Iklan

HET EERSTE 5-STERREN HOTEL OP BALI LIGT IN SANUR

Bali Gids Tours
Monday, October 11, 2021 Last Updated 2022-04-06T02:36:37Z
Sanur was voeger een rustig visserdorpje voordat het toerisme zijn intrede deed. Sinds de oudheid heeft Sanur een prachtig panorama, in het verleden regeerde het koninkrijk ooit een koning in Sanur vanwege zijn natuurlijke schoonheid, zoals blijkt uit de ontdekking van de Belanjong-inscriptie aan de zuidkust van Sanur. Sinds 1966, toen het eerste hotel in Sanur "BALI BEACH HOTEL" werd geopend, is het toerisme Langzaam op gang gekomen. De Balinezen waren echter danig geschrokken van dit grote en tien verdiepingen tellende hotel en zo trad de "palmboombepaling" in werking.om de heiligheid van het euland Bali te beschermen mag geen enkel hotel of appartementencomplex hoger zijn dan de hoogste palmbomen. De keuze voor een maximale hoogte van 15 meter of zo hoog als een kokospalm past ook in de filosofie van de Balinese hindoes, Tri Hita Karana, die in harmonie met de natuur is.  De kokospalm is gekozen omdat de cocospalm wordt voor de wederkerige relatie tussen mens en natuur gesymbolissed.  Alle delen van de kokospalm wordt alles gebruikt bijvoorbeeld bladeren, stengels, fruit, etc. Dat zijn zeer gunstig voor de mens.

Bali Vakantie

Sanur nu is een aaneenschakeling van vroegere kleine vissersdorpjes. De kuststrook, waar de meste hotels liggen,  is zo’n 4 km lang. Sanur staat bekend om zijn witte en zwarte magie. Een voorbeeld hiervan is de gebeurtenis in het Bali Beach Hotel in kamer 327. Waar nu het hotel staat,lag vroeger een kerkhof. Daardoor huizen volgens de Balinezen nog steeds goede en kwade geesten op deze plaats. In 1993 brak er brand uit in het hotel. Door kortsluiting brandde vrijwel het hele hotel uit. Behalve kamer 327,die bleef  volledig onbeschadigd. Tegenwoordig wordt deze kamer niet meer verhuurd en worden er offertjes geplaatst (er wordt zelfs een dienblad met eten elke dag naar de kamer gebracht) De kamer bevindt zich vandaag de dag nog in de zelfde staat als toen er brand uitbrak. Voor de zekerheid werd de naam van het hotel gewijzigd  in het ,INNA Grand Bali Beach Hotel. Deze Hotel is het eerste 5 sterren hotel op Bali

Bali vakantie

Als je in Sanur verblijft, mis dan niet om de spectaculaire zonsopgang te genieten wanneer de zon langzaam opkomt en het universum verlicht, de roodachtige gele tint tussen de wolken ziet er zo perfect uit, hele mooie fotos kunnen maken. Regel uw reis in Bali om in sanur te verblijven. Vanaf sanur is de beste manier om Dag excursies te beginnen. 


Het strand van sanur is redelijk veilig. Er ligt namelijk een groot koraalrif if zon'n honderd meter voor de kust dat de branding tegenhoudt. Langs het strand zijn tal van watersporten te beoefenen. U kunt er windsurfen of jetskièn of een Balinees visserbootje huren. Het strand van Bali is openbaar. Echter, om op het strand te komen moet u door een hotel lopen of U kunt een van de weinige doorgangen gebruiken. Langs de boulevard zijn er vele kraampjes, waar leuke souvenirs kunnen kopen.
Met vriendelijke groeten

Reviews
reviews
  • HET EERSTE 5-STERREN HOTEL OP BALI LIGT IN SANUR

Trending Now

Iklan