Iklan

Vakantie Bali, De Mooiste Bezienswaardigheden in Sanur Bali

Bali Gids Tours
Thursday, November 25, 2021 Last Updated 2022-04-01T13:31:51Z

Sanur ligt aan de oostkust van Bali, circa 30 minuten rijden van ngurah Rai Airport Denpasar Bali. Sanur was voeger een traditioneel visserdorpje dat uitgroeide tot een internatuonaal vermaarde toeristenplaats. Hoewel er al voor de tweede wereldoorlog westerlingen naar deze omgeving kwammen, begon de echte toeristische ontwikkeling van sanur in 1966. In dat jaar kwam het eerste strandhotel gereed, Het tien verdiepingen tellende Bali Beach Hotel. Bali Beach Hotel is nu Inna Grand Bali Beach geworden. In vergelijking met kuta en seminyak is sanur veel rustiger. Het strand van sanur heeft goudkleurig zand en de kalme zee. dat is een heerlijk rustig en relaxt strand. Dus ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

Vakantie Bali

In dit artikel hebben we de hoogtepunten van de bezienswaardigheden in sanur en omgeving opgelijst. Hier onder hebben we de mooiste bezienswaardigheden van sanur en omgeving op een rijtje gezet.

1. Het Strand van Sanur
Een van de belangrijkste reden om naar Sanur te gaan, is wel vanwege het strand. Het strand van sanur is redelijk veilig. Er ligt namelijk een groot koraalrif zon'n honderd meter voor de kust dat de branding tegenhoudt. Langs het strand zijn tal van watersporten te beoefenen. U kunt er windsurfen of jetskièn of een Balinees visserbootje huren. Je kunt ook ligbedden huren. U kunt Bij meerdere hotels ligbedden met een parasol huren. Overal in Sanur kunt je heerlijk liggen op het strand. Het strand van Bali is openbaar, dus ook dat van sanur. Echter, om op het strand te komen moet u door een hotel lopen of U kunt een van de weinige doorgangen gebruiken. In het noorden van sanur  bieden met name jalan hangtuah, jalan segara Ayu en jalan sindhu tiegang tot de zee. Langs de boulevard zijn er vele kraampjes, waar leuke souvenirs kunnen kopen.
In het Sanur-gebied zijn er 8 namen van stranden. De 8 namen van de stranden zijn:
1. Pantai Merta Sari Sanur.
2. Pantai Semawang Sanur.
3. Pantai Batu Jimbar Sanur.
4. Pantai Karang Sanur.
5. Pantai Segara Ayu Sanur.
6. Pantai Sindhu Sanur.
7. Pantai Matahari Terbit Sanur.
8. Pantai Duyung/Hyatt.
Hoewel er 8 namen van stranden in Sanur zijn, zijn de meeste toeristen meer bekend met de naam Sanur beach.
Vanuit het strand van sanur kunt je ook makelijk de boot naar nusa penida en nusa lembongan nemen
Sanur is ook populer van de zonopgang, mis dan niet om de spectaculaire zonsopgang in Sanur te genieten. De zonsopgang in Sanur is schitterend! Bij helder weer heb je zicht op de Agung vulkaan en Nusa Lembongan eiland. Prachtige kleuren die ontstaan wanneer de zon opgaat . De zon komt op Bali op tussen 05:45 en 06:15, afhankelijk van het seizoen.  

2. Le Majeur Museum
Langs het strandweggetje vlakbij Inna Grand Bali Beach Hotel,ten noorden van Sanur kunt je de museum van Belgische schilder A.J.  Le Mayeur Bezoeken. Deze museum was vroeger woonhuis van Le Majeur met zijn vrouw Ni Polok. Van 1932 tot aan zijn dood in 1958 woonde hij in Sanur. Nu zijn er veel van zijn voornaamlijk impressionistische schielderijen en tekeningen te bezichtingen, met tekst in het engels en indonesisch. Het strand van sanur werd ook vroeger voor het eerst door Le Majeur en zijn vrouw Ni Polok geïntroduceerd.

3.Belanjong Tempel
Belanjong tempel ligt in het zuidelijke deel van Sanur. In dit tempel wordt grote belangrijke inscriptie van Bali Bewaard. De inscriptie bevindt zich op een stenen pilaar, de Prasati Blanjong genaamd. Deze inscriptie vertelt het verhaal van de eerste koning van Bali, Sri Kesari warmadewa die van 882 tot 914n.Chr op Bali regeerde. Hij vestigde zich daar en was waarschijnlijk de eerste formele overheid van het eiland. De tempel vind je iets ten zuiden van Sanur.

4. Het Mangrovebos


Het mangrovebos bevind zich in het dorp Suwung Kauh ten zuiden van sanur. Het ligt precies op Jalan By Pass Ngurah Rai, de hoofdweg van het vliegveld Denpasar naar sanur. Het Mangrove Information Center is interessante plek. Het geeft je informatie over het mangrovebos van wel 600 hectare aan de oostkust van Bali. Dat is wel een leuke idee om door heen te wandelen. Het centrum leert schoolkinderen en bezoekers van alles over het belang van een mangrovebos. momenteel zijn er 92 soorten vogels en 33 soorten mangroven in het mangrove bos


5. Turtle Conservation en Education center 
Turtle Conservation Education Center (TCEC) op het Serangan-eiland werd in 1982 door  WWF en Bali provincie overheid, evenals de toenmalige minister van Onderzoek en Technologie, B.J Habibie gesticht. Het doel van TCEC is om de shildpadden te beshermen. In de wereld zijn er intotaal 7 soorten schildpadden. In Indonesië zijn er 6 soorten schilpadden en op Bali zelf bij het TCEC Serangan Conservation Centre zijn er 3 soorten schildpadden die worden geconserveerd, namelijk :

1. De Groene Schildpad (Chelonia mydas)
2. Karetschildpad ( Eretmochelys imbricata)
3. Lekang-schildpad (Lepidochelys olivacea)

Ze zijn allemaal bijna uitgestorven. Dus worden deze schilpadden door TCEC beschermt. Wat heel interessant is in deze gevangenschap van Serangan, is de groene schildpad, de reden voor de naam is niet omdat de kleur van de schaal groen is maar omdat het lichaamsvet groen is. Deze soort zeeschildpad heeft een geschubde schaalcontour en een gladde bruine of olijfkleurige textuur. De zeeschildpad kan tot 300 kg wegen en is daarmee de grootste soort ter wereld. Als je in sanur bent is wel een leuke idee om de schilpad conservatie in Serangan te bezoeken. Van Sanur centrum is circa 10 minuten rijden met auto naar TCEC.

Reviews
reviews
  • Vakantie Bali, De Mooiste Bezienswaardigheden in Sanur Bali

Trending Now

Iklan