Iklan

Vakantie Bali, Menjangan eiland in het Westen van Bali - Bali Reisgids voor het eiland Menjangan

Bali Gids Tours
Saturday, January 8, 2022 Last Updated 2023-01-30T13:49:56Z

De meeste toeristen, terwijl ze vakantie op Bali zijn, zullen ze ervoor kiezen om op vakantie naar de beroemde toeristische bezienswaardigheden van Bali te gaan, zoals Kuta, Tanah Lot, Uluwatu, Sanur, Nusa Dua etc. De vraag is, is Bali alleen beroemd om dat gebied?

Het eiland Bali heeft nog vele andere interessante bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. Een daarvan is de bezinswaardigheden op het eiland Menjangan, in het westen van Bali. Een trip naar het eiland menjangan is beslist een must voor elke onderwaterliefhebber en natuurliefhebber. De prachtige riffen zijn de mooiste van het eiland en behoren ook tot de beste duik en snorkelplekken van de hele Indonesische archipel. Direct onder het wateroppervlak zijn hier talrijke soorten koraal bij een spectaculaire koraalwand te bewonderen. Je zwemt er in kristalhelder water tussen duizenden vissen in alle kleuren van de regenboog, van kleine poetsvisjes tot bizzarre maanvissen, murene's, roggen, barracuda's en een incidentele zee schilpad. Bent u geïnteresseerd om naar het eiland Menjangan te bezoeken? In dit artikel schrijf ik een reisgids over menjangan eiland. De Informatie omvat :

➨ De aantrekkelijk van het eiland menjangan.

➨ Locatie van het eiland Menjangan.

➨ De boot prijzen naar menjangan

➨ Toegangsprijs Menjangan

➨ Vervoer vanuit Zuid-Bali naar Menjangan

➨ Afstand en reistijd vanaf Zuid-Bali.

➨ Activiteiten op het eiland menjangan.

Bali Vakantie

1. De aantrekkelijk van het eiland menjangan

Menjangan eiland is een klein eiland, gelegen ten westen van het eiland Bali. De oppervlakte van dit eiland is ongeveer 1500 meter maal 500 meter. Zoals de naam al aangeeft, wordt dit eiland bewoond door Menjangan (wilde herten). Vanaf 1982 is menjangan eiland onderdeel van het gebied van West Bali National Park. De belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland Menjangan is de schoonheid van het onderwaterwereld. Bovendien is het eiland onbewoond. Vanwege de schoonheid van het onderwaterwereld is het eiland Menjangan een van de beste plaats om te duiken of om te snorkelen. Daarnaast is het strand met wit zand, zeewater blauw met groene schakeringen. Het ding dat de kleurgradatie in zeewater maakt, omdat er op de zeebodem veel plankton gedijt. Naast plankton zijn er op de zeebodem ongerepte koraalriffen en bevolkt door kleurrijke vissen.

2. Locatie van het eiland Menjangan

Menjangan eiland ligt ten noordoosten van West Bali National Park en wordt door de oceaan gescheiden. De afstand van het eiland Menjangan is vrij ver van zuid Bali, het centrale toerisme van Bali,

3. De boot prijzen naar Menjangan

Menjangan Island is een klein eiland en is gescheiden van het vasteland van het eiland Bali. Daarom moet je een boot gebruiken om over te steken. De meeste toeristen die op vakantie naar het eiland Menjangan willen, gaan ze naar Labuan Lalang haven en steken ze vervolgens per boot naar het eiland Menjangan over. Labuhan Lalang Haven is een gelegen in het toeristische gebied van Noord-Bali en is een oversteekplaats van Bali naar het eiland Menjangan. Rond Labuhan Lalang haven ziet u veel plaatsen waar u kunt snorkelen en duiken. Rondom het havengebied staan verschillende kraampjes die hapjes en drankjes aanbieden. Bovendien is het uitzicht op zee van de Labuhan Lalang haven erg mooi. Vanuit Labuhan Lalang haven is de schoonheid van het eiland Menjangan te zien. De vaartijd met een gemotoriseerde boot van de Labuan Lalang haven naar het eiland Menjangan is ongeveer 30 minuten. De prijs voor het huren van een gemotoriseerde boot in Labuan Lalang is ongeveer 40 euro per boot. Het is een goed idee om met de kapitein van de boot te onderhandelen over een huurprijs.

