Iklan

Bali vakantie: Het Unieke van Bayung Gede Dorp op Bali

Bali Gids Tours
Monday, January 10, 2022 Last Updated 2022-10-02T01:43:18Z

De oorspronkelijke bewoners van Bali wordt ook Bali aga genoemd. Bali Aga is authentiek Oude Balinese dorpen die nog op een aantal plaatsen op het eiland van de goden van Bali kunnen vinden. sommige Bali aga Dorpen behoorlijk populair zijn en worden toeristische bestemming zoals de dorpen Tenganan, Trunyan en Penglipuran, andere zijn Sidatapa, Cempaga, Tigawasa, Julah, Pedawa, Sembiran en Bayung Gede dorp. Bijna alle oude balinese Dorpen hebben interessante cultuur en unieke tradities.


Bali vakantie


Als U op vakantie op het eiland van de goden bent en het unieke van dit eiland wilt weten, dan kunt u een tour agenda maken om een aantal Bali Aga-dorpen te bezoeken, zodat U anders dan anders kunt vinden. Een van de interessante oude Balinese dorpen is het dorp Bayung Gede, gelegen in het district Kintamani, Bangli Regency. Dit dorp biedt unieke dingen.

Deze keer zal ik meer informatie over het unieke van het dorp Bayung Gede vertellen. U kunt meer gedetailleerde informatie over het dorp Bayung Gede op deze pagina vinden. Wie weet, als U in de toekomst de authentieke Balinese dorp wilt bezoeken, en wilt u van de unieke landelijke natuurlijke sfeer genieten, Dus regel dan uw excursie naar het dorp Bayung Gede.

Het dorp Bayung Gede is nog niet erg populair als toeristische bestemming, maar dit dorp heeft veel unieke culturen en tradities die lokale culturele wijsheid zijn en nooit verouderd door de tijd zijn.

De mensen van Bali Aga beweren de oorspronkelijke bewoners van Bali te zijn, ze bestonden al lang voordat de invloed van het javaanse Majapahit koninkrijk kwam die veel veranderingen in de levensorde en religieuze overtuigingen bracht.

Bayung Gede dorp ligt op een bergachtig ongeveer 900 meter boven de zeespiegel, dus de lucht is koel, net als in de buurt van Batur vulkaan,kintamani. Verschillende soorten tropische planten kunnen in dit gebied goed groeien. De meeste inwoners van het dorp Bayung Gede leven als boeren, de gewassen die in dit gebied heel populair zijn, zijn sinaasappels, koffie en verschillende soorten groenten. De afstand van het dorp Bayung Gede vanaf Denpasar is ongeveer 52 km. Dit is zelfde richting naar de beroemde bezienswaardigheden Batur vulkaan, kintamani. Als u een excursie naar het toeristengebied Batur vulkaan Kintamani wilt plannen, dan ligt het dorp Bayung Gede in dezelfde richting en dicht bij elkaar, dus het is jammer om het te missen.

Net als andere Bali Aga-dorpen, heeft Bayung Gede ook veel unieke culturen en tradities. Het volgende is informatie over het unieke culturen en tradities van het dorp Bayung Gede:

1. PLACENTA VAN DE BABY


Bali Excursies


Over het algemeen hebben de balinezen de gewoonte om de placenta van de baby thuis te begraven maar in dit dorp plaatst de placenta van de baby in een kokosnot en hangt het op in de bomen op de placenta begraafplaats

2. DE BRUIDSSCHAT

In het huwelijk, de familie van het meisje zal een bruidsschat van de bruidegom vragen om een stier te geven. De stier wordt aan de plaatselijke traditioneel dorp overgedragen. Verder wordt de stier later geveild aan dorpelingen. Pasgehuwde moeten ze vasten die bekend staat als het penyekeban ritual en de bruid en bruidegom moeten in een kleine hut aan het einde van het dorp Bayung Gede wonen.

3. MONOGAMIE

Voor de mensen van Bayung Gede Village is polygamie of het hebben van meer dan één vrouw verboden en als taboe beschouwd. Als een persoon meer dan één vrouw heeft, moeten hij en zijn vrouwen verhuizen naar buitenste deel van het dorp die in het westen of zuiden van het dorp Bayung Gede ligt. Zijn rechten en plichten als onderdeel van de Bayung Gede Village-samenleving worden ook ingetrokken. Nadat de persoon is verhuisd, zullen de dorpelingen een huis voor hen bouwen om van te leven.ze geloven dat er een ramp zal gebeuren als polygame bewoners zichzelf dwingen in het dorp Bayung Gede wonen.

4. BEGRAFENIS

Als een van inwoner van het dorp Bayung Gede sterft, is de processie voor de begrafenis van de licham van vrouw en man anders, de positie van de licham van de vrouw is het gezicht naar boven of naar de hemel gericht, volgens het symbool van vrouwen als moeders in dit geval het moederland, terwijl de licham van de man is het gezicht naar beneden gericht wat de man symboliseert als een symbool van de lucht. Er zijn verschillen in de rouwstoet voor mensen die op een natuurlijke manier zijn gestorven en op een ongepaste manier zijn gestorven, zoals zelfmoord, het lichaam mag niet worden gebaad in een woonerf en worden begraven in een speciaal graf.

in het algemeen worden de balinese licham gecremeerd maar anders dan Bayung Gede. Hier geven bewoners alleen een koe aan het traditionele dorp als een gevoel van toewijding, dan wordt de koe gebruikt voor offers,

5. DE ARCHITECTUUR


Bali Excursies


De architectuur van de traditionele huizen in Bayung Gede is ook vrij uniek. Op de hoofdweg van het dorp zijn er een kleine gangen van 1 meter breed die naar elk huis leidt. de materialen van de gebouwen zijn meer van bamboe gebruikt.

6. OORLOOGS RITUEEL

In het dorp Bayung Gede wordt ook een unieke oorlogsritueel, Suren oorloog gehouden. De Suren oorlog wordt door dorpsjongeren tijdens Ngusaba Lampuan uitgevoerd. Ngusaba lampuan is een grote ceremonie in het dorpje Bayung Gede. Een quarantaineproces doorlopen voordat het oorlogsritueel worden uitgevoerd.

De ceremonie wordt in het dorpje Bayung Gede gehouden met als doel respect tonen aan de Hindoestaanse god Indra. Indra is de god van de oorlog. De Suren-oorlog is vergelijkbaar met de perang pandan (pandanus-oorlog )in tenganan dorp. In Tenganan wordt pandanus gebruikt. Terwijl de Suren oorlog wordt van de de Suren-boom (toona sinensis) gebruikt.


Deze Artikel wordt geschreven door Made Darma Diatmika

Reviews
reviews
  • Bali vakantie: Het Unieke van Bayung Gede Dorp op Bali

Trending Now

Iklan