Iklan

BALI RONDREIS, HET UNIEKE VAN BEJI TEMPEL

Bali Gids Tours
Tuesday, November 2, 2021 Last Updated 2022-04-06T01:52:52Z
Bali is een van de eilanden in Indonesië dat bekend staat als het eiland van de goden. Het eiland heeft mooie bezienswaardheden, prachtige natuur, unieke kultuur, mooie kunst, mooie architectuur, mooie tempels en nog vele andere die de toeristen leuk vinden tijdens op vakanties op Bali. 
Een van prachtige tempels in het noordelijke deel van het eiland Bali is Pura Beji Sangsit, Buleleng. Misschien ken je de Beji-tempel niet, maar Beji is behoorlijk populair in Noord-Bali.  Dus degenen onder jullie die van cultuur houden, is een goed idee om deze tempel te bezoeken. Een bezoek aan het eiland Bali, voelt niet compleet als je niet een verscheidenheid aan religieuze rituelen hebt gezien.  Religieuze ceremonies in Beji tempel worden meestal op bepaalde tijden gehouden. 

Vakantie Bali

Beji tempel is een tempel van een subak. De tempel van subak zijn gewijd aan het water dat zorgt voor een goede oogst op natte rijstvelden. Subak is collectieve irrigatiegenootschapen. Een subak bestaat uit een groep rijstboeren die naast elkaar liggende velden en gemeenschapelijke irrigatiebron hebben. De god in beji tempel wordt Dewi sri genoemd. Dewi Sri is de godin van de rijst en de vruchtbaarheid. In veel subaks worden de leden ook geacht regelmatig gezamenlijke pelgrimages te maken zodat de goden de watervoorziening garanderen. De Beji tempel werd gebouwd in de 15e eeuw. Voor de bouw is namelijk zandsteen gebruikt dat zich gemakkelijk laat bewerken. Deze heiligdom met taalrijke naga (mythische draak). 


Volgens het verhaal De draak is een symbool dat vroeger in verband  met de veiligheid van de aarde en de mensheid werd gebracht . volgens het verhaal Nadat de aarde met alle inhoud was geschapen, was er op een dag een natuur ramp. alle planten waren sterven, bron water was droog en de lucht bevatte ziekte.
De god Trimurti (drie goden) waren van plannen om mensen te redden. Trimurti is de benaming voor de drie belangrijkste aspecten van Brahman of God in het hindoeïsme. Tri murti wordt ook wel aangeduid als de hindoeïstische Drie-eenheid


De goden trimurti veranderden zich in de vormen van drie draken: 
▪︎ Brahma god veranderde zich in de vorm van een rode draak . De rode draak wordt Naga Anantabhoga genoemd. Hij is de kern van de aarde.
▪︎Vishnu god veranderde zich  in de vorm van een zwarte draak . De zwarte draak wordt Naga Basuki genoemd. Hij is in het water/zee.
▪︎siwa god veranderde zich in de vorm van een witte draak met vleugels . De witte draak wordt naga Taksaka genoemd. Hij is in de lucht.
Uit het bovenstaande verhaal, de draken zijn symbolen van de aarde en de vruchtbaarheid van de natuur. Tot nu toe wordt op Bali de draak meestal  als sierornamenten in de traditionele architectuur gebruikt. Elk stukje van Beji tempel is mooi bewerkt en versierd met afbeeldingen van demonen, mythische figuren, planten, dieren etcetera. Zeer bijzonder zijn ook nog twee kleine standbeelden achter een prachtige poort die er in de tempel te vinden zijn. Dit zijn standbeelden van twee Nederlandse soldaten die als musici zijn afgebeeld met een gitaar en een rebab in de handen. Op het binnenterrein is nog een verschil met de tempels op zuid-Bali te ontdekken. In het zuiden bestaat het binnenterrein meestaal uit een verzameling afzonderlijke meru's (pagode). In het noorden zijn de diverse onderkomens voor de goden op èèn verhoging bij elkaar gezet.
Als je liefhebber van kunst, natuur, architectuur en schoonheid hebt is beji tempel de juiste plek omte bezoeken . Je kun hier dan ook gerust een uur rondlopen.
Beji tempel adres: Jl. Raya sangsit, sangsit, sawan, singaraja regio. Vanaf zuid Bali naar Beji tempel is circa 2 en half uur rijden met auto.

Reviews
reviews
  • BALI RONDREIS, HET UNIEKE VAN BEJI TEMPEL

Trending Now

Iklan