Iklan

BALI RONDREIS, SINGARAJA OUDE STAD VAN BALI

Bali Gids Tours
Sunday, November 7, 2021 Last Updated 2022-04-06T01:49:42Z
Vanaf het hoogste punt op de zuidelijke route over de bergen 1220 meter boven de zee spiegel bereikt u na een spectaculaire afdaling het aan de noordkust gelegen Buleleng. Buleleng is een van de district in het noordelijke deel van het eiland Bali met als hoofdstad Singaraja. Het district in het noorden van Bali heeft een ander landschap en een andere geschiedenis dan het zuidelijke van het eiland Bali. Singaraja is letterlijk betekent leuwenkoning. De naam Singaraja kwam van het gezag van de koning I Gusti Anglurah Panji Sakti die zeer gezaghebbend en machtig net als een leeuw was. Vroeger was Buleleng  Bali's poort tot de rest van de wereld. Singaraja had natuurlijke haven  die bovendien langs de belangrijkste scheepvaartroute in de archipel lag. Singaraja was het belangrijkste handels centrum. Hier kwammen dan ook de meeste chinese, Arabische, buginese, en late europese handelaren aan. Later was het de plek van waaruit de Hollanders vanaf 1849 met de kolonisatie van Bali begonnen.

Vakantie Bali

Jagaraga dorp ligt ongeveer 15 km ten zuidoosten van singaraja die bekend staat vooral aan de bloedige veldslag die er in 1849 tussen de Balinezen en de nederlanders werd uitgevochten. Hierbij kwam het grootste deel van de inwoners om het leven en kwam er einde aan een jarenlange strijd. Tijdens de koloniale periode was Singaraja het bestuurscentrum van de kleine Sunda-eilanden. In die tijd was het eiland in twee groepen verdeeld. Ze zijn: grote sunda eilanden (sunda Besar) en kleine soenda eilanden ( sunda kecil).

1.Grote Soenda-eilanden bestaat uit:
▪︎kalimantan (Borneo)
▪︎Java
▪︎Sumatra
▪︎Sulawesi (selebes)

2.Kleine Soenda-eilanden bestaat uit :
▪︎Bali
▪︎Lombok
▪︎Sumbawa
▪︎Flores
▪︎Sumba
▪︎Timor
▪︎maluku
▪︎Zuidwestelijke eilanden
▪︎Tanimbar-eilanden

Singaraja was vroeger de hoodstad van Bali. In 1958 werd de hoofdstad van Bali verplaatst naar Denpasar. Singaraja is een van de weinige plaatsen op Bali waar nog wat nederlandsche invloeden terug te vinden zijn. Als belangrijke haven, handels en bestuurlijke plaats zijn er in het verleden ook andere bevolkingsgroepen onder anderen chinese en moslims neergestreken waardoor de stad heden ten dage bouwwerken van diverse pluimage herbergt. Singaraja is nog steeds een belangrijk cultureel en onderwijscentrum maar de stad heeft als havenplaats tegenwoordig afgedaan. Benoa in het zuiden krijgt nu het leeuwedeel van schepen binnen terwijl celukan bawang haven in het westelijke van singaraja door een betere beschutting de voornaamste haven in het noorden van Bali is geworden.

Als je op Bali vakantie bent en een rondleiding of excursie vanaf zuid Bali naar het noorden maakt, zijn er ook andere bezienswaardigheden richting singaraja namelijk ulundanu beratan tempel(tempel aan het meer), tweeling meer buyan en tamblingan meer, mooie watervallen, warm water bron en mooie budhistische tempel in Banjar, mooie rijstterassen en lovina beach met zwart zandstrand.
Singaraja is ver van zuid Bali. Als je in zuid Bali verblijft is ook mooie idee om rondreizen te maken. Deze rondreis biedt een mooie mix van natuur & strand.


De rondreis route richting naar het noorden is al de moeite waard. Er zijn vanuit het zuiden verschillende mooie routes door het centraal berg gebied naar het noorden van Bali te maken. Dit is wel een indrukwekkende kennismaking met Bali

Reviews
reviews
  • BALI RONDREIS, SINGARAJA OUDE STAD VAN BALI

Trending Now

Iklan