Iklan

Bali Info

Bali Gids Tours
Saturday, September 19, 2020 Last Updated 2022-06-30T11:53:23Z

NATUUR VAN BALI

Landbouw op Bali

Hoewel de rijst het belangrijkste gewas is dat op Bali wordt verbouwd. De Rijst is het hoofdbestanddeel van alle dagelijkse maaltijden, en soms zelfs het enige bestanddeel. De balinezen eten drie keer per dag rijst. Voor het ontbijt, lunch en dinner eten de mensen rijst. Het gewas is daar mee mèèr dan alleen een voedingsmideeld, het schenkt leven. In de balinese cultuur brengt dit met zicht mee dat de rijstbouw met een enorme hoeveelheid complexe rituelen gepaard gaat. Voor elk mogelijk stadium van de rijst verbouw is er wel een ritueel. De boeren brengen offers naar rijstvelden. In de rijstvelden zijn er ook kleine tempels voor de godin van de rijst. De godin van de rijst is Dewi sri.



Natuur van Bali


Op Bali kennen de mensen veel benamingen van de rijst. In nederland bestaat maar èen woord voor rijst, op Bali zijn er veel benamingen van de rijst, dat zijn : padi , gabah, beras en nasi. Padi is het woord voor de rijstplant als geheel en tevens voor de rijstkorrels aan de aren. Gabah zijn de ongemalen rijstkorrels die van de aren gescheiden zijn. Beras is het woord voor gemalen,ongekookte rijst ( rijst zonder vliezen). Nasi is gekookte rijst. Nasi die wordt gebakken is nasi goreng.

Landschap

Ondanks zijn geringe omvang vertoont Bali een grote verscheidenheid aan landschappen. Het zuidelijke en tevens meest vruchtbare deel van het eiland wordt gekenmerkt door een weelderige tropische vegetatie en mooie stranden. De kusten van sanur ,kuta , legian, legian , seminyak, jimbaran , nusa dua. De noordelijke  en oostelijke stranden ,bij respectievelijk lovina en kusamba, bestaan uit zwart  vulkanisch zand. In het hart van het eiland liggen vulkanen. De hoogste vulkaan is de 3142 m hoge gunung agung, die door de Balinezen als verblijfplaats van de goden wordt beschouwd. De grootste meren van Bali is Batur meer. In het noorden van Bali zijn er nog drie meren, beratan, buyan en tamblingan meer.

Flora en Fauna

Het tropische klimaat , de vruchtbare bodem en de aanwezigheid van bosrijk gebied hebben er voor gezorgd dat Bali een interesante flora en fauna

Flora

De Balinese flora telt meer boomsoorten zoals bamboe, kokospalm, olie palm, de bananeboom, de betelpalm, de lontar palm, de arenpalm, frangipani,bougainvillea, orchideeèn ,hortensia's, kerststerren, hibiscus, jasmijn, aster, oleanders, magnolia-achtige cempaka, ixora, etc. Een van boom wordt op bali heilig beschouwd, de boom soort is de waringin boom of banyanboom of ficus bengalis

Fauna

Omdat Bali een dichtbevolk en gecultiveerd eiland is , komen wilde dieren er niet in echt grote aantallen voor. Naar insectenetende hagedissen als de gekko en tjitjak (kleine hagedis) hoeft u niet lang te zoeken, want ze zijn ook in menig hotel kamer aanwezig. Ook slangen zijn op Bali algemeen. Van de grote zoogdieren zijn alleen het wilde zwijn, overgebleven, de Balinese ondersoort van de tijger is in het begin van de 20e eeuw uitgestorven. Bij verschillende tempels op bali en in enkele kleinere bossen in dichtbevolkte gebieden komen ook vaak apen tegen ( makaken soort). De zeldzaamte vogel op Bali is Bali spreeuw(leucopsar rothschildi)

Fijne vakantie op Bali


Reviews
reviews
  • Bali Info

Trending Now

Iklan