Iklan

SPECTACULAIRE WATERVALLEN TOURS VLAKBIJ UBUD CENTRAAL BALI

Bali Gids Tours
Wednesday, November 17, 2021 Last Updated 2022-10-02T01:44:03Z

Geniet van de prachtige watervallen in de buurt van ubud centraal Bali. Als je in ubud bent is het zeer de moeite waard om een aantal watervallen te bezoeken. De waterval tour is een paradijs voor mensen die houden van natuur, avontuur en fotografie.

1.kanto lampo waterval

Bezienswaardigheden Bali

Kanto Lampo-waterval bevindt zich in het dorpje Beng, Gianyar regio. Vanaf ubud is ongeveer een half uur rijden naar Kantolampo Waterval. De naam Kanto Lampo werd gegeven op basis van het bestaan van een boom rond de rivier bij de waterval. De boom heet kantolampo. De boom is bijzondere boom omdat De vruchten van de boom altijd van kleur aanvankelijk groen en dan geel verandert, de vrucht wordt weer rood als hij rijp is. De Kanto Lampo Waterval is eigenlijk alleen zichtbaar vanuit de rivier onder aan de waterval. Om daar te komen moet je op handen en voeten afdalen over glibberige rotsen. Deze waterval is bijzonder, omdat de vorm van de waterval trappen heeft die water vanaf een hoogte van ongeveer 15 meter laten stromen. De vorm is terrasvormig zodat het water dat valt niet te veel stroming veroorzaakt. Het water valt door de zwarte rotswanden met de versiering van groene planten eromheen zorgt ervoor dat de sfeer er erg mooi en koel uitziet. Onder de Kanto Lampo-waterval kunt je zwemmen.

2. Tegenungan/Blangsinga waterval.

Bezienswaardigheden Bali

In de vallei van de petanu rivier ten oosten van Batuan, stort de rivier in een aardige waterval naar beneden. Deze waterval heeft twee ingangen . De naam van deze waterval hangt af van bij welk dorp je de ingang neemt. Twee ingangen zijn : westelijke ingang is tegenungan dorp en oostelijke ingang is Blangsinga dorp. Als je de ingang vanaf westelijke ingang van tegenungan dorp neemt is de naam van deze waterval tegenungan waterval en als je de in gang vanaf oostelijke ingang van blangsinga dorp neemt is de naam van deze waterval Blangsinga waterval. De Tegenungan Waterval en de Blangsinga waterval zijn in wezen de zelfde waterval. De naam van deze bezienswaardigheid op Bali hangt af van bij welk dorp je de ingang neemt. Vanaf ubud is ongeveer een half uur rijden naar Tegenungan/blangsinga Waterval. Deze brede waterval is ongeveer 25 meter hoog en het hele jaar te bezoeken. Deze waterval is wel prachtig. Je mag er wel niet het hele jaar door zwemmen. In het regenseizoen tussen november en april komt er nog meer water door de waterval.

3. Goa Rang Reng waterval

Bezienswaardigheden Bali

De Goa Rang Reng-waterval ligt niet zo ver van kantolampo waterval. Vanaf kantolampo waterval is ongeveer 5 minuten rijden naar goa rang reng waterval. Goa rang reng ligt ten noorden van kantolampo waterval. Het is een aangename plek om af te koelen en een verfrissende duik te nemen. De waterval is een beetje anders dan de andere in dit lijstje, want het water valt niet recht naar beneden, maar botst op bemoste, groene rotsen. Het geeft deze waterval een uniek karakter. Je zal er waarschijnlijk niet alleen zijn, maar het is er wel meestal rustig. Het is de ideale plek om even te pauzeren en leuke foto’s nemen. Je kan het water ingaan, maar let wel op, want het is er glad! Bovenaan de waterval bevindt zich bovendien een klein meertje waar je in kan zwemmen.

4. Sumampan waterval

Bezienswaardigheden Bali

De Sumampan waterval bevindt zich in het dorpje kemenuh, Gianyar regio. Deze waterval ligt niet zo ver Ubud centrum. Van uw hotel in Ubud is ongeveer een half uur rijden naar Sumampan waterval. Je kunt gemakkelijk met een uitstapje naar de Tegenungan waterval combineren. Sumampan ligt ten norden van tegenungan waterval. Sumampan waterval is onbekende waterval. Dat is wel de moeite waard om deze waterval te bezoeken, want het is een geweldige plek op zich en fantastisch voor foto's. De rotsen bij deze waterval worden mooi gegraveerd.

5. Tibumana Waterval

De esthetische Tibumana-waterval is een bijzondere waterval op Bali die zich in het dorp Apuan, Susut, Bangli bevindt, het ligt ongeveer 15 km van de ubud centrum. Deze waterval ligt op ongeveer drie kwartier van Ubud en is nog niet zo bekend als andere watervallen in de buurt. De Tibumana-waterval is slechts ongeveer 20 meter hoog. Om deze waterval te kunnen bewonderen moet je eerst een wandeling maken waarbij je verschillende treden moet trotseren. Het pad gaat door de jungle en je passeert ook een kleinere waterval voor je aankomt bij de grote Tibumana-waterval. De wandeling duurt ongeveer een kwartier. De aangeboden prachtige charme is echter een attractie voor bezoekers. De natuurlijke sfeer is er kalm, vredig en prachtig, de lucht is verfrissend koel, de natte rotswanden zijn prachtig rond en versierd met verschillende groene planten.

6. Goa Raja waterval

Bezienswaardigheden Bali

De Goa Raja-waterval is een van prachtige en verborgt waterval in jehem dorp. Het is gelegen in Bangli Regio, ten noord oosten van Bali, op korte afstand van de beroemde Tukad Cepung-waterval. Deze plek is vrij gemakkelijk te bereiken vanuit Ubud. De waterval heeft een grote grot, zoals de naam al aangeeft (Goa Raja is Indonesisch voor 'koningsgrot'). Dit is ook een leuke waterval om te bezoeken. Hier kunt  je mooie wandeling door het bos en rivier ongeveer 15 minuten maken, verder komt je wederom aan bij een prachtige waterval. Niet veel mensen bezoeken deze waterval, waardoor je er nooit te veel mensen zullen zien. Dit is echt mooi.

Reviews
reviews
  • SPECTACULAIRE WATERVALLEN TOURS VLAKBIJ UBUD CENTRAAL BALI

Trending Now

Iklan