Iklan

Uluwatu Tempel Geschiedenis Info en Tips

Bali Gids Tours
Sunday, January 16, 2022 Last Updated 2024-06-21T07:00:54Z

Een van mooie bezienswaardigheden op Bali is uluwatu tempel. Deze plaats is inderdaad de meest populaire excursie bestemming op het eiland Bali. Met de spectaculaire zonsondergang maakt altijd deze tempel druk met bezoekers in de middag. Deze tempel is gelegen in het dorp Pecatu, Kuta District, Badung Regency, in het zuidelijke deel van het eiland Bali.

Dit gebied biedt een prachtig en uniek uitzicht. Het ziet er erg exotisch en aantrekkelijk uit. De tempel werd op de rots gebouwd en gelegen op een hoogte ongeveer 70 meter boven de zeespiegel. Door zijn prachtige ligging op de steile klif boven de zee en ziet U een indrukwekkende panorama bij de ondergaande zon. Het heiligdom is een van Sad kahyangan ( groep van de zes heiligste tempels van Bali). De tempel is gewijd aan de god rudra, manifestatie van de god shiva als veroorzaker van stormen. Volgens de windrichtingen is de god Rudra de heerser van zuidwestelijke richting. Deze heilige plaats voor hindoes maakt ook deel uit van een toeristische bestemming die u moet bezoeken tijdens uw vakantie op het eiland van de goden, Bali

Bali reisgids

DE GESCHIEDENIS VAN ULUWATU TEMPEL

De naam van uluwatu tempel werd vermeldt op Lontar (palm-bladen), Usana Bali dat de priester Mpu Kuturan vele tempels werd gebouwd. Een van tempel die hij werd gebouwd is Uluwatu tempel. Uluwatu tempel werd vermoedelijk in de 11e eeuw door Mpu Kuturan gebouwd. Hij was een van de belangrijkste figuren in de hindoeistisch religieuze geschiedenis van Bali en zou hier aan een reeds bestaande, kleine tempel verschillende altaren en de meru ( de pagode achtige toren met oneven aantal daken) toegevoegd hebben. Mpu kuturan was in die tijd adviseur van Udayana koning.

De naam van uluwatu tempel werd ook vermeldt op Lontar (palm-bladen), Dwijendra tatwa. Halverwege de 16de eeuw heeft de eveneens legendarische javaanse priester Danghyang Nirartha het geheel gecompleteerd met het belangrijkste padmasana ( lotus troon) voor de oppergod zelf. De priester, Danghyang Nirartha heeft volgens de overlevering tal van tempels op Bali gesticht en uitgebreid waaronder de belangrijke tempels van tanah lot en Rambut siwi in het westen van Bali. In die tijd was Danghyang Nirartha adviseur van Waturenggong koning.

In Uluwatu heeft de priester, Danghyang Nirartha zijn laatste dagen gesleten en heeft hij volgens de overlevering verlichting of moksa gevonden. Moksa kan alleen door de zuiverste zielen bereikt worden. Het houdt in dat de ziel bevrijd wordt van reincanatie cyclus en verenigd wordt met oppergod Bahman. Nirartha had een aardig oog voor goede tempellocaties want de meeste religieuze bouwwerken die hij stichte, staan op bijzondere plekken.

ARCHITECTUUR VAN ULUWATU TEMPEL

Uluwatu tempel is verdeeld in drie plaatsen ( tri mandala) : Buiten plaats ( jaba sisi), midden plaats (jaba tengah) en binnen plaats ( jeroan). Deze driedeling is een afspiegeling van het universum waarbij de binnenste hof de hemel vertegenwoordigt, de buitenste de hel en de middelste een intermediair gebied.

Buitenkant van de uluwatu tempel bestaat uit het bos met verschillende tropische bomen. Hier wonen ook de brutale apen. U moet voorzichtig zijn met de apen, een paar tips zodat uw excursie bij een bezoek aan deze tempel veiliger is; zorg ervoor dat u geen onnodige spullen meeneemt, zoals brillen, mobiele telefoons, portemonnees of andere accessoires. De apen zijn niet alleen maar in buitenhof maar ze komen overall bij uluwatu tempel gebied. Stoor de apen niet.


Bali reisgids


Nadat u de trappen bent gepasseerd, dan komt u op de buitenhof van de tempel. Hier ziet u gespleten poort van witte koraalsteen. De bouwwerken en altaren links van deze toegangspoort behoren overigens niet tot de uluwatu tempel maar vormen een apart heiligdom, de jurit tempel. De binnenste toegangspoorten worden geflankeerd door beelden van ganesh, de god met olifantskop. Ganesh is de zoon van de god shiva. Aan de achterkant van de gespletenspoort is middenhof van de tempel.


Bali reisgids


De laatste doorgang leidt naar het heiligste deel van de tempel, niet toegankelijk voor bezoeker. De hoofdpoort van de binnenhof van de tempel heeft de vorm lijk op meru, de kosmische berg van het hindoeisme. Er bovenop staan drie finalen en een kala hoofd lijk op een demon met snijtanden en uitpuilende ogen die kwade gesten zou verjagen. In binnenhof van de tempel zijn er ook verschillende altaren en de meru met drie daken. De pagode met drie daken is gewijd aan Danghyang Nirartha die hier verlicht werd.

