Iklan

BALI LOVINA EXCURSIES

Bali Gids Tours
Tuesday, October 26, 2021 Last Updated 2022-04-06T01:57:00Z
Lovina ligt aan de noordkust van Bali. lovina is mooi strand met vulkanische zwart zand. De zee is zeer kalm en het is een goed gebied omte snorkelen en dolfijnen te bekijken. Het strand is rustiger dan in andere badplaatsen maar steeds meer toeristen ontdekken lovina. Een van de leukste dingen om in lovina te doen zijn de dolfijntrips die bijna overal in lovina worden aangeboden. Vlak voor zonsopgang ga je in een smalle vissersprauw de zee op waar je een mooie zonsopgang meemaakt. Vervolgens wordt er met een hele vloot andere kijklustingen heen en weer gevaren op zoek naar de school dolfijnen die hier permanent voor de kust aanwezig is. De kans is zeer groot dat ze ergens boven water opduiken maar in het regenseizoen schijnen ze wat verder uit de kust te zwemmen. Snorkelaars kunnen bij maagdelijke koralriffen terecht.

Er is geen duidelijk bewijs of bronnen met betrekking tot de oorsprong van de naam Lovina. Gebaseerd op de zonen van Anak Agung Panji Tisna, afstammelingen van de koning van Buleleng en een beroemde schrijver werd Lovina's naam gegeven door de rechten op een eigendom in het dorp Kaliasem waar ze eerst een bungalow bouwde als rustplaats. Er wordt gezegd dat Lovina's naam is ontleend aan de naam van een klein hotel in India "Lafeina" waar hij verbleef en een boek schreef met de titel Ni Ketut Widhi, dat in verschillende talen werd vertaald. Om de naam van het hotel te herdenken, kreeg zijn land de naam Lovina. Maar er is ook een andere versie, namelijk de naam Lovina werd gegeven omdat er door zijn zoon 2 bomen waren geplant die toen groeiden met elkaar verstrengeld raakten. In dit geval betekent Lovina, dat uit het Latijn komt, delen of van elkaar houden. De naam Lovina werd later gedefinieerd door de regent van Buleleng, drs. I Ketut Giantra, tijdens zijn ambtstermijn van 1988 tot 1993, wat werd geïnterpreteerd als een afkorting van love en ina. Love betekent"Liefde" en "Ina" betekent indonesie, wat liefde voor Indonesië betekent.

Vakantie Bali

Als je op Bali vakantie bent en een rondleiding of excursie vanaf zuid Bali naar het noorden maakt, zijn er ook andere bezienswaardigheden richting lovina namelijk ulundanu beratan tempel(tempel aan het meer), tweeling meer buyan en tamblingan meer, mooie watervallen, warm water bron en mooie budhistische tempel in Banjar en mooie rijstterassen.


Lovina is ver van zuid Bali. Als je in zuid Bali verblijft is ook mooie idee om rondreizen te maken. Deze rondreis biedt een mooie mix van natuur & strand. De rondreis route richting naar het noorden is al de moeite waard. Er zijn vanuit het zuiden verschillende mooie routes door het centraal berg gebied naar het noorden van Bali te maken.

Reviews
reviews
  • BALI LOVINA EXCURSIES

Trending Now

Iklan