Iklan

Tanah Lot Tempel op Bali info en Tips

Bali Gids Tours
Monday, January 17, 2022 Last Updated 2022-03-31T11:33:16Z

Pura Tanah Lot is een van de bekendste en de mooiste bezienswaardigheden van het eiland Bali. Bij toeristen populair vanwege de mystieke uitstraling en voor de Balinezen een heilige plek de tempel behoort tot een hele serie prachtige zeetempels aan de zuidkust van Bali. De Tanah Lot tempel is waarschijnlijk ook de meest populaire en gefotografeerde tempel op het eiland Bali, gelegen aan de kust van het dorpje Beraban, het subdistrict Kediri en het regentschap Tabanan. Als U op vakantie op Bali bent! Een bezoek aan deze plek mag U niet missen.


Bali Excursies


GESHIEDENIS VAN TANAH LOT

De legende wil dat de tempel is gebouwd door een van de laatste brahmanse priester die van java op Bali arriveerde, Danghyang Nirartha, een man die bekend is gebleven om zijn succesvolle pogingen het religieuze geloof van het volk te versterken en om het oprichten van versheidene van de meest indrukwekkende, 16e eeuwse trieste Sad Kahyangan tempels ( group van de zes heiligste tempels van Bali). 

De mensen noemden deze priester ook wel Dang Hyang Dwijendra of Pedanda Sakti Wawu Rauh. De priester kwam van java naar Bali om heilige reis te maken. De heerser van het eiland Bali in die tijd was de koning Dalem Waturenggong rond de 16e eeuw.

Tijdens zijn heilige reis genoot Dang Hyang Nirartha erg van en was onder de indruk van de schoonheid van de zuidkust van het eiland Bali met een natuurlijke schoonheid die erg opwindend was.

Na een lange wandeling en uiteindelijk kwam hij aan en stopte bij een strand, het strand bestaat uit rots en er was ook bron water, die rots werd Gili Beo genoemd, "Gili" betekent klein eiland en "Beo" betekent vogel, dus Gili Beo betekent klein eiland van rots dat op een vogel lijkt.

In dit gebied werd de priester door Bendesa Beraban Sakti geleid . Hij is de heerser van het dorp Beraban, toen rustte Dang Hyang Nirartha, na een paar momenten van rustte en toen kwamen de vissers die hem wilden ontmoeten en een verscheidenheid aan offers wilden brengen voor hem.

Na de middag smeekten de vissers hem om de nacht in hun huis door te brengen. Alle petitie werd echter door hem afgewezen en hij gaf er de voorkeur aan om de nacht door te brengen in Gili Beo omdat hij van daaruit kon genieten van de frisse lucht, het prachtige landschap en de uitzichten vrij in alle richtingen kon vrijgeven.

Op de avond voordat hij ging rusten, gaf hij leringen over religie, moraal en leringen van andere deugden aan de mensen die daar kwamen, maar de aanwezigheid van Dang Hyang Nirartha werd niet begunstigd door Bendesa Beraban Sakti omdat de leringen niet in overeenstemming zijn met de leringen gepropageerd door Dang Hyang Nirartha, en dit leidde ertoe dat Bendesa Beraban Sakti boos werd en zijn volgelingen uitnodigde om Dang Hyang Nirartha uit de regio te verdrijven.

Om zichzelf te beschermen tegen de agressie van Bendesa Beraban Sakti, verplaatste DangHyang Nirartha Gili Beo naar de zee en waarbij hij met gebruikte van zijn magische krachten veranderderde zijn sjaal in de heilige slangen om Gili Beo altijd te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen. En na dat moment veranderde Gili Beo zijn naam in Tanah Lot.( land in de zee). Later bekeerde Bendesa Beraban zich volledig tot de leringen van Danghyang Nirartha.

TANAH LOT MET PRACHTIGE LIGGING

De ligging van Pura Tanah Lot is wel bijzonder omdat de tempel op een rots in zee is gebouwd. De rots ligt op circa 20 m in zee. De Tanah Lot tempel is gewijd aan de god Baruna. De god Baruna is de god van de zee. Daarom ligt een deel van deze tempel ook in het water, bovenop een rots. Bij hoog water is de hele tempel omringd door water. Met laag water kunt u naar het lager gelegen deel van de tempel lopen. U mag echter niet helemaal naar het kleine eilandje lopen, maar kunt wel dichtbij komen. Aan decvoet van de rots bevindt zich nog een bron met heiligwater.


ZONSONDERGANG TANAH LOT

Tanah Lot is een van de beroemde bezienswaardigheden op het eiland Bali vanwege zijn natuurlijke schoonheid, het exotische uitzicht park op zee, goede tempellocaties en Prachtige zonsondergang. De prachtige zonsondergang in Tanah lot is inderdaad de meest interessante en favoriete vakantie bestemming op het eiland Bali. Het is een prachtige plek om lekker rond te lopen. U kunt in het gras te gaan zitten om van het uitzicht te genieten. Neem dus wel even de tijd om er op je gemak rond te kunnen wandelen.

REISTIPS

• Om binnen te komen moet je een kaartje kopen, maar dat kost omgerekend een paar euro per persoon. Het tempelcomplex is geopend van 08.00 uur tot 19.00 uur

• Je hoeft geen lange rok of sarong te dragen als je de Tanah Lot wilt bezoeken. Dat mag ook in een korte broek. Het heilige deel is namelijk afgesloten.

• Vroeg in de ochtend is Tanah lot tempel nog rustig, dan zijn de bussen met toeristen er nog niet. En ook rond het middaguur is het er veel rustiger. Om de zonsondergang te bekijken is wel mooi maar wel druk. Voor de zonsondergang moet u al om 17.00 uur bij Tanah lot Tempel zijn. Dus heeft u nog genoeg tijd om de tempel rond te kijken.

Hoe kunt u naar de tempel bereiken?

Het tempel complex is makkelijk te bereiken, Tanah lot tempel ligt in het dorpje Beraban, het subdistrict Kediri en het regentschap Tabanan. Het is ongeveer 1 uur en kwartier rijden vanaf Sanur. Als u rond Kuta verblijft, duurt het ongeveer 1 uur rijden. U kunt een huurauto plus een chauffeur en gids voor de informatie en begeleiding huren. Voor de excursies kunt u contact opnemen via Bali Gids Tours. U kunt heledag excursie maken met mooie combinatie  Tanah Lot Tempel. Een dag om nog nooit meer te vergeten.

Reviews
reviews
  • Tanah Lot Tempel op Bali info en Tips

Trending Now

Iklan