Iklan

Vakantie Bali, Bezienswaardigheden in en rond Kuta, zuid Bali

Bali Gids Tours
Friday, December 3, 2021 Last Updated 2023-02-02T03:34:13Z

KUTA

Behalve het strand en surfen zijn de belangrijkste attracties de winkels en nachtleven. De toeristen complexen groeiden tot buiten het oorspronkelijke kuta Beach inclusief legian, en omvatten nu Tuban in het zuiden, seminyak, Petitenget in het noorden en Berawa, Canggu, Seseh in het westen van kuta. Kuta is een erg populaire vakantiebestemming onder met name de Australiers.

HET STRAND VAN KUTA

Langs de baai ten westen van Denpasar lagen vroeger de eenvoudige vissersdorpen zoals Tuban, Kuta, Legian en Seminyak. Nu is er weinig meer van de oude dorpen terug te Vinden. Het zes km lange, halvemaanvormige surfstrand is de voornaamste trekpleister van kuta het mooie, brede zandstrand, dat vanaf tuban doorloopt tot voorbij seminyak. Het fijne zand, de branding, de watersportmogelijkheden (surfen) en de prachtige zonsondergangagangen maken het strand heel prachtig. Het strand van kuta zeer uitnodigend. Je kunt ook zwemmen maar Het is verboden om te zwemmen in de buurt van de speciale vlaggen, die worden geplaatst waar de zeestromingen bijzonder sterk zijn. Je Gaat zeker niet te ver in zee zwemmen omdat de golven en zeestromingen hier sterker zijn dan je zou verwachten en ook zeer snel kunnen veranderen. Je moet oppassen voor de veraderlijke onderstroom en sterke stroming. Blijft altijd binnen de vlaggen op het strand.

Vakantie Bali


SURFEN

Het Strand van Kuta is in het begin van de jaren zeventig een toevluchtsoord voor de surfers geworden. Tot nu toe is Kuta Beach nog steeds beroemd als surfbestemming. Als je surfing houdt kunt je bij de plaatselijke surfschool leren hoe je de golven bedwingt en hoe je de mensen in de zee het best omzeil. Kuta is een uitstekende plek om het leren. Kuta Beach is geschikt voor surfers van alle niveaus. Dit is ook een goede plek voor de beginnende surfer, al moet men oppassen voor de getijdestroomen. Vanwege de zeestromingen die bijzonder sterk zijn moeten zwemmers tussen de veiligheidsvlaggen blijven en Gaat zeker niet te ver in zee zwemmen . Ervaren surfers kunnen overigens beter naar het verderop gelegen Legian Beach.


BEZIENSWAARDIGHEDEN, ACTIVITEITEN EN EXCURSIES

1. TANAH LOT TEMPEL

Pura Tanah Lot is de spectaculaire tempel van Bali. De tempel behoort tot een hele serie prachtige zee tempel met een magish mooie ligging aan de zuidkust van Bali. De naam Tanah lot is afgeleid van het Balinese woord, Tanah betekent land of aarde, lot betekend zuiden of zee, de god van de zee wordt vereerd. Daarom ligt een deel van Tanah lot tempel ook in de zee, bovenop een rots. Bij hoog water is de hele tempel omringd door water. Met laag water kun je naar het lager gelegen deel van de tempel lopen. De binnenhof van de tempel bovenop de rots is niet open voor publiek omdat de binnenhof van de tempel heilig wordt beschouwd. Alleen gelovigen mogen wel naar binnenhof bovenop de rots bezoeken, Bij vloed staat de tempel in zee , de hele tempel omringd door water. Bij eb staat de tempel bij de zee dus kun je naar het lager gelegen deel van de tempel lopen. Bekijk de indrukwekkende zonsondergang vanuit het prachtige park tegenover de tempel. Tanah lot is wel echt mooie tempel. Een absolute moet echt seen wanneer je op vakantie op Bali bent! Een bezoek aan deze plek mag je niet missen

2.ULUWATU TEMPEL

In het zuidwestelijke puntje van het schiereiland Bukit ligt de tempel Pura Uluwatu. De locatie van de tempel is werkelijk spectaculair, namelijk 75 meter hoog, boven op een kalkstenen klif aan zee. Vanaf een klif kijk u uit over de indische ocean die ver onder u tegen de rotsen klotst. Naast andere reizigers wordt u ook vergezeld door brutale aapjes. Pass op met uw spullen, geen zonebrill of sieraden draagt. Tijdens de zonsondergang wordt de kecak dans voorstelling uitgevoerd. Een koor van tientallen, slechts in zwart-witte lendendoek geklede mannen schaart zich rond een grote olielamp en heft ritmische gezangen aan. kendmerkend is het scherpe en opzwepende cak-cak-cak-geluid. geen gamelan begeleiding, alleen de talloze,perfect eenstemmige stemmen.

3. GWK

Het cultureel park Garuda Wisnu Kencana, afgekort GWK, bevindt zich op een kalksteenplateau in het zuidelijke deel van het eiland Bali. Ongeveer 14 kilometer ten zuiden van kuta. GWK, grote staanbeeld 120 meter hoog die van brons werd gemaakt. Ontwerpen van deze staanbeeld door de balinese beeldhouwer I Nyoman Nuarta. De staanbeeld is hoger dan het vrijheidsbeeld in newyork. 

