Iklan

De Mooiste Plekjes Op Bali omte Snorkelen: Tips en informatie

Bali Gids Tours
Wednesday, December 29, 2021 Last Updated 2022-04-01T04:54:47Z

Bali is een prachtig vakantieland dat veel te bieden heeft. Op Bali kunt ook de excursies naar de koraalriffen rond het eiland Bali geregeld worden. Veel mensen gaan naar Bali omdat je hier goed kan duiken en snorkelen. Een paar plekjes op Bali zijn prachtige koraalriffen, is het water meestal erg helder en kun je ontelbare vissen in alle soorten, kleuren en maten zien.

DE BESTE PLEKKEN OP BALI OM TE SNORKELEN

Een trip naar het eiland Bali is beslist een must voor elke natuurliefhebber .Sommige plekken zouden zelfs tot de beste duik en snorkelplekken van de hele Indonesische archipel behoren. Hieronder een overzicht van de beste plekken op Bali om te duiken en Snorkelen.

1. SNORKELEN BIJ MENJANGAN EILAND In HET WESTEN VAN BALI

Dit reservaateiland voor de noordwestkust bij de westelijke toegang tot Labuan lalang is maar een ander half uur rijden van Lovina op de noordkust van Bali. Het eiland dankt zijn naam 'herteneiland' aan de wilde herten die op de open savanne grazen. Niet alleen vind je bij de riffen vissorten van iedere groitte, vorm en kleur maar dit is ook een belangrijke woonomgeving voor zee-en kustvogel.


Bali Vakantie


Een boottocht over kraakhelder water en vervolgens een Menjangan eiland snorkelen in de prachtige koraalriffen. Vanaf de toegang labuan lalang is circa 30 minuten varen naar menjangan eiland. Dit is een unieke ervaring, die een dag om nooit meer kunt vergeten. Direct onder het wateroppervlak zijn hier talrijke soorten koraal bij een spectaculaire koraalwand te bewonderen. Je zwemt er in kristalhelder water tussen duizenden vissen in alle kleuren van de regenboog, van kleine poetsvisjes tot bizzarre maanvissen, murene's, roggen, barracuda's en een incidentele zee schilpad.

Een trip naar menjangan eiland is beslist een must voor elke onderwaterliefhebber en natuurliefhebber. De prachtige riffen zijn de mooiste van het eiland en behoren ook tot de beste duik en snorkelplekken van de hele Indonesische archipel.

ONZE TIPS

Als u naar Menjangan eiland gaat adviseren wij u waterschoenen mee te nemen en 's morgens vroeg te gaan. Het water is dan nog redelijk rustig. In de loop van de dag ontstaat er meer golfslag.

2. SNORKELEN BIJ LOVINA IN HET NOORDEN VAN BALI

Langs de kust bij lovina ligt een serie aardige stranden. Behalve zwemmen, zonnen en mensen ontmoeten zijn er in lovina beach aardige snorkelmogelijkheden, vooral aan de westzijde van de plaats.



Het rif is swemmend vanaf de kust te bereiken, maar het is ook mogelijk een boot voor snorkeling te charteren. De bootsman weet de beste snorkelplekken zijn. Voor duikers heeft lovinaniet veel speciaals te bieden. Omdat de zee er vrij rustig is, is het wel een goede plek voor een beginnerscursus.

3. SNORKELEN BIJ TULAMBEN IN HET OOSTEN VAN BALI

Heel bijzonder is het snorkelen bij Amed en Tulamben. Vlak voor de kust liggen de wrakken van twee gezonken schepen. Rondom de eilanden in Indonesië liggen meerdere scheepswrakken, De Liberty verging op 11 january 1942 tenzuidwesten van lombok, na getorpedeerd te zijn door een japanse onderzeeèr. Het ligt op slechts 30 meter van het strand. En de mast ligt maar zo’n 3 meter diep. Het licht is speciaal, kleine visjes zwemmen in en uit het wrak. Als je over het wrak heen zwemt, wordt het water al snel kouder, je kunt merken dat het snel dieper wordt. Een beetje spookachtig, maar weer eens wat anders

4. SNORKELEN BIJ AMED IN HET OOSTEN VAN BALI

Amed Beach is een zwart vulkanisch zandstrand gelegen op het oostelijke puntje van Bali. Dit strand staat bekend om de vele mooie snorkelplekken. Bovendien is het landschap op Amed Beach buitengewoon met een panoramisch uitzicht op de berg Agung en de zee. Amed Beach is veel minder druk dan de meeste stranden in Zuid-Bali.

Hier zijn enkele van de beste snorkelplekken rond Amed Beach.

