Iklan

BALI RONDREIS, HET UNIEKE VAN DE MEDUWE KARANG TEMPEL

Bali Gids Tours
Friday, November 5, 2021 Last Updated 2022-04-06T01:51:35Z
Als je in Bali bent is het zeer de moeite waard op een aantal unieke oude tempels te bezoeken. Een van unieke tempel in het noordelijke deel van het eiland Bali is Meduwe karang tempel. De naam Maduwe Karang betekent letterlijk tempel van de eigenaar van het land. Terwijl de tempel van subak zoals Beji tempel is gewijd aan het water dat zorgt voor een goede oogst op de natte rijstvelden.Pura Meduwe Karang is een tempel gewijd aan de landbouw op droge grond. Dit heiligdom is in 1890 gebouwd ter ere van de zon en de aarde die de gewassen van de droge landbouw voeden. De god zorgt voor vruchtbare landbouwgrond.

Vakantie Bali

het beeldhouwwerk van de tempel vertoont onder meer : Op de buiten hof van de tempel staan drie rijen grote en kleine beelden van in totaal 34 beelden.  De standbeelden verbeelden het Ramayana-verhaal met het middelpunt van het verhaal toen Kumbakarna een grote oorlog voerde met de apensoldaten van Sugriwa's leger. Op de zijkant van de hoofdaltaar is een westerling op een fiets afgebeeld. Het is waarschijnlijk de kunstenaar W.O.J. Nieuwenkamp die hier in 1904 kwam. Andere vormen van de afbeeldingen bijvoorbeeld bedienden, minnaars en edelen. De beelden en ornamenten van de Meduwe Karang Tempel zijn gemaakt van massief stenen, dat vrij hard en moeilijk bewerken. Dit veroorzaakt het typisch Buleleng snijwerk dat vrij groot van vormen zijn.


van de basisvorm van Meduwe Karang-tempel is het duidelijk dat de drie manifestaties van Ida Sang Hyang Widhi (Brahman) zijn geeerd, namelijk Brahma, Vishnu en siva.
Op de binnenplaats van de tempel staan Drie schrijnen voor drie goden.
A. een lotus troon ( padmasana) is de shrijn waar de bhatara luhuring angkasa als manifestatie van de God siva wordt geerd. 
B.Gedong Sari aan rechterkant is de schrijn waar Betara Ratu Ngurah Penaban Sari, als een manifestatie van Brahma wordt geerd
C.Gedong Sari aan de linkerkant  is de schrijn van Ratu Ayu Penaban Sari, als een manifestatie van Vishnu wordt geerd.


Op de dag van het tempel feest komen boeren uit de omliggende dorpen om restanten van de gebrachte  offers die vervolgens op de velden rituele worden gemaakt. Dit ritueel is bedoeld om de goddelijke goedheid op de grond over te brengen.
Tempel adres : Pura meduwe karang , kubutambahan, singaraja regio. Het is circa 3 uur rijden vanaf zuid Bali met Auto. Deze tempel is leuk omte bezoeken tijdens u in het noorden van Bali verblijft.
Reviews
reviews
  • BALI RONDREIS, HET UNIEKE VAN DE MEDUWE KARANG TEMPEL

Trending Now

Iklan