4. PRACHTIG STRANDEN IN ZUID - KUTA.

A. DREAMLAND BEACH

Dreamland Beach is een van de breedste stranden van Uluwatu. Dreamland beach strand ligt op een hoge klif en heeft een prachtig wit zandstrand. De golven zijn vrij hoog, maar je kunt hier veilig zwemmen. Het strand is perfect om de hele dag te ontspannen.

B.PADANG - PADANG BEACH

Padang Padang Beach is wel heel geschikt strand om te gaan surfen. Het strand is klein maar heel prachtig strand. Hier werd ook de film Eat Pray and Love opgenomen. Dit paradijselijke strandje ligt op een prachtige plek tussen de kliffen. Surfboards en parasols kun je huren op het strand zelf.

C. BINGIN BEACH

Bingin Beach is een van rustig strand in zuid Bali. Om dit strand te bereiken moet je de steile trappen vanaf de klif afdalen. Je komt dan uit tussen huizen en restaurants waar ondertussen een prachtig uitzicht op de zee verschijnt. Duik de oceaan in om te surfen of gewoon geniet van de mooie omgeving.

D. ULUWATU BEACH

Uluwatu Beach is een van de populeirste stranden van het gebied met een laidback sfeer. Via een aantal trappen kom je verder op verschillende plateaus waar je gezellige restaurantjes kun vinden. Eenmaal beneden kom je bij het strand wat gedeeltelijk gelegen is in een grot. Wanneer het eb is kun je hier lekker op het strand liggen, bij vloed is het vooral ideaal om te gaan surfen.

E. GREEN BOWL BEACH

Green Bowl Beach is een van rustige stranden in het zuiden van Bali.  Het strand is erg ongerept en sereen.  Om dit strand te bereiken moet je een lange trap af, en uiteindelijk kom je uit op een kleine strook zand.  Let wel even op , want bij vloed is dit strand erg smal. Je vindt hier geen parasol maar er zijn wel twee grotten waar je voor de nodige schaduw kunt zitten.

F. NYANG - NYANG BEACH

Een van verborgen en de mooiste stranden Bali is Nyang Nyang Beach in Uluwatu. Er is niet makkelijk om bij het strand te komen. Mensen die niet goed ter been zijn wordt het niet aangeraden om dit strand te bezoeken maar je kunt ook  vanaf boven het strand genieten dus vanaf boven kunt je spectaculire panorama zien. Om er te komen moet je namelijk een stuk naar beneden wandelen of een pad en je moet hetzelfde stuk weer omhoog wandelen. Toch is de wandeling zeker moeite waard en ondertussen kun je genieten van het prachtige uitzicht. Het strand is heel rustig.

F. BALANGAN BEACH

Balangan Beach is prachtig strand in jimbaran. Het strand heeft een mooie locatie, omdat het is gelegen tussen enkele rotsen. Bij deze rotsen kun je bovenlangs lopen waar je een mooi uitzicht kunt zien. Wanneer je helemaal naar het einde van de klif loopt heb je een prachtig uitzicht over het strand en vanaf hier heb je een mooie locatie om foto’s te schieten.

G. BLUE POINT BEACH

Blue Point Beach is een populair strand in het zuiden van Bali.  De reden waarom dit strand zo geweldig is om te bezoeken is vooral omdat je het goed kunt combineren met een bezoek aan Single Fin.  Single Fin is een bar gebouwd op meerdere rotsen.  Vanaf hier kun je naar beneden lopen om bij het strand te komen.

H. GEGER BEACH

Geger Beach is gelegen in Nusa Dua en ligt vlak voor Water Blow. Het is een prachtig wit zandstrand en omdat het in Nusa Dua is wordt het strand netjes schoon gehouden. 

5. PRACHTIG STRAND IN WEST - KUTA

A. ECHO BEACH CANGGU

Echo Beach Canggu is populair strand bij surfers. Dus je ziet hier jongeren de golven trotseren. Mensen kijken is populair hier. Het Strand is ook een prachtige plek voor de zonsondergang. 

6.PRACHTIG STRAND IN OOST-KUTA

A. SANUR BEACH

Sanur Beach ligt ten oosten van Kuta. de afstand van Kuta naar Sanur is ongeveer 11 km. Het strand van sanur is redelijk veilig. Er ligt namelijk een groot koraalrif zon'n honderd meter voor de kust dat de branding tegenhoudt. Langs het strand zijn tal van watersporten te beoefenen. U kunt er windsurfen of jetskièn of een Balinees visserbootje huren. Je kunt ook ligbedden huren. U kunt Bij meerdere hotels ligbedden met een parasol huren. Overal in Sanur kunt je heerlijk liggen op het strand. Het strand van Bali is openbaar, dus ook dat van sanur. Echter, om op het strand te komen moet u door een hotel lopen of U kunt een van de weinige doorgangen gebruiken. In het noorden van sanur  bieden met name jalan hangtuah, jalan segara Ayu en jalan sindhu tiegang tot de zee. Langs de boulevard zijn er vele kraampjes, waar leuke souvenirs kunnen kopen

Reviews
reviews
  • Vakantie Bali, Bezienswaardigheden in en rond Kuta, zuid Bali

Trending Now

Iklan