A. SNORKELEN IN JEMELUK BAY

Dit is de meest bezochte plek door snorkelaars. De kalme wateren maken deze plek een toeristische favoriet. Deze plek wordt aanbevolen voor snorkelaars. Op deze plek vind je een onderwatertempel, ook wel het Underwater Post Office genoemd. Hier zie je mooie koraalriffen en vissoorten zoals Maanvissen, Damselvissen, Chirurgenvis en Blauwgevlekte rog.

B. SNORKELPLEK BIJ LIPAH BEACH

Hier vind je ondiepe wateren die het leefgebied zijn van verschillende koraalriffen. Het zand is ook niet te zwart in vergelijking met de omliggende stranden. Zelfs als het tij is, kun je naar de zee lopen.

Je moet echter oppassen dat je je voeten niet bezeert door op de scherpe riffen te stappen. Hier vindt u zeer grote en kleurrijke koraalstructuren en enkele vissoorten zoals Spons vat, Blauwgevlekte rog en Makreel.

C. KEMBALI BEACH BUNGALOW REEF

Dit is de beste snorkelplek die je kunt vinden rond Amed Beach. Hier vind je ondiepe koraalriffen die nog gezond zijn. Je vindt er ook veel soorten kleine, kleurrijke vissen.

Als je geluk hebt, kun je ook zeeschildpadden ontmoeten die hier endemisch zijn. Het gebied hier is rustig genoeg dat zelfs onervaren snorkelaars niet gemakkelijk van de schoonheid kunnen genieten

D. BUNUTAN - SELANG BEACH

Deze plek is de minst bekende in vergelijking met andere snorkelplekken rond Amed Beach. Hier vind je een onderwaterpark met kleurrijke koraalriffen. Er zijn hier verschillende soorten tropische vissen. Sommige snorkelaars beweren hier zelfs zwartpunthaaien te zien! Je zult nu zeker tropische vissen kunnen vinden, net als op andere plekken.

E. JAPANSE AMED-SCHEEPSWRAK

Rond Amed Beach ligt een Japanse scheepswrak dat nu een structuur wordt van een koraalrifstichting. Deze plek is echter alleen te bereiken door ervaren snorkelaars omdat de golven hier behoorlijk sterk kunnen zijn. Bovendien is de kust ook behoorlijk rotsachtig.

ONZE TIPS : Je moet hier 's ochtends komen, want meestal neemt het zicht overdag af. Naast het kweken van koraal zijn er ook veel tropische vissen die van dit Japanse scheepswrak hun thuis maken.

Amed Beach is waarschijnlijk niet het bekendste strand van Bali, maar voor wie van snorkelen houdt is Amed een aantrekkelijke bestemming. Er zijn veel snorkelplekken die je hier kunt verkennen. Het beste deel is dat alles nog steeds ongerept is.

5. SNORKELEN BIJ BLUE LAGOON EN TANJUNG JEPUN PADANGBAI BALI

Wilt u graag de onderwaterwereld vol diverse soorten vissen en mooie koralen zien? Bij blue logoon en Tanjung jepun Padangbai zijn echt geweldige snorkelplekken. Het is een mooie kans om het onderwaterleven te zien. Dat is wel leuk om de traditioneel boot te gebruiken om naar 2 mooie lokaties {blue lagoon en tanjung jepun) te brengen. Hier kun t u het uitzicht van de zeeleven en de tropische vissen zien. Het snorkelgebied heeft een zandbodem en is de thuisbasis van een van de koraalriffen van Bali. Hier zult u het rif verkennen, een kans om veestapel, engelvis, koeienvis en murenen te zien.Padangbai is de geweldige keuze voor u die van fotografie houdt, vooral van de macro onder water.

6. SNORKELEN BIJ NUSA PENIDA EN NUSA LEMBONGAN

Voor de zuidkust van Bali liggen de eilandjes Nusa Penida en Nusa Lembogan. Dit is dé plek om te snorkelen met manta's! Het is de enige plek waar manta's voorkomen op een rif. De kans is groot dat u hier manta's op Bali ziet. Bij Mangrove Point en Crystal Bay zijn populaire plekken om te snorkelen bij de Nusa-Eilanden.

Vanuit zuidBali kun je een snorkeltrip van een dag maken bij de Nusa-eilanden. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in het zuiden van Bali en eind van de middag keer je terug. Als u een beetje geluk hebt kunt u manta's zien!

Onze Tips : Je kunt niet overal snorkelen op Nusa Lembongan. Op veel plekken zijn de stromingen te sterk. Het is daarom verstandig met een boot op pad te gaan, de schipper kent de stroming. Hij brengt je naar de mooiste plekjes om te snorkelen op Nusa Lembongan.

Reviews
reviews
  • De Mooiste Plekjes Op Bali omte Snorkelen: Tips en informatie

Trending Now

Iklan