Iklan

VAKANTIE BALI-TEMPELS TIPS VOOR BALI

Bali Gids Tours
Tuesday, November 16, 2021 Last Updated 2022-04-08T15:05:29Z
Bali is het eiland met de meeste tempels ter wereld daarom staat het eiland bekend als het Eiland van de Goden. Er zijn minsten 15.000 tempels op het niet overdreven grote eiland. In werkelijheid zijn er vele malen meer, want van dat aantal zijn de gewone familietempels en andere huisschrijnen niet meegerekend. De huis tempels heet op Bali Sanggah of Merajan. Gemeenschaptempels worden Pura genoemd. Er zijn grofweg drie hoofdsoorten Pura's : De tempels die met een bepaald territorium verbonden zijn. De tempels die met afstammingslijnen te maken hebben en De tempels die bedoeld zijn voor de groep rijstboeren of irrigatiegenootschappen van de rijstboeren of subaks. Binnen deze hoofdcategorieèn is een uitgebreide hièrarchie in belangrijkheid, waarbij de tempels of delen ervan aan verschillende goden, aan vergodelijkte voorouders of aan manifestaties van de hindoeistische drieèenheid Brahma, wisnu en Siwa gewijd kunnen zijn. Er komen allerlei ondersoorten tempels voor, zoals segara tempel voor de vissers waarin de god van de zee wordt vereerd of Melanting tempel voor de verkopers waarin de melanting godin wordt vereerd.
Benieuwd waar je de mooiste tempels van Bali vindt? Als bezoeker is het moeilijk om te beslissen welke tempels je nu precies wil bezoeken en om je daarbij te helpen, hebben we de mooiste tempels van het eiland op een rijtje gezet.

1. Besakih Tempel

Bezienswaardigheden Bali

De Agung vulkaan met 3142 m de hoogste vulkaan van Bali is volgens de Balinezen woonplaats van de goden en daarmee het centrum van het universum. Het is dus niet verwonderlijk dat tegen de heillingen van deze vulkaan de belangrijkste tempel van het eiland staat. De tempel heet Pura Besakih. Dit is de grootste tempel van Bali. De tempel ligt op bijna 1000 m hooghte tegen de zuidelijke heilige Agung vulkaan in de district karangasem, en kan met recht de moeder aller balinese tempels genoemd worden. Vanaf  het tempelcomplex dat bestaat uit zo'n 22 verschillende tempels kijkt u uit over heel zuid Bali. Er komen hier nog veel balinezen heilig water halen voor de rituelen in hun dorp. 

2. Lempuyang Tempel


Vanaf de top van de tempel een spectaculair uitzicht op de actieve Agung vulkaan. De tempel heet Lempuyang, is deze spectaculair gelegen tempel op de hellingen van berg lempuyang waar de ingang uitkijkt op de Agung vulkaan die als de ingang naar de hemel is.


3. Gunung kawi tempel 

Bezienswaardigheden Bali

Gunung kawi tempel is indrukwekkende tempel complex. Dit is een bekende koningsgraven tempel van Bali. Het is het monumenten complex van gunung kawi iets ten zuiden van tirta empul tempel. Deze tempel bestaat uit tien altaren die zijn uitgehouwen in een massieve rotswand. De inkepingen waar de altaren in staan zijn wel 7 meter hoog. Een lange tijd werd gedacht dat het grafmonumenten waren maar de laatste jaren is duidelijk geworden dat het is gebouwd in eer voor udayana koning en zijn familie,

4. Tirta empul tempel

Bezienswaardigheden Bali

Pura Tirta Empul is een Hindoeïstische tempel op Bali en werd gebouwd in het jaar 962 ten tijde van de Warmadewa dynastie. De tempel staat bekend om het heilige water, je vind hier dan ook vele Balinese families die reinigingsrituelen uitvoeren in het water bij de tempel. De Tirta Empul tempel is te vinden even ten noorden van Ubud bij het dorp Tampak Siring. Het complex bestaat uit een park met vijvers, paviljoenen en een zeer heilige tempel. Deze is gebouwd bij de bronnen van de pakerisan rivier. In de bassins bij de bronnen komen gelovigen reinigende badan nemen en de balinezen halen heilig water voor de ceremonie. De bekende nederlanders (Erica Terspstra, Danny De munk en vele andere bekende nederlanders ) zijn hier geweest. Ze hebben ook echte Balinese purificatie ceremonie in de water tempel gedaan. 

5. Goa Gajah tempel

Bezienswaardigheden Bali

Goa gajah is een van mooie tempel. mysterieuze complex is waarshijnlijk het oudste uitgehouwen aandenken aan de oude Balinese kunst. De ingang van de grot is met uitbundig beeldhouwerk versierd. Tot 1923 kende alleen de plaatselijke bevolking deze plek en pas in 1954 werd in de buurt een uitgebreide badplaats ontdekt

6. Ulundanu Beratan Tempel

Bezienswaardigheden Bali

Dit is hele mooie tempel aan het oever van Beratan meer. De schilderachtige tempel is gewijd aan de godin van het meer, tevens vruchtbaarheidsgodin. Veel pelgrims komen er heilig water halen voor ceremonies thuis of in het dorp. Twee van de fijve tempel bouwen liggen in een keurig onderhouden en bloemrijk tuinen complex, de twee andere boven bevinden zicht in het water. Een meru met elf daken priemst heer zeer fotogeniek naar de hemel, met op de achtergrond de weelderig begroeide kraterrand. Opvallend is dat de tempel naast hindoeistische schrijnen ook een boeddhistische stupa heeft met boeddhabeeld.

7. Tanah Lot Tempel

Bezienswaardigheden Bali

Tanah lot tempel is een van de mooiste en bekendste tempels van Bali . Bij toeristen populair vanwege de mystieke uitstraling en voor de Balinezen een heilige plek De tempel behoort tot een hele serie prachtige zee tempel aan de zuidkust van Bali. De tempel is ter ere van de zee god. Tanah betekent land of aarde, lot betekend zuiden of zee, de god van de zee wordt vereerd. Bekijk de indrukwekkende zonsondergang vanuit het prachtige park tegenover de tempel. Tanah lot is wel echt mooie tempel.

8. Uluwatu Tempel

Bezienswaardigheden Bali

Uluwatu tempel staat op seventig meter hoge klif. Vanaf een klif kijk u uit over de indische ocean die ver onder u tegen de rotsen klotst. Naast andere reizigers wordt u ook vergezeld door brutale aapjes. Pass op met uw spullen, geen zonebrill of sieraden draagt. Tijdens de zonsondergang wordt de spectaculairste kecak dans voorstelling uitgevoerd. Een koor van tientallen,slechts in zwart-witte lendendoek geklede mannen schaart zich rond een grote olielamp en heft ritmische gezangen aan. kendmerkend is het scherpe en opzwepende cak-cak-cak-geluid. geen gamelan begeleiding, alleen de talloze,perfect eenstemmige stemmen. 

Reviews
reviews
  • VAKANTIE BALI-TEMPELS TIPS VOOR BALI

Trending Now

Iklan