Iklan

Siwa Ratri Ceremonie - De Nacht van De God Shiva op Bali

Bali Gids Tours
Saturday, January 1, 2022 Last Updated 2022-10-16T23:04:27Z

Nacht van de God Siwa (shiva)

Heb je tijdens je vakantie op Bali ooit de Siwaratri-dag gevoeld of zelfs gevierd, die vaak door hindoes wordt gehouden?  In wezen verschilt deze feestdag niet veel van andere religieuze feestdagen die tot doel hebben God de Almachtige te verheerlijken en zichzelf te zuiveren.

Siwa Ratri, vaak de 'nacht van Siwa' genoemd, is een gunstige tijd voor introspectie en meditatie, waarin de Balinezen bidden om vergeving van hun aardse zonden en om steun en kracht van de god Siwa (Shiva) om het hun hogere zelf. Een deel van deze rituelen omvat vasten en de hele nacht wakker blijven, dus Siwa Ratri wordt ook wel de langste nacht genoemd. Siwa Ratri wordt gevierd tijdens de nieuwe maan van de 7e maand van de Balinese kalender en er zijn gedurende de dag een reeks rituele vieringen.

De filosofie van Siwa Ratri is terug te voeren op een volksverhaal van een eenzame jager genaamd Lubdaka. Lubdaka was aan het jagen en verdwaalde in de wildernis. De zon ging onder en hij was in het donker, alleen, dus klom hij in een boom om wilde dieren te ontwijken. Hij was bang om uit de boom te vallen als hij in slaap zou vallen, dus begon hij bladeren te plukken en ze in een vijver beneden te laten vallen terwijl hij gebeden tot god Shiva reciteerde. Hij bleef de hele nacht wakker en kwam de volgende dag veilig thuis.

Toen Lubdaka stierf, werd hij begroet door Shiva in het hiernamaals en zijn slechte daden werden gewist omdat hij die nacht op Shiva mediteerde. Siwa Ratri (de nacht van Shiva) wordt herinnerd door te mediteren, wakker te blijven en te vasten. De betekenis achter deze praktijken is om de Balinezen eraan te herinneren waakzaam te blijven en altijd de goden in gedachten te houden wanneer ze door de symbolische duisternis van de nacht navigeren.

Bali vakantie

Siwa Ratri begint met een vroeg ochtendgebed en eindigt meestal om 6.00 uur. Het ritueel bestaat meestal uit drie vastenactiviteiten:

1. Upawasa: 24 uur niet eten of drinken

Vasten is een methode van zelfbeheersing en reflectie om spirituele verlichting te bereiken.

2. Monabrata: 12 uur niet praten

Stilte is een methode om te leren niet impulsief te spreken en eerlijke, vriendelijke woorden te kiezen geen kwaad spreken of liegen en om aandachtiger te leren luisteren.

3. Mejagra: 36 uur niet slapen

Niet slapen is een techniek om wakker en bewust te zijn van onze benadering van het leven te trainen, die altijd met inzicht en wijsheid moet worden uitgevoerd.

De Siwa Ratri-viering heeft ook tot doel het materialisme te overwinnen en een nauwere band met God op te bouwen door middel van overgave en gebed. Elk van deze (niet-)activiteiten is een methode om te leren te allen tijde zelfbewust te zijn, om onder alle omstandigheden zelfbeheersing te hebben. Wanneer ze zijn voltooid, wordt elk van hen gevolgd door gebeden en offers in de huistempel.

Reviews
reviews
  • Siwa Ratri Ceremonie - De Nacht van De God Shiva op Bali

Trending Now

Iklan