Iklan

Pura Bukit Dharma Durga Kutri op Bali te Leren Kennen

Bali Gids Tours
Sunday, January 30, 2022 Last Updated 2022-10-31T11:59:55Z

Niet zo veel mensen weten dat het bestaan van de Bukit Dharma Durga Kutri-tempel al van het oude Bali tijdperk bestond. in die tijd was deze tempel zo populair. Op basis van inscripties die in verschillende gebieden op Bali was ontdekt dat het bestaan van Pura Bukit Dharma Durga Kutri vermoedelijk al sinds 10e eeuw werd gebouwd. In die tijd regeerde op Bali Raka Sri Kesari Warmadewa koning.

Bali excursies
Pura Bukit Dharma Durga Kutri

De locatie van deze tempel is vrij gemakkelijk te bereiken. Deze tempel bevind zich in het dorpje Kutri, Buruan, Gianyar regio, naast de hoofdweg naar Blahbatuh, Gianyar. Deze tempel ziet er van buiten net als algemene tempel uit. Wat echter uniek is, is dat er in de binnenhof een heuvel is bedekt met klein bos. Op zijn hoogtepunt wordt het standbeeld van Durga Mahisasuramardhini Astabuja verèerd.

Hier bevinden zich drie tempels tot een complex, De eerste tempel is Pura Puseh, die de stenen beelden van de mooiste Amoghapasa en Bodhi Satwa Awalokiteswara opslaat. De tweede tempel is Pura Bukit Dharma, die ook interessante bloeiwijzen heeft, zoals een beeld van de belichaming, een Boeddhabeeld en andere. Bovenop deze tempel bevindt zich, zoals hierboven vermeld, de Pura Kedarman die te bereiken is door tientallen trappen te beklimmen. In een klein gebouw op de top van deze heuvel staat een standbeeld van de godin Durga Mahisasuramardhini, Hoewel het nogal is afgesleten , is haar gezicht nog steeds opmerkelijk. In haar handen heeft ze de tekenen van bovennatuurlijke kracht: speer, schild, pijl en boog, gevleugelde schelp, vlammende, scherpgerande schijf ( chakra) en de flesmet amertha (heilig water). Met zijn fijne, klassiek indische lijnen wordt dit relief beschouwd als een van de meest vervijnde beelden uit het vroege pejeng koningkrijk. Dat is echt een prachtig sculptuurkunstwerk en beschouwd als een standbeeld van de manifestatie van koningin Gunapryadharmapatni of Mahendradatta, de keizerin van koning Udayana die het eiland Bali regeerde in het begin van de 11e eeuw, daarom staat dit beeld bekend als Durga Kutri. Daarnaast is er ook een dubbele fallus aan de ene kant van het plein, een klein Ganesa-beeldje en een paar sandalen of Bakiak. Volgens de schatting is deze sandaal het symbool van de macht van koning-Er Langga. De zoon van koning Udayana, zijn gemalin Mahendradatta, die eigenlijk het recht had om op Bali te regeren, maar zich in 1019-1042 na Christus vestigde en regeerde in Oost-Java.


OMGEVING VAN KUTRI

Bedulu is drie km ten noorden van Kutri, tussen Denpasar en Tampaksiring. Het archeologische museum (Gedong Arca), twee km ten noorden van Bedulu, bezit historische objecten en keramiek van de song, Yuan en Ming dynastie uit de 13e eeuw, een periode die werd gedomineerd door chinese en europese kooplieden en zeevaarders. De tweede binnenplaats bevat veel stenen sacrophagi, meestaal zijn het dierlijke gestalten ,andere hebben de vorm van een doods kist. De architectuur van het museum is een typisch en goed bewaard voorbeeld van de plaatselijke stijl. Bren een bezoek aan Goa Gajah (olifantengrot),1,5 km naar het oosten , nu je toct in de buurt bent

HOE KUNT U NAAR DE TEMPEL BEREIKEN

Met welk vervoermiddel kunt u naar de bezienswardigheden van Pura Dharma Durga Kutri bereiken?  U kunt gebruik maken van een eigen auto zoals: een prive auto of brommer.  U kunt een routebeschrijving opvragen naar Pura Dharma Durga Kutri Tourism in Blahbatuh Gianyar Bali op google maps die op uw smartphone zijn geïnstalleerd.  Omdat het gebruik van een privé vervoer leuker is dan het gebruik van het openbaar vervoer.

Als u echter gebruik maakt van het openbaar vervoer zoals: openbare bussen, is dat ook geen groot probleem, want u kunt stoppen bij Blahbatuh District.  Ga daarna verder met een motortaxi naar het dorp Buruan totdat u aankomt op de locatie van de bezienswaardigheden van Pura Dharma Durga Kutri.

U kunt ook een huurauto plus een chauffeur met nederlands of engels sprekende gids voor de informatie en begeleiding huren. Dus kunt u gemakkelijker mooie en interessante Bali excursies maken. Dit zullen allemaal een nieuwe vakantie-ervaring zijn.

Reviews
reviews
  • Pura Bukit Dharma Durga Kutri op Bali te Leren Kennen

Trending Now

Iklan