ULUWATU MET EXOTISCHE UITZICHT

Uluwatu is een van de beroemde bezienswaardigheden op het eiland Bali vanwege zijn natuurlijke schoonheid, het exotische uitzicht op zee, goede tempellocaties en Prachtige zonsondergang. De prachtige zonsondergang in het Uluwatu-tempelgebied is inderdaad de meest interessante en favoriete vakantie bestemming op het eiland Bali. Een andere interessante plekken die ook prachtig met de zonsondergang zijn het strand van Kuta en Tanah Lot.

Ondertussen is er andere gebied op het eiland Bali die ook prachtig met de zonsopgang bekijkt, bijvoorbeeld strand van Sanur die ook wordt gebruikt voor de overtocht met snelleboot van het eiland Bali naar Nusa lembongan en Nusa Penida eiland

Op verschillende plekken rond de tempel kunt u de branding op de rotsen beneden zien staan. Soms ziet u zeeschilpadden en dolfijnen in de zee.

ULUWATU KECAK DANS


Bali reisgids


De Kecak-dans wordt elke dag om 18.00 uur tot 19.00 voor zonsondergang wordt uitgevoerd. De dans is altijd druk met bezoekers. De Uluwatu Kecak-dans wordt elke dag uitgevoerd door ongeveer 80-100 dansers. De kecak dans staat ook bekend als apen dans. Dit is een koor van tientallen, slechts in zwart-wit geblokte lendendoeken gekleede mannen schaart zich rond een grote olielamp en heft ritmische gezangen aan. Kenmerkend is het scherpe en opzwepende 'cak- cak-cak'-geluid. De kecak dans gebruikt geen gamelan. Het verhaal van de kecak Dans komt uit de epische Ramayana.

RAMAYANA EPISCH

Het optreden is een kortere versie van de epische Ramayana waar de danser als Rama, Sita, Laksmana, Rahwana, Hanuman, Sugriwa en andere Karakter spelen. Het verhaal begint wanneer Prins Rama in het bos wandelt samen met zijn vrouw Sita en broer Laksmana. In het bos ontmoeten ze surpanakha, de suster van de koning der reuzen, Rawana. Ze wordt verliefd op Rama maar wordt afgewezen, waarop ze zich tot laksmana wendt, die promt haar neus en oren afsnijdt.

De reus Rawana zendt een bediende in de gedaante van een gouden hert. Rama besluipt en doodt het dier. Zijn doodskreten klinken als rama die om hulp roept en laksmana gaat zijn broer zoeken. Daarop verschijnt Rawana die de alleen achtergebleven en Sita wordt ontvoert door de reus Rawana die haar in zijn paleis houdt

Rama zoekt dan hulp en stuurt Laksmana om zijn vriend Sugriwa, de koning van het apen koninkrijk te vinden. Sugriwa stuurt zijn commandant de witte aap, Hanuman, om te kijken of Shinta in Rahwana zijn paleis is.

Een dramatische scène wordt verbeeld wanneer Hanuman door het leger van Rahwana wordt gepakt en gebracht naar een ring van vuur om hem levend te verbranden. Maar in plaats dat hij wordt verbrand, blijft de witte aap krijger ongedeerd en ontsnapt om het paleis van Rahwana te verbranden. Van daaruit begint het gevecht tussen die twee machten.

In eerste instantie slagen Rawana en zijn leger erin om Rama te verslaan. Maar dan komen Sugriwa en Hanoman samen met de rest van het apen leger om Rama te helpen. Rawana wordt uitendelijk geveld doir een van Rama's magische pijlen en de overwinnaars keren met sita naar huis terug. Rama wacht een enthousiast welkom, en zijn halfbroer Barata staat de troin af en Rama wordt de nieuwe koning.

REISTIPS

• Als u de tempel bezoekt, moet u als buitenlandse toerist een toegangsbewijs van 50.000 pp Rupiah betalen. De Kecak-dans kost IDR 150.000 per persoon die u in de buurt van het danspodium kunt kopen.Het tempelcomplex is geopend van 08.00 uur tot 19.00 uur

• Er is een kledingvoorschrift voor de uluwatu tempel. Als u de tempel bezoekt moet u een sarong of een sjerp dragen ( geen korte jurken of geen blote schouders). Je kunt de saroeng bij de ingang van de tempel krijgen.

• Bij de tempel en omgeving wonen veel brutale apen. U moet voorzichtig zijn met de apen zodat uw excursie bij een bezoek aan deze tempel veiliger is; zorg ervoor dat u geen onnodige spullen meeneemt, zoals brillen, mobiele telefoons, portemonnees of andere accessoires. Stoor de apen niet.

• Er is geen winkels of cafe in de buurt van de tempel. de winkels zijn er alleen maar in de buurt van de parkeerplaats. vanaf de tempel is circa 300 meter naar de parkeerplaats.

• Wasruimte faciliteiten zijn verkrijgbaar bij de Uluwatu tempel en gratis

Reviews
reviews
  • Uluwatu Tempel Geschiedenis Info en Tips

Trending Now

Iklan