Iklan

Bali Vakantie : West Bali Nationaal Park

Bali Gids Tours
Tuesday, December 28, 2021 Last Updated 2022-04-01T04:57:11Z

Als je avontuur en een verscheidenheid aan flora en fauna houdt, dan kan het West Bali National Park je volgende reisbestemming zijn. Dit nationale park is een van de parken met het grootste beschermde bos op het eiland Bali. In dit gebied biedt het een complete toeristische bestemming, zoals prachtig onderwaterwereld, stranden, bossen en het eiland Menjangan met een aantal van tempelgebouwen, Dit nationale park is een van de plaatsen waar het toerisme vrij populair is op Bali.

West Bali National Park ligt in Sumber Klampok, Gerokgak District, Buleleng regio en ook dicht bij het Jembrana Regio. De locatie is aan het westelijke uiteinde van het Buleleng Regency-gebied, De afstand van de stad Singaraja is ongeveer 79 km, terwijl het van het stadscentrum van Denpasar ongeveer 130 km is. De afstand tot het West Bali National Park gebied is inderdaad vrij ver van toeristische centra zoals Kuta, Nusa Dua, Sanur, Ubud zelfs vanaf Lovina Beach duurt het ongeveer 1,5 uur rijden.

Het grootste park van Bali is inderdaad een speciale plek voor zeldzame dieren die bijna uitgestorven zijn, een daarvan is de Bali Starling, deze vogel is echt zeldzaam, degenen die het bezitten moeten ook een vergunning hebben, en hier kun je de vogel vrij rondvliegen zien in zijn habitat.

West Bali National Park heeft ongeveer 160 soorten planten en dieren. Naast de Balispreeuw (Leucopsar rothchildi), zijn er verschillende dieren die in het West Bali National Park-gebied leven; herten, grijze en zwarte apen, kancil (dwerghert), civetkatten, bizons, wilde zwijnen en verschillende soorten vogels en reptielen.


Bali Vakantie


West Bali National Park is een park dat zich uitstrekt over 19.002 hectare, het landoppervlak is ongeveer 15.587 hectare, terwijl de rest wateroppervlak is.

Het bos in het gebied bestaat uit een aantal bomen die vrij zeldzaam zijn, zoals sandelhout (santalum album), sono keling (dalbergia latifolia), bayur (pterospermum diversifolium) en sapodilla kecik (manilkara kauki).


Bali vakantie


Het landgebied heeft een verscheidenheid aan flora en fauna, niet alleen dat, de schoonheid van de onderwaterwereld, zoals op Menjangan Island, maakt onderwater natuurliefhebbers verbaasd, er zijn ongeveer 226 soorten rifvissen en 111 soorten onderwaterkoraal in dit gebied.

Door mensen die bekend staan als het West Bali National Park, werd dit nationale park opgericht op 24 maart 1911, toen een Duitse nationale Dr.  Baron Stressman die ook bioloog was, was per ongeluk in Singaraja geland omdat het expeditieschip waarop hij zat beschadigd was, in zijn onderzoek vond hij een zeldzame endemische vogelsoort, namelijk de Bali Starling.

Daarna werd verder onderzoek gedaan door Dr.  Baron Viktor von Plesen en de verspreiding van de Balispreeuw (leucopsar rothschildi) bedekten het dorp Bubunan tot aan het Gilimanuk-gebied.

Om deze zeldzame soorten te beschermen werd op 13 augustus 1947 het bosgebied Banyuwedang aangewezen als natuurbeschermingspark.

Toen, op 10 maart 1978, werd het aangewezen als het West Bali National Park, dat natuurlijk toerisme omvat in West Bali, Menjangan Island, Kalong Island, Bird Island en Gadung Island.

West Bali National Park is inderdaad een speciale plek voor toeristische bestemmingen op Bali, vooral voor gezinnen en ook kinderen, zeer geschikt voor het vergroten van natuurlijke kennis en directe educatieve faciliteiten tijdens het reizen.

Zelfs degenen onder u die van fotografie houdt, kun je van de schoonheid en het uiterlijk van zeldzame dieren in het bosgebied profiteren. Bij West Bali National Park, kun je vrij foto's maken, zolang je geen planten neemt of jaagt.

Dit gebied wordt ook bewaakt door rangers. Naast wandelen om te genieten van een verscheidenheid aan flora en fauna, kunnen bezoekers ook deelnemen aan duiken, snorkelen en rechtstreeks zeldzame vogels zien, waaronder de Bali Starling. Wilde dieren beter leren kennen in het wild is natuurlijk anders als je een dierentuin bezoekt zoals Bali Zoo Park of Bali Safari Park.


Hier kunt u de flora en fauna rechtstreeks leren kennen op basis van hun leefgebied, plaatsen die werken als instandhouding van flora en fauna, inclusief ecosystemen, naast een plaats van recreatie en een middel voor onderwijs en onderzoek.

Deze grootste toeristische trekpleister in het natuurpark van Bali is natuurlijk ook iets speciaals voor uw kinderen. Als u een tour naar West-Bali plant, kunt u ook nabijgelegen attracties bezoeken, zoals de Prana-baai en de Pulaki-tempel. En de meest populaire plek om te bezoeken in het gebied van het West Bali National Park is het eiland Menjangan.

Reviews
reviews
  • Bali Vakantie : West Bali Nationaal Park

Trending Now

Iklan