Iklan

Bali Excursies: Goa Garba Tempel op Bali

Bali Gids Tours
Friday, January 14, 2022 Last Updated 2022-10-26T14:31:34Z

Het eiland Bali heeft nog veel meer te bieden dan fantastische resorts en witte zandstranden. Tijdens uw vakantie op Bali kunt u diverse bezienswaardigheden bezoeken. èen van mooie bezienswaardigheden op Bali is goa garba. Goa garba is een van de historische plekken die nog zeer goed bewaard is gebleven. Dit is een interessante plek voor de toeristen die historische archeologische vindplaatsen willen leren kennen. Als je van historische plaatsen houdt, dan is Goa Garba de juiste plek.

Goa Garba is nog niet zo populair, De lokale toeristen en buitenlandse toeristen komen nog niet zo veel naar deze plek. De reisbureaus zijn nogsteeds zeldzaam om hun excursies of rondreizen prograamma naar Goa garba te organiseren. Daarom is deze plek nog steeds vrij leeg van bezoekers. De natuurlijke sfeer is kalm, mooi en vredig. Dit is een ideale bestemming voor de mensen die rustige plek houden.

Goa Garba bevindt zich onder de Pengukur - ukuran tempel, in het dorpje sawan gunung, Pejeng, Gianyar regio, ten oosten van de  Pakerisan rivier, waar langs deze rivier een aantal andere historische sites zoals Tirta Empul, Gunung Kawi-tempel, Mangening en de Tegalinggah-tempel in het Blahbatuh-gebied. Het gebied van Goa Garba ziet er prachtig uit omringd door kliffen en ook vrij dichte tropische bomen. Deze plek is nog steeds mooi en rustig, behalve dat het een toeristische bestemming is, is het ook een ideale plek voor meditatie, de sfeer en natuurlijke uitstraling is behoorlijk magisch.

Goa Garba werd in 1116 n.Chr door koning Jaya pangus aan de rand van een ravijn gebouwd, deze plaats was vroeger een plaats van de adelsschool. Deze plaats is gerelateerd aan het verhaal van Kebo Iwa, de grote bedahulu koningkrijk general. voordat hij de grote bedahulu koningkrijk general werd,  werd zijn magische kracht, zijn intelligentieen etc gemeten. De koning Bedahulu verstelde van de magie en intelligentie van kebo iwa en werd hij uitendelijk als de grote bedahulu koningkrijk general verklaard. Om deze reden is er in Goa Garba ook een symbool van de voetafdruk van Kebo Iwa op een van de stenen in het gebied van Goa Garba.  Sindsdien heet de tempel op die plek pura Pengukur- ukuran betekent ' de tempel vanwaar alles wordt gemeten. De binnenplaats van de tempel bevat talloze paviljoenen, prehindoeistische megalieten, besneden stenen en een bewerkt heiligdom met lingam.

De religieuze sfeer in het gebied van goa garba is wel gevoeld. De poort met oude Balinese gebouw en een reeks enorme stenen treden maakt het er uniek uit. U maakt kennis met historische oude balinese gebouw die nog zelden bij mensen bekend zijn, dus krijgt u een bijzondere ervaring tijdens uw verblijf op het eiland Bali.

Goa Garba is niet te groot, de grot is een nis van de hermitage, met een oppervlakte van zo'n 200 vierkante meter. De kleine grot lijkt op een tunnel die naar de ingewanden van aarde gaat. vóór de stenen trap die naar de Goa Garba-poort leidt, zijn er twee nissen, deze nissen werden destijds gebruikt voor meditatie. De grotere nissen werden vroeger gebruikt door het gewone volk, terwijl de kleinere nissen werden vroeger gebruikt door de adel. Maar nu is er geen onderscheid meer, degenen die willen mediteren zijn vrij om de nissen te kiezen.

In het gebied van Goa Garba zijn er een aantal bronnen, deze natuurlijke bronnen worden door de lokale bevolking gebruikt voor reinigingsrituelen.  Deze plaats wordt heilig beschouwd en gebruikt voor gebed en meditatie. Goa Garba en pura pengukur a- ukuran tempel liggen dichtbij elkaar.  Deze plaats wordt beheerd en onderhouden door het lokale dorp. hoewel is deze plek geen populaire toeristische bestemming en nog steeds zelden bezocht door toeristen maar het wordt nog steeds schoon gehouden.

Handig omte weten

Als u een bezoek brengt aan Goa Garba tempel dan betaal je geen entree maar kunt wel in de loop van de tijd veranderen als deze plaats populer is. Het tempelcomplex is geopend van 8:00 in de ochtend tot 18:00 in de avond. Rond deze plaats zijn er ook andere enkele interessante bezienswaardigheden zoals Gunung Kawi tempel, goa gajah (olifant grot tempel), Tirta empul tempel en yeh pulu tempel. Deze bezienswaardigheden zijn allemaal in de buurt van Ubud

Hoe kunt u naar de tempel bereiken?

Het tempel complex is makkelijk te bereiken, Goa Garba tempel ligt in pejeng kelod, gianyar regio. Het is ongeveer 34 km van de stad Denpasar. Als u rond Denpasar verblijft, duurt het ongeveer 50 minuten rijden. U kunt een huurauto plus een chauffeur en gids voor de informatie en begeleiding huren. Voor de excursies kunt u contact opnemen via Bali Reisgids Tours. U kunt heledag excursie maken met mooie combinatie  Goa Garba Tempel. Dit zullen allemaal een nieuwe vakantie-ervaring zijn. Een dag om nog nooit meer te vergeten.

Deze artikel wordt geschreven door made Darma D.


Reviews
reviews
  • Bali Excursies: Goa Garba Tempel op Bali

Trending Now

Iklan