alternatief voor de Tanah Lot-tempel, de meest bezochte tempel op Bali en de meest gefotografeerde van alle plaatsen op Bali. U moet echter bereid zijn een langere reis te maken om van de rust van de Rambut Siwi-tempel te genieten.

Reviews
reviews
  • Vakantie Bali - Rambut Siwi Tempel in Het Westen Van Bali

Trending Now

Iklan