Iklan

BALI REISGIDS,TOP PRACHTIGE WATERVALLEN IN BANGLI REGIO

Bali Gids Tours
Sunday, November 14, 2021 Last Updated 2022-09-09T02:56:19Z

Geniet van de watervallen van Noord-oost Bali. Dit is een paradijs voor mensen die van natuur, avontuur en fotografie houden. Dit is zeer de moeite waard om een aantal watervallen in het Noord-oosten van Bali te bezoeken. Sommige zijn makkelijk bereikbaar, andere een echt avontuur. De meeste watervallen bevinden zich in Bangli regio in het oostelijke derl van het eiland Bali.

1.Tibumana waterval

Bezienswaardigheden Bali

De Tibumana-waterval bevindt zich in het dorp Apuan, Susut, Bangli bevindt, ongeveer 33 km van de hoofdstad Denpasar van Bali. De locatie is opgenomen in het toeristische gebied Centraal Bali, dat dichter bij het toerismecentrum van Ubud ligt. Deze waterval ligt op ongeveer drie kwartier van Ubud en is nog niet zo bekend als andere watervallen in de buurt. De Tibumana-waterval is slechts ongeveer 20 meter hoog. om deze waterval te kunnen bewonderen moet je eerst een wandeling maken waarbij je verschillende treden moet trotseren. Het pad gaat door de jungle en je passeert ook een kleinere waterval voor je aankomt bij de grote Tibumana-waterval. De wandeling duurt ongeveer een kwartier. De aangeboden prachtige charme is echter een attractie voor bezoekers. De natuurlijke sfeer is er kalm, vredig en prachtig, de lucht is verfrissend koel, de natte rotswanden zijn prachtig rond en versierd met verschillende groene planten.

2. Goa Raja waterval

De Goa Raja-waterval is een verborgen juweeltje in jehem dorp. Het is gelegen in Bangli Regio, ten noord oosten van Bali, op korte afstand van de beroemde Tukad Cepung-waterval. Deze plek is vrij gemakkelijk te bereiken vanuit Ubud. De waterval heeft een grote grot, zoals de naam al aangeeft (Goa Raja is Indonesisch voor 'koningsgrot'). Dit is ook een leuke waterval om te bezoeken. Hier kunt je mooie wandeling door groene omgeving en rivier ongeveer 15 minuten maken, Onderweg naar de waterval vind je ook prachtige uigehouwen monument, Candi's genaamd. De Monument dateert uit de 11e eeuw. verder komt je wederom aan bij een prachtige waterval. Niet veel mensen bezoeken deze waterval, waardoor je er nooit te veel mensen zullen zien. Hier kan je ook yoga of meditatie op deze heilige en mooiste afgelegen plekken doen. Dit is echt fantastisch!!.

3. Tukad cepung waterval

Bezienswaardigheden Bali

Tukad Cepung waterval ligt verstopt in een canyon in de jungle. Deze waterval verschilt van veel andere watervallen. Omdat de rotswanden zo gebogen zijn, lijkt het alsof je je in een grot bevindt en het water uit de hemel valt. Een indrukwekkend uitzicht dat je zeker niet mag missen! Om de waterval te bereiken, moet je een stukje door de canyon lopen. De wandeling door het groene regenwoud duurt ongeveer een kwartiertje en is op zich ook al prachtig.

4. Goa Giri Campuhan Waterval

Bezienswaardigheden Bali

De Goa Giri campuhan waterval bevindt zich in het dorp tembuku, Bangli Regio. Het is ongeveer 42 km van de hoofdstad Denpasar van Bali. om deze waterval te kunnen bewonderen moet je eerst een wandeling door rijstvelden maken. Je kunt de dagelijks leven van de boeren op rijstvelden zien. Het is ongeveer 15 minuten lopen door rijstvelden en dan  moet je door een grot ongeveer 50 meter lopen. Dit is echt uniek...!!. Deze grot werd door nederlanders in de koloniale tijd gebouwd. verder komt je wederom bij een prachtige waterval aan. Niet veel mensen bezoeken deze waterval, waardoor je er nooit te veel mensen zullen zien. Dit is echt verborgt waterval in het oosten van Bali.


5.Krisik Waterval.

Bezienswaardigheden Bali

De Krisik-waterval bevindt zich in tembuku dorp, Bangli regio. Deze waterval ligt in de buurt van goa giri campuhan waterval en de beroemde Tukad Cepung-waterval. Momenteel gaan de meeste toeristen die een tour naar de Tukad Cepung-waterval plannen maken ze ook tour combinatie met Krisik-waterval. Dit gebied heeft een prachtige rijstvelden die je door rijstvelden of irrigatie paden kunt wandelen om de natuurlijke schoonheid te zien , als nieuwe toeristische bestemming.Krisik waterval heeft voordelen, namelijk de natuurlijke schoonheid van prachtige rijstvelden.

6. Kuning waterval

Bezienswaardigheden Bali

Kuning waterval bevindt zich in het dorp kuning, Taman Bali, Bangli regio. Het is ongeveer 35 km van sanur. Deze waterval is ongeveer 25 meter hoog en mondt uit in de Melangit rivier. Om deze waterval te bereiken is het een 500 meter lange wandeling vanaf de hoofdstraat van het dorp. De natuurlijke sfeer is er kalm, vredig en prachtig, de lucht is verfrissend koel, de natte rotswanden zijn prachtig rond en versierd met verschillende groene planten. dat is echt mooi.

Reviews
reviews
  • BALI REISGIDS,TOP PRACHTIGE WATERVALLEN IN BANGLI REGIO

Trending Now

Iklan