4. Toegangsprijs Menjangan eiland

Om het gebied van het Menjangan eiland te betreden is wel makkelijk en staat open voor toeristen. Omdat Menjangan Island onderdeel van het beschermde gebied van het West Bali National Park is geworden, moet iedere bezoeker betreden met een lokale gids en een toegangsbewijs. U kunt een toegangsbewijs en lokale gids vinden op het kantoor in de buurt van de Labuhan Lalang haven. Naast de pas/entreebewijs, gids, heb je ook een boot nodig om over te steken. Hoeveel kost dan het toegangsbewijs voor het eiland Menjangan en hoeveel kost de gids? Het volgende is een lijst met ticketprijzen voor Menjangan Island, Bali.

PRIJZEN VOOR MENJANGAN
CATEGORIEPRIJZEN
Lokale GidsRp 250.000
Entrance Ticket WNA Rp 200.000/person
Boot Rp 550.000/boot
Swemvest Rp 25.000
Snorkels apparat Rp 40.000


5. Vervoer van Zuid-Bali naar Menjangan

Om naar Labuhan Lalang haven te gaan, vanuit het zuidelijke toeristengebied van Bali zoals Kuta, Legian, Seminyak, Canggu, Sanur, Jimbaran, Ungasan, Uluwatu, Nusa Dua en Tanjung Benoa of ubud heeft u vervoer nodig. Er zijn verschillende vervoermogelijkheden beschikbaar vanuit het zuiden van Bali naar de Labuhan Lalang haven. De beste optie is om gebruik te maken van prive vervoer. Via Bali Reisgids Tours is wel mogelijk om uw eigen programma op te stellen, hetzij met mijn hulp of met informatie die u zelf heeft bemachtigd. U kunt dan de auto huren met chauffeur en nederlands sprekende gids. Wij brengen u dan overal naar toe waar u maar wilt. Hoewel het gebruik van het openbaar vervoer mogelijk is, is het alleen erg ingewikkeld.

6. Afstand en reistijd vanaf Zuid-Bali

Als je vanuit het zuiden van Bali naar labuhan lalang haven vertrekt, dan heb je 3 en een half uur nodig, met een afstand van 143 kilometer. Hoewel de locatie van Menjangan eiland ver van zuid Bali is, maar het eiland wordt veel door duikers of snoorkelaars bezocht en toeristen die een wandeling willen maken

7. Activiteiten op het eiland Menjangan

Er zijn veel activiteiten die u kunt doen terwijl u op vakantie bent op het eiland Menjangan.

A. Snorkelen en duiken Menjangan Island

Een van de beste activiteiten van het eiland Menjangan is de schoonheid van de onderwaterwereld met ongerepte koraalriffen. Er zijn twee manieren om de schoonheid van het onderwaterwereld van het eiland Menjangan te zien, namelijk snorkelen en duiken. De snorkel plaatsen op het eiland Menjangan is niet alleen op één plek. Er zijn een aantal zeer interessante plaatsen voor snorkelactiviteiten in Menjangan.

De eerste plaats is in de buurt van de pier. De locatie is zeer dicht bij het strand. Als je een stukje aan de oever zwemt zie je maar een paar vissen voorbij komen. Als je echter naar het midden blijft zwemmen, zie je de koraalriffen, verschillende soorten kleurrijke vissen en de schoonheid van de onderwaterwereld beter zichtbaar.

De tweede plaats is niet ver van de eerste plaats. Het is alleen zo dat de snorkel plaats dichtbij de klif is en niet aan de pier hoeft te worden verankerd. Zelfs als je niet de zee in duikt, kun je nog steeds de schoonheid van koraalriffen zien vanaf de top van de klif. Op de tweede locatie is het water namelijk helderder dan op de eerste locatie.

Voor degenen onder u die niet willen snorkelen maar de onderwaterschoonheid van Mejangan Island willen zien, kunt u naar de tweede locatie komen. Bovendien heeft het uitzicht op koraalriffen die de grens met de zeetrog naderen, meer kleurrijke vissen. Het is niet verkeerd voor mensen om Menjangan Island te noemen als een paradijs voor onderwaterleven.

Voor degenen onder u die van duiken of snorkelen houden en niet ver willen reizen. Snorkelen en duiken in Blue lagoon padangbai kunnen uw keuze zijn. Het duurt slechts 45 minuten van sanur om naar het strand van Blue lagoon te gaan.

B. Kajakken op het eiland Menjangan

Kajakken worden in Bajul Bay uitgevoerd door het mangrovebosgebied over te steken en vervolgens bezoek aan Banyuwedang-warmwaterbron. Kajakken worden door The Menjangan Resort aangeboden Om kajakactiviteiten te kunnen boeken, dient u daarom contact op te nemen met The Menjangan Resort.

Reviews
reviews
  • Vakantie Bali, Menjangan eiland in het Westen van Bali - Bali Reisgids voor het eiland Menjangan

Trending Now

Iklan