Iklan

BALI EXCURSIES,PRACHTIGE WATERVALLEN IN HET NOORDEN VAN BALI

Bali Gids Tours
Saturday, November 13, 2021 Last Updated 2022-04-01T15:13:01Z

Geniet van de prachtige watervallen in het noordelijke deel van het eiland Bali. Ga je naar Bali? Als je naar Bali gaat is het zeer de moeite waard om een aantal watervallen te bezoeken. Sommige zijn makkelijk bereikbaar, andere een groter avontuur. De meeste watervallen bevinden zich in de bergen van Noord Bali.

1. Aling - aling waterval

Vakantie Bali

Aling Aling waterval bevindt zich in Sambangan dorp, Singaraja regio. De frisse bergwater en de oasis van groen laten je even helemaal één voelen met de natuur. Als je durft (maar wees voorzichtig!), kun je van de watervallen afglijden en springen. Er is een sprong van 5, 12 en 16 meter. Het hoogte van de Aling-aling waterval is ongeveer 35 meter hoog. Het is spannend en verfrissend!

2. Gitgit waterval

Vakantie Bali

Gitgit waterval bevindt zich in gitgit dorp, singaraja regio. Dit is de bekendste waterval van Bali. Het ligt aan de weg van Denpasar naar Singaraja en zo’n 300 meter boven zeeniveau. Vanaf 38 meter hoogte stort een van mooie waterval van Bali zich hier naar beneden in een frisse poel. Het water stroomt als een bruisend riviertje vervolgens naar singaraja. bezoek aan deze waterval is echt mooi. 
3. Sekumpul Waterval

Vakantie Bali

Een van de mooiste watervllen is de Sekumpul waterval. Het is de hoogste waterval in dit gebied (100 meter). Je moet flink wat treden nar boven en beneden lopen om er te komen maar het uitzicht is prachtig. Onderweg kom je langs allemaal bijzondere fruitbomen. Rondom de waterval kun je ook zwemmen. Er zijn 7 watervallen en verschillende wandelingen er naartoe in deze omgeving.De Sekumpul-waterval heeft twee waterstromen, die uit twee verschillende bronnen komen. Het water die aan de rechterkant stroomt komt van de Sekumpul dorp rivier vandaan, terwijl de andere afkomstig is van een bron die zich op de heuvels van Sekumpul dorp bevindt. Deze waterval is een paradijs voor mensen die houden van natuur, avontuur en fotografie. 

4. Banyumala waterval

Vakantie Bali

Dit is ook een leuke waterval om te bezoeken
Hier kunt  je mooie wandeling door het bos  ongeveer 20 minuten maken, verder komt je wederom aan bij een prachtige waterval. Het zijn feitelijk twee watervallen die naast elkaar liggen, maar op het oog lijken het er veel meer. Het water stroomt hier rustig tussen de tropische planten naar beneden dus je kun er ook heerlijk onder zwemmen. Het natuurlijke zwembad is slechts 2 meter diep en op zonnige dagen heeft het water een fraaie blauwe kleur. Ga er vroeg in de ochtend naartoe als je dit stukje paradijs helemaal voor jezelf wilt hebben.  Niet veel mensen bezoeken deze waterval, waardoor je er nooit te veel mensen zullen zien. Je kan er trouwens ook goed zwemmen. 


5. Banyu Wana Amertha waterval

Vakantie Bali

Banyu Wana Amartha waterval is èen van verborg waterval op Bali. Banyu Wana Amertha Waterfall bevindt  zicht in de omgeving van tweeling meren in het noorden van Bali. Dit is een van de geheime plekjes van Bali! Je moet veel dalen (en later dus weer stijgen) om de watervallen te bereiken. Maar het is goed te doen en er is veel schaduw. Op een gegeven moment kom je een splitsing tegen, het ene pad gaat richting twee watervallen en het andere pad richting twee andere. De vier verschillende watervallen zijn allemaal anders en allemaal de moeite waard om te bekijken. Echt heel mooi

6. Munduk waterval

Vakantie Bali

Munduk waterval bevindt zich in het dorpje Munduk in het noordelijke deel van Bali. Vanuit het dorpje kun je prachtig wandelen over dichtbegroeide paden met tropische planten en bomen. Een van de mooiste wandelingen vanuit Munduk is de tocht naar de Munduk waterval. Hier kunt  je mooie wandeling door het bos  ongeveer 20 minuten maken, verder komt je wederom aan bij een prachtige waterval . Maar de inspanning wordt beloond zodra je de witte stroom water van de Munduk Waterval tussen het groen van de rotsen naar beneden ziet kletteren.
Reviews
reviews
  • BALI EXCURSIES,PRACHTIGE WATERVALLEN IN HET NOORDEN VAN BALI

Trending Now

Iklan