Iklan

Bezienswaardigheden Yeh pulu Tempel Ubud Bali met Oude Rots relièf

Bali Gids Tours
Monday, December 6, 2021 Last Updated 2022-10-02T01:35:38Z

De aantrekkelijk van het eiland Bali is niet alleen vanwege zijn natuurlijke schoonheid, zoals stranden, rijstvelden of watervallen, maar ook beroemd om zijn unieke cultuur. Een van de unieke bezienwaardigheden op Bali  is de Yeh Pulu-tempel in Ubud Bali. 

De naam Yeh Pulu is afgeleid van het Balinese worden Yeh en Pulu. Yeh betekent water en Pulu betekent rijstpot. De naam Yeh Pulu staat voor water tempel van de rijstpot. De meeste toeristen weten nog niet van het bestaan van deze tempel. In dit artikel zal ik over het unieke van Yeh Pulu tempel en  ook de geschiedenis van tempel uitleggen. Yeh Pulu Tempel is wel Een interessante plek om te bezoeken tijdens een rondreis op Bali, vooral vanwege de ligging dicht bij Ubud.

YEH PULU TEMPEL ADRES

De locatie van de bezienswaardigheid Yeh Pulu Bali bevind zich in het dorp Bedulu, Blahbatuh District, Gianyar Regency. Omdat deze tempel zich in het dorp Bedulu bevindt, wordt de Yeh Pulu-tempel ook vaak Yeh Pulu Bedulu genoemd.  Om naar Yeh Pulu te komen hoef je niet specifiek de tijd te nemen Omdat deze bezienswaardigheid Yeh Pulu in dezelfde richting als de  excursie route :  zuid Bali – Ubud – Kintamani of  zuid Bali - Ubud - tanah lot ligt. Bij deze Excursies kunt je excursie programma naar Yeh Pulu Toevoegen.

Bezienswaardigheden Bali



DE GESCHIEDENIS

Het unieke rotsrelièfs hebben eeuwenlang begraven gelegen onder vegetaties tussen de petanu en pakerisan rivier, maar de figuren zijn intact gebleven. Deze rotsrelièfs werden in 1925 door westerse wetenschappers ontdekt. Toen het in 1925 eindelijk werd opgegraven, werden de blootgelegde figuren al snel beschadigd door water dat van de rijstvelden boven de rotswanden sijpelde. Sindsdien zijn maatregelen genomen om verder verval te voorkomen. Men vermoedt dat ze aan het einde van de 14de eeuw zijn aangebracht. De rotsreliefs zijn in een 25 meter lange en 2 meter hoge rotswand natùralistische relièfs uitgehouwen. Eenmaal opgegraven onthulde de wand wellicht het belangrijkste en geheimzinnigste steensnijwerk van de middenbalinese periode. de figuren zijn enigmatish en natuurlijk uitgevoerd en tonen niet alleen religieuze beelden maar ook de rotsversieringen beelden alledaagse scènes uit zoals een vrouw in een deuropening, een man te paard, een jager die een wild dier hebt gevangen.

Op deze plek is ook nog een afbeelding van Ganesh te vinden. Ganesh is de god met het olifanten hoofd. Hij is de god van kennis, wijsheid en bescherming tegen alle rampen.

Andere figuren die in de rots wordt afgebeed is khrisna, een van de incarnaties van de god vishnu. Volgens het vehaal, krishna was een herdersjongen. toen hij nog jong was beledigde hij de God Indra, De god Indra dreigde Krishna met zijn vrienden te vernietigen met regen en bliksem. Om zijn vriend te redden, tilde Krishna de Gowardhana berg op en om als paraplu te gebruiken. Voor deze bovennatuurlijke kracht stak Krishna zijn hand op, die gewoonlijk wordt gebruikt als symbool voor Krishna's aanwezigheid. Dit symbool werd ook voor in de vroege Cambodjaanse kunst gebruikt

Er zijn twee nissen uit de wanden gehaakt die lang geleden als meditatie plaats van de koning werd gebruikt. 

Het werk is omkaderd met gestileerde, decorative bladeren, en het snijwerk is ruw en aards maar bezit een primitieve kracht en realisme.

Bali vakantie

Relief Yeh Pulu is makkelijk te bereiken, de locatie ligt dicht bij de beroemde Goa Gajah in ubud (olifant Grot Tempel). Vanaf goa gajah naar yeh pulu is ongeveer 5 minuten rijden met auto. De afstand van Denpasar is ongeveer 60 minuten rijden, terwijl van ubud centrum naar yeh pulu ongeveer 10 minuten rijden. Vanaf de parkeerplaats van yeh Pulu kunt je het wandelpad volgen, onderweg naar de tempel zie je ook uitzicht op de rijstvelden, een helder riviertje en mooie groene omgeving. Dus maakt je reis naar yeh pulu tempel nog aangenamer .

Reviews
reviews
  • Bezienswaardigheden Yeh pulu Tempel Ubud Bali met Oude Rots relièf

Trending Now

Iklan