Iklan

Bali Vakantie, Geschiedenis Bezienswaardigheden Kuta, Zuid-Bali

Bali Gids Tours
Saturday, November 27, 2021 Last Updated 2022-04-01T05:06:57Z
Kuta Bali is een van de beroemde bezienswaardigheden op Bali, veel toeristen zeggen dat hun vakantie op Bali nog niet compleet zijn voordat ze het witte zandstrand van Kuta hebben bezocht. Deze plaats is erg populair en wordt het meest bezocht door toeristen op het eiland Bali. Kuta was vroeger de eenvoudige vissersdorpen met een vredige landelijke sfeer, kalme natuur, ongerepte natuur maar tegenwoordig is er weinig meer van de oude dorpen terug te vinden. Nu is Kuta het toeristische wereldbestemming en het centrum van het toerisme op Bali geworden.

GESCHIEDENIS VAN KUTA
Kuta was ooit een handelshaven op het eiland Bali en Kuta Beach werd door de binnenlandse bevolking gebruikt als handelscentrum om hun landbouwproducten te verkopen. Veel mensen buiten van Kuta kwamen naar hier om landbouwproducten te kopen. Kuta werd ook gebruikt als ligplaats voor schepen van buiten het eiland.  Volgens de geschiedenis kwam de grote Majapahit -general Gajah Mada in de 14e eeuw met zijn troepen uit het Majapahit-koninkrijk naar Bali.  ze liggen voor anker in het zuidelijke deel van Kuta Beach, namelijk in het Tuban-gebied. Gajah Mada zou hier een fortilicatie hebben aangelegd om zijn achterhoede te beschermen. Kuta betekent "fort" Later diende het als haven voor de majapahit-kolonie op Bali.

Vakantie Bali

In de 18e eeuw bloeide kuta op als een belangrijk verzamelpunt voor de Balinese slaven-handel. De geschiedenis van Kuta heeft ook een relatie met een Deense handelaar die in de 19e eeuw kwam, Mads Lange genaamd, hij vestigde een handelshoofdkwartier en vestigde zich in Kuta. Tijdens zijn veelbewogen jaren op Bali trad Lange vaak op als tussenpersoon tussen de Balinese koning en de hollanders en slaagde erin hen een vredesverdrag te laten tekenenen nadat de hollonders in 1848-1849 het zuiden hadden aangevallen. Mads Lange was bedreven in arbitrage tussen de Balinese koning en Nederlanders om oorlog te voorkomen. Hij stierf in 1856 en zijn graf ligt op de chinese begraafplaats in kuta.


Kuta werd steeds meer populair, vooral nadat een schrijver genaamd Hug Mahbett. Hug Mahbet publiceerde een boek over Kuta, Het boek getiteld "Praise to Kuta" met lof over Kuta, de inhoud van het boek inspireerde de ontwikkeling van Kuta als een toeristisch gebied zoals hotelsfaciliteiten, restaurants, en uitgaansgelegenheden.  In 1960 begonnen buitenlandse toeristen naar het Kuta-gebied te komen.

Kuta Beach was in die tijd nog rustig, hoewel buitenlandse toeristen bekend waren met dit gebied, maar het was aantal bezoekers zeker anders dan tegenwoordig. Lokale mensen zelf bezochten het strand zelden tot 's avonds, omdat er in de omgeving graven waren.  De rustige sfeer maakten het kleine aantal toeristen dat het bezoekt meer privé, buitenlandse toeristen waren vrij om activiteiten te doen, ze konden zelfs naakt zonnebaden op het strand met drugs die in elke hoek werden verkocht.

Deze omstandigheden waren voor de toenmalige regering in de jaren 70 aanleiding om Kuta in te richten als toeristisch gebied en verbodsregels toe te passen, zoals niet naakt mogen zijn, geen illegale drugs mogen verkopen. Met de implementatie van het verbodsregels begonnen toeristen die gewend waren aan vrije activiteiten in Kuta, verschuiven ze naar het noordelijke van kuta, zoals naar het strand van Legian, Seminyak naar het Canggu-gebied voor een rustigere sfeer.  Kuta Beach zag er in die tijd zo verleidelijk uit, er groeiden veel kokospalmen op het strand, pandanusbomen en struiken.  Kuta Beach in die tijd waren ook een bestemming voor schildpadden om hun eieren te leggen.

De bomaanslag op Bali was ook in de geschiedenis van Kuta vastgelegd, de drukke plaatsen van Kuta werden twee keer gebombardeerd door terroristen, het incident dat bekend staat als Bali bomaanslag. voor het eerst was op 12 oktober 2002 gebeurd, waarbij 202 mensen stierven.  De tweede bomaanslag was in Kuta en Jimbaran op 1 oktober 2005 gebeurd, waarbij 23 stierven . Na de bomaansaslag kwammen geen toeristen naar Bali. Maar na een paar jaar uitendelijk het toerisme herstelde  zich langzaam na de aanslag.

In de loop van de geschiedenis is de schoonheid van het strand van Kuta steeds meer populair geworden, dus het is niet verwonderlijk dat deze strand nu een van de populaire toeristische attracties op Bali is en de belangrijkste bestemming voor de toeristen die naar Bali komen. Het is nu een van erg populaire vakantiebestemming onder met name de Australiers.

Bron : van de verschillende internetbronnen in het Indonesisch vertaald in het Nederlands door  Made Darma ( Bali Reisgids Tours)
Reviews
reviews
  • Bali Vakantie, Geschiedenis Bezienswaardigheden Kuta, Zuid-Bali

Trending Now

Iklan