Iklan

Vakantie Bali, Bezienswaardigheden Bunut Bolong in Jembrana Regio, West Bali

Bali Gids Tours
Wednesday, December 1, 2021 Last Updated 2022-06-12T05:02:24Z

Op het eiland Bali, zijn er veel unieke dingen die als toeristische bestemming worden aangeboden zoals de Bunut Bolong-boom die zich in het dorp Manggisari, Pekutatan, jembrana regio in het westelijke deel van Bali bevindt. Bunut bolong is soort vijgen boom die lijkt op de waringin. Deze gigantische Bunut-boom is honderden jaren oud, er zit een groot gat in deze boom waar auto's doorheen kunnen rijden.

De Balinezen geloven in verschillende magische dingen, bijvoorbeeld sommige grote boom net als Bunut Bolong wordt vaak als heilig beschouwd omdat er bovennatuurlijke wezens of onzichbarewezens verblijven. Hindoes geloven dat alles in deze wereld door de God is geschapen. De heilige bomen net als bunut bolong wordt met zwart-witte doekjes zijn aangekleed. de bedoeling is als teken worden gebruikt dat er een bovennatuurlijke wezens zijn, dus mensen zullen de plaatsen respecteren.

Vanuit wetenshappelijk, de bomen die met wit en zwarte doekjes worden aangekleed is implementatie vorm van het concept tri hita karana (drie oorzaken van evenwicht). Menselijke relaties met de god, menselijke telaties met mensen en menselijke relaties met de natuur. Het gebruikt van wit en zwarte doek is implementatie van menselijke relaties met de god als een uiting van dankbaarheid aan de god voor de bomen. een van manier om dankbaarheid te uiten zijn de bomen als mensen te behandelen, daarom worden de bomen met wit en zwarte doek aangekleed. Daarnaast worden ook canang of offergaven met kleurrijke bloemen en wierook met een geurige geur neergezet. Dit is een uiting van oprechte dank, want door bomen kunnen mensen van fruit ,koele lucht en levenslang genieten.


Vakantie Bali


De gat in de bunut bolong werd door de natuur gevormd. De boom ziet er majestueus, mooi en spookachtig uit. De boom staat midden op de weg. Deze weg is een alternatieve weg van Jembrana naar Buleleng regio, in het noordelijke deel van Bali. De afstand van de stad Denpasar naar Bunut Bolong Jembrana is ongeveer twee en een half uur rijden.

Bunut Bolong in Jembrana regio is een alternatieve toeristische bestemming geworden naast het strand in het toeristische gebied West Bali. De omgeving van Bunut Bolong is inderdaad een tropisch bosgebied. De omgeving ziet er altijd groen uit. Ten zuiden van Bunut Bolong is er een tempel genaamd de Pujangga Sakti tempel, deze tempel werd gebouwd door de bewoners ter ere van een heilige priester genaamd Dang Hyang Sidhi Mantra. De Pujangga Sakti-tempel is perfect voor degenen onder u die graag aan meditatie of spirituele benaderingen doen, omdat de sfeer kalm en stil is.

er is ook een mythe over deze boom, bij huwelijks processie zou niet door de weg onder de Bunut Bolong-boom moeten gaan, als het wordt geschonden, kunnen de huwelijks misslukt brengen. Volgens de mythe zullen na de huwelijks processie hun relatie niet meer harmonieus zijn. Daarnaast is de lijkwagen tijdens de processie ook niet de weg onder bunut bolong overgestoken omdat deze plek heilig wordt beschouwd. Naast de boom is een alternatieve weg door de bewoners aangelegd, voor wie in deze taboes geloofde. Bunut Bolong in Pekutatan, Jembrana, Bali is een van de unieke en interessante bezienswaardigheden geworden. Dus kunt je wel excursieagenda naar Bunut- Bolong met familie en kinderen inplannen.


Deze toeristische plek in West-Bali ligt inderdaad vrij ver van de luchthaven en toeristische centra van Zuid-Bali, zoals Kuta, sanur en Nusa Dua, met een huurauto plus een chauffeur en nederlands sprekende gids kunt u gemakkelijker mooie en interessante excursie of rondreis maken. Dit zullen allemaal een nieuwe vakantie-ervaring zijn.

Deze artikel is geschreven door made Darma. Bali Gids Tours

Reviews
reviews
  • Vakantie Bali, Bezienswaardigheden Bunut Bolong in Jembrana Regio, West Bali

Trending Now

